Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sürecin hızı reformlara bağlı

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, ‘’Reformlar uygulamada ne kadar ileri götürülürse müzakere süreci de o kadar hızlı olur’’ dedi. TBMM’de AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve diğer üyelerle bir araya gelen Rehn, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AB Komisyonu olarak halen İlerleme Raporu ve Strateji Belgesi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Rehn, bu belgelerin, Aralık’ta yapılacak olan AB Konseyi toplantısında alınacak kararlarda etkili olacağını belirtti.


18 MİLYON YOKSUL VAR

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, “Bu ülkenin gündemi istikrar, daha fazla yatırım, işsizliğe çare ve cari ticaret açığının kapatılması; insanımızın gü

Ezanla uğraşmayın

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, dini bir konuda yetkili bir kurum yerine başkalarının uluorta görüş bil


  Türklük kavramının sınırları belirlenmeli

Yazar Elif Şafak’ın (Sağlık) ‘’Baba ve Piç’’ adlı romanında ‘’basın yoluyla Türklüğü aşağılamak’’ suçundan yargılandığı davada beraatini kararlaştıran mahkeme, hazırladığı gerekçeli kararda, ‘’Türklük’’ kavramının sınırlarının tam olarak tespit edilip sağlam zemine oturtulması gerektiğini bildirdi.


  Toplumsal kamplaşma körükleniyor

Mazlumder Genel Başkanı Ayhan Bilgen, son günlerde devletin üst kademesinden birbiri ardına gelen açıklamaların toplumsal kamplaşmayı arttırdığını söyledi.


  Çalışlar'ın 5816 dâvâsı bugün

Yazar İpek Çalışlar ile Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Necdet Tatlıcan hakkında ‘’Latife Hanım’’ adlı kitabın gazetede yapılan tanıtımında ‘’Atatürk’ün manevi şahsiyetine basın yoluyla hakaret edildiği’’ iddiasıyla açılan davanın görülmesine bugün başlanacak.


  Kaçırılan yolcular İstanbul’da

THY’nin Tiran-İstanbul seferini yaparken önceki akşam kaçırılan uçakta bulunan 105 yolcu dün İstanbul’a geldi.


  Emniyet, 20 bin polis alacak

Emniyet Genel Müdürlüğüne 20 bin yeni polis kadrosu verilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Erdoğan’dan ‘kayıt dışı’ genelgesi

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Projesi ile ilgili yayımladığı genelgede, dünyada, özellikle belge düzeninin ve kontrol mekanizmasının yeterince gelişmemiş olduğu ülkelerde, kayıt dışı ekonominin toplam ekonomi içerisinde büyük bir yer işgal ettiğinin bilinmekte olduğunu ifade etti.


  301’de bir beraat daha

Haksöz Dergisi yazarlarından ve Özgür-Der Üyesi Mustafa Bahadır Kurbanoğlu, 301. maddeden yargılandığı davada beraat etti.


  Camiler, minareler bu vatanın tapusudur

Eskişehir İl Müftüsü Abdullah Ceyhan camilerin ve minarelerin bu vatanın tapuları olduğunu belirterek, bu mekanların çok iyi korunması ve ayakta tutlması gerektiğini söyledi.


  Silâhlanma yanlış bir özenti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, şiddetin, sertliğin, kızgınlığın, saldırganlığın, sosyo-ekonomik boyutlarının ortaya konulması ve çözümlerinin üretilmesi gerektiğini belirtti.


  Hayırseverler yarışıyor

Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever işadamı ve sanayicilerinin destekleriyle gerçekleştirdiği iftarlara vatandaşların ilgisi her geçen gün artarken, iftar verilmesi konusunda hayırsever vatandaşların adeta birbirleriyle yarış içerisinde olmaları da dikkat çekiyor.


  Rize’de Yeni Asya kitap sergisi açıldı

Rize’nin Pazar ilçesinde en son 1984 yılında düzenlenen Yeni Asya gazetesi kitap sergisi tam 22 yıl sonra tekrar açıldı.


  İSKİ’de e-imza dönemi başlıyor

İSKİ, abone sisteminde e-imza uygulamasını başlatıyor.


  YASEM’in iftar buluşması

YASEM gönüllüleri iftar programında bir araya geldi. YASEM Batıkent Kültür Merkezinde düzenlenen iftar programına çok sayıda davetli katıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004