Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

21’inci yüzyıl, kurak yüzyıl

İngiltere’de yayınlanan The Independent, “Küresel ısınmanın etkileri konusunda bugüne kadarki en kaygı verici uyarı” diyerek neredeyse bütün ön sayfasını şu manşete ayırıyor: “Kurak yüzyıl”... Independent’ın ve diğer gazetelerin uyarılarını aktardığı İngiliz meteoroloji uzmanlarına göre 2100 yılına dek dünyanın üçte biri çöle dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya.


İsrail’li bakandan tarihî bir çıkış: Abdullah Planını kabul edelim

İsrail Konut Bakanı Meir Şetrit, İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözüme kavuşması için, İsrail’in Arap barış inisiyatifini kabul etmesi gerektiğini sö

Iraklı sanayi bakanı suikasttan kurtuldu

Irak’ın başşehri Bağdat’ta, Sanayi Bakanı Fevzi Hariri’nin konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişinin öldüğü, onlarca ki


  Papa’ya A’raf ve Limbo darbesi

İgiltere’de yayınlanan The Times, Hıristiyanlığı özellikle Afrika ve Asya’nın yoksul ülkelerine daha çekici kılmayı hedefleyen Papa’nın köklü bir Katoliklik inancında reforma gideceğini belirterek, “Vaftiz olmamış bebeklerin ruhunu kurtaran Papa gönül kazanmaya çalışıyor” yazdı.


  Yerel HAMAS lideri öldürüldü

Batı Şeria’da, maskeli kişilerin yerel bir Hamas liderini camiden çıkarken vurarak öldürdükleri bildirildi.


  Hugo Chavez’den Rumsfeld’e: Savaş köpeği

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’i “savaş köpeği” olarak nitelendirdi. Chavez, Rumsfeld’in, “komşu ülkelerin Venezuela’nın silâhlanmasından kaygı duydukları” yönündeki açıklamalarına cevap verdi.


  ‘Blair’inki Türkiye’nin AB perspektifini kurtarma’

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in Türkiye’nin AB sürecini “kurtarma girişimi” çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazdı.


  İran için ABD’den Avrupa’ya son mühlet

ABD, Avrupalılara İran’ı uranyum zenginleştirmekten vazgeçmeye ikna etmek için hafta sonuna dek süre verdi.


  Melbourne’da İslâmı sevdiren iftar

Avustralya’nın Melbourne şehrinde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Göçmenlik ve Çokkültürlülükten Sorumlu Bakanlığın Eyalet Direktörü John Williams, “Batı medyası tarafından sürekli negatif şekilde tanıtılmaya çalışılan bu yüce dinin ne kadar pozitif olduğunu bu iftarda anladım” dedi.


  Hollanda’da Ramazan coşkusu

On ikinci gününe eriştiğimiz Ramazan ayı, Hollanda'da yasayan bir milyona yakın Müslümanca da hakkıyla ve coşkuyla idrak ediliyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004