Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Beyrut 7. Uluslararası Film Festivali başladı

İsrail’in askerleri ile Hizbullah militanları arasındaki çatışmaların ardından tüm dünya Lübnan’a yardımlarını sürdürüyor.

Bu arada ülkede kültürel faaliyetleriyle de bir zamanlar bölgenin yıldızı konumunda bulunan Lübnan’ın bu alanda kaybettiklerini geri kazanması maksadıyla düzenlen ve bugün başlayan Uluslararası Beyrut Film Festivali, sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivalin, bu yıl Lübnanlılar için oldukça yorucu ve üzücü geçen bir savaş dönemi sonrasına denk gelmesi, sinema ustalarına göre jeopolitik konumu gereği bölgesel çatışmaların merkezi durumunda olan Beyrut’un, her şeye rağmen sanatsal faaliyetleriyle de Ortadoğu’nun kültürel başşehri olma özelliğini bir kez daha perçinledi. “Savaşma, film yap” sloganı altında gerçekleştirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen festival 1 hafta boyunca devam edecek. 4-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında aralarında Amerikan, İran ve Fransız yapımlarının da bulunduğu 19 film sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Festival, İsrail saldırılarının bıraktığı derin yaralara rağmen Ortadoğu’da kültürel gelişimin ağlanmasını ve gençlere sinema sevgisinin kazandırılmasını amaçlıyor.

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Okurlarımızı bekliyoruz

  Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 25 yaşında

  Beyrut 7. Uluslararası Film Festivali başladı

  Google’dan okuma yazma kampanyası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004