Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Erdoğan “AB yolu”na geri dönmeli

AB’nin Genişlemeden sorumlu yetkilisi Olli Rehn de dün Ankara’da “AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var” diye konuştu.



Asıl kavga iktidar kavgası

Önce Büyükanıt’ın sorusuna bakalım. “Üst düzeyde laikliği yeniden tanımlamak isteyenler var. Her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldırı var. İnsanımızı çağdışı görünüme sokmak isteyenler var. Atatürkçülüğü sorgulayanlar var” diyor ve soruyor “Bunlar yok mu?”



Komutan konuşmaları

Her yıl ekim ayının ilk yarısını okul açılışlarında yapılan zehir zemberek “irtica” açıklamaları ile geçirmeye alıştık artık. Alıştık alışmasına ve fazla önem vermemeye çalışıyoruz ama, konuşmaların harareti de yükseldikçe yükseliyor.



“Kurumsal Atatürk”

Türkiye gibi ülkelerde bir sorun çözülse, çözüm bekleyen sayısız sorun gündeme gelir. Ama bu sorunlardan (İç ve dış güvenlik dışında) hiçbiri, askerin görev ve yetki alanına giren sorunlar değildir.



Türkiye’de irtica var!

İrtica ne demek peki? İrtica toplumu geri götürmek demek. Örneğin devlet merkezli bir ekonomide ısrar etmek. Örneğin demokratik dönüşümü yavaşlatmak.



Prof. Şengör neyin uzmanı?

Harp Akademileri’nin yeni öğretim dönemindeki ilk dersi Prof. Celal Şengör vermiş. Kimdir Şengör? Jeoloji alanında son derece önemli bir isim. Yurtdışında ödüller kazandı.



İlke ve inkılâplar doğrultusunda

20. yüzyıl boyunca, kim bilir kaç milyon kez, “Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda” klişesi, çınlayıp durdu nutuk ve demeçlerde.



Komutanları değil, 301’i sordular

(Brüksel’de yapılan) Toplantıdan önceki gece TÜSİAD’ın önde gelen isimleri, başta Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt olmak üzere komutanların art arda yaptıkları irtica uyarılarını değerlendirdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004