Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nefesle değil ruhla üflenir

Ney kursu öğretmeni Resmigül İnfal, Konya Büyükşehir Belediyesinin açtığı kurslara gelen öğrencilerin, neyden doğru sesi ortalama 1 yılda çıkarabildiklerini söyledi. İnfal, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) ney kursunun da yer aldığını, bu kursun KOMEK kapsamında en büyük ilgi gören 3 kurstan biri olduğunu belirtti.



Ümraniye Belediyesinden ücretsiz tiyatro kursu

Ümraniye Belediyesi, ‘3. Ramazan Etkinlikleri’ çerçevesinde kurduğu Tılsım Çadırı’nda 9-16 yaşları arasındaki çocuklara ücretsiz tiyatro kursu veriyor. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bir ay boyunca, Tılsım Çadırı’nda devam edecek olan tiyatro dersleri bitiminde kursiyerlere başarı belgesi verilecek.



Belgeselcilerden açıklama

1001 Belgesel Film Festivalinde “Köpeklerden Nefret Ederim” adlı filmin gösterimden kaldırılması sebebiyle, Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Şehbal Şenyurt bir açıklama yaptı. Şenyurt açıklamasında, “Gerek soykırımı dillendiren, gerek karşı duran bütün tarafların karşılıklı olarak intikam duygularının yeniden üretilmediği alanlarda buluşması gerektiği açıktır.



Somuncu Baba’dan Ramazan Özel

Somuncu Baba Dergisi 72. sayısı ile on bir ayın sultanını “Hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan” diyerek karşılıyor. Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Hiç kimse sorunlarımızın çözümü için Hz Muhammed’e (asm) gidelim çağrısı yapmıyor. Hep onu çağırıyor. Acaba ‘Asr-ı saadet’i şimdiye/hâlihazıra çağırmak mümkün müdür?



Kaynak Yayınlarından iftar yemeği

Kaynak Yayınları geçtiğimiz gün verdiği iftar yemeğinde basınla bir araya geldi. Samimi bir havada geçen iftarda, Kaynak Yayınları’nın faaliyetlerini anlatan bir film izlendi.



İpek Yolu’nda film geçidi

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, 13-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi gerçekleştirilecek olan festivalde, dünya sinemasının seçkin örnekleri bir araya getirilecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004