Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Emre Fener'e sevindi

UEFA Kupası'nda F.Bahçe ile aynı grupta mücadele edecek olan İngiliz ekibi Newcastle United'ın Türk yıldızı Emre Belözoğlu, "F.Bahçe ile aynı grupta olmak aslında güzel bir duygu. Benim yurt dışında 6. yılım oldu ve hiç bir Türk takımına karşı bu seviyede mücadele vermemiştim. Benim için gurur verici bir olay" dedi. Fenerbahçe ile UEFA Kupası'nda aynı grupta mücadele edecek olan İngiliz ekibi Newcastle United'ın Türk yıldızı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin şansını yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamaları;

* Fenerbahçe ile aynı grupta olmak aslında güzel bir duygu. Benim yurt dışında 6. yılım oldu ve hiç bir Türk takımına karşu bu seviyede mücadele vermemiştim. Benim için gurur verici bir olay. Fenerbahçe'ye karşı oynamak Galatasaray'da olduğu gibi bir durum değil. Her rakibimize oynadığımız gibi maça gibi çıkacağım.. Önce Newcastle'ın gruptan çıkmasını istiyorum. Tabii ki sonra Fenerbahçe çıksın isterim.

* Hocamın Fenerbahçe ile ilgili bilgileri Emre'den alacağız açıklaması normal. Sonuçta futbolun içindeyiz. Her ne kadar uzakta olsam da Türkiye'yi yakından takip etmeye çalışıyorum. Hocanın esprili bir yaklaşımı olablir. Hoca mutlaka Fenerbahçe ile ilgili bilgileri oynayacağımız maç öncesinde yeteri kadar alacaktır ama benden talepleri olur ve benimde yardımım olursa sevinirim. Fenerbahçe'nin sonuçta yerli ve yabancı çok kaliteli futbolcuları var. Zaten Fenerbahçe'de oynamayı haketmiş olmaları bile yeterli. Ama kabul etmek gerekir ki Avrupa'da futbol farklı. Ayrıca Fenerbahçe Avrupa'da da başarılı olamıyor buda bir gerçek.

* Fenerbahçe'nin de bir transfer komitesi vardır ama Türkiye'ye gelecek futbolcunun Kezman, Anelka, Appiah, Hagi gibi olmasını isterim. Böyle oyuncular Türk futbolunun da kalitesini arttırır. Brezilya'dan da iyi oyuncular çıkıyor ama Avrupa tecrübeleri olmadığı için sıkıntılar çekiyor. Bunun örneğini geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde gördü. Newcastle ile Fenerbahçe'yi transferler konusunda kıyaslamak doğru olmaz. Örneğin biz bu yıl 55 milyon paund civarı para harcamışız transfere, ama ligde 13.'yüz. Fenerbahçe her sene yola çıkarken UEFA Kupası finali, Şampiyonlar Ligi kupası hedefi konuyor. Bu bu kadar kolay olmamalı. Biz Galatasaray'da dört yıl şampiyonluk yaşadık ama herkesin konuştuğu ve halen konuşulan UEFA Kupası ve Süper Kupa zaferleri 4. yılın sonunda geldi. Sabretmek lazım. Şimdi Fenerbahçe'nin Brezilya'dan kalkıp gelen oyuncuları var. Ben Avrupa'ya çıktığımda ilk yılımda çok zorlandım. Şimdi biz İstanbul'u biliyoruz, seviyoruz, İstanbul aşığıyız ama onlar hiç bilmedikleri, tanımadıkları bir yere geliyorlar.

* Hedeflerin UEFA Kupası olarak konması güzel ama gerçekçi olunması gerekiyor. Biz Newcastle United olarak kupaya katılan takımların içinde en favori isimlerden biri olsak bile bu hedefi koymuyoruz. Futbolda bir maç sonrasının nasıl geleceğini bilemezsiniz.

* Ben öncelikle kendi takımım Newcastle'ın bu gruptan çıkacağına inanıyorum. İkinci takım inşallah Fenerbahçe olur. Üçüncü takım beni ilgilendirmiyor.

06.10.2006


 

Potada yeni sezon bugün start alıyor

Arçelik A.Ş.'nin BEKO markasıyla 4 yıllık isim sponsoru olmasının ardından bu sezondan itibaren ''BEKO Basketbol Ligi'' olarak oynanacak Türkiye Basketbol Ligi 41. yaşına giriyor.

BEKO Basketbol Ligi'nin 2006-07 sezonu bugün oynanacak Mersin Büyükşehir Belediyesi-Efes Pilsen maçıyla başlayacak. Türkiye Basketbol Ligi'nin 40 yıllık geçmişinde en fazla şampiyonluk sevincini Efes Pilsen yaşadı. İlk şampiyonluğunu 1978-1979 sezonunda kazanan lacivert-beyazlılar, son yıllarda Türk basketboluna adeta damgasını vurdu. Ligde 12 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan takım olan Efes Pilsen, son 15 yılda 9 lig şampiyonluğu tattı.

ECZACIBAŞI İKİNCİ

Basketbol şubesini yıllar önce kapatan Eczacıbaşı ise, Efes Pilsen'in ardından 8 şampiyonlukla en fazla şampiyonluk yaşayan ikinci takım durumunda bulunuyor. Eczacıbaşı, 1975-1978 ve 1979-f982 yılları arasında arka arkaya 3'er kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Eczacıbaşı'nın ardından 5 şampiyonlukla İTÜ geliyor.

SON ŞAMPİYON ÜLKER

Bu sezon öncesi Ülker'in Fenerbahçe ile sponsorluk anlaşması imzalamasının ardından ligde yerine Alpella'nın mücadele edeceği Ülkerspor, şampiyon olarak veda etti. Son yıllarda Efes Pilsen ile birlikte zirve mücadelesi yapan turuncu-yeşilliler, geçen sezon play-off finalinde rakibine 4-0'lık bir üstünlük kurarak, ligde 5 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonluk sayısını 4'e çıkaran Ülkerspor'un yerine artık ligde Alpella mücadele edecek.

3 BÜYÜKLER HASRET

''3 Büyükler''i olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, basketbolda şampiyonluğa hasret kaldı. Ligde Fenerbahçe 15, Galatasaray 16, Beşiktaş ise tam 31 yıldır şampiyonluk yüzü görmedi. Ligde ilk ve tek şampiyonluğunu 1990-1991 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, bu sezon Ülker ile yaptığı sponsorluk anlaşması ile kadrosunu güçlendirdi. ''3 Büyükler'' içinde en fazla şampiyonluk kazanan takım olan Galatasaray, lig tarihinde 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe gibi Beşiktaş da sadece 1 kez lig şampiyonluğu yaşadı.

06.10.2006


 

Millî Takım Macaristan'da ilk çalışmasını yaptı

Avrupa Futbol Şampiyonası (C) Grubu'nda 7 Ekim Cumartesi deplasmanda Macaristanla karşılaşacak (A) Milli Takım, dün özel uçakla Budapeşte'ye gitti.

Corinthia Aquincum Otel'de konaklayacak milli takım, buradaki ilk çalışmasını dün akşam yaptı. (A) Milli Takım, 7 Ekim Cumartesi günü saat 20.45'te Macaristan ile yapacağı maçın ardından 8 Ekim Pazar günü öğle saatlerinde Almanya'ya geçecek. Cezası nedeniyle Moldova ile Frankfurt'ta karşılaşacak milliler, burada Kempinski Otel Gravenburch'da konaklayacak. Almanya'da 8 ve 9 Ekim tarihlerinde akşam saatlerinde antrenman yapacak milliler, 10 Ekim Salı günü karşılaşmanın yapılacağı Commerzbank Arena Stadı'nda yapacağı antrenmanla Moldova maçı hazırlıklarını tamamlayacak. Fatih Terim, antrenman öncesi bir basın toplantısı yapacak.

06.10.2006


 

Zico: UEFA'da gruptan çıkarız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, UEFA Kupası'ndaki rakiplerini ve gruptaki şanslarını değerlendirdi. "Rakiplerimizi istediğimiz gibi seçme şansımız yok" diyen Brezilyalı hoca, taraftarlara umut dolu mesajlar verdi.

Camia için 100. yıldaki en büyük hedeflerden birisi olan UEFA Kupası hakkında teknik patron Zico, umut dağıttı. Kendisine ait internet sitesi 'ziconarede.com.br'de UEFA Kupası H Grubu'ndaki zorlu rakipleri Newcastle United, Celta Vigo, Palermo ve Eintracht Frankfurt'u analiz eden Zico, "Çok zorlu bir gruba düştük. Tabii ki rakiplerimizi seçme şansımız yok. Ama bir üst tura çıkmak için her türlü imkanımız var, bizim de kadromuz çok güçlü" diye konuştu.

EVİMİZDE 6 PUAN ALMALIYIZ

"Evimizde oynayacağımız Palermo ve Eintracht Frankfurt karşılaşmalarından 6 puan almalıyız" diyen Zico, grupta güçlü takımlarla karşılaşacak olmalarının da kendileri için bir avantaj teşkil ettiğini şu şekilde özetledi: "Bütün takımlar sahaya kazanmak için çıkacaklar. Onlar da bize gol atmak için hücuma çıkıp, savunmada kalmayacaklar. Dolayısıyla, kapanan takımlara karşı oynamayacağız. Güçlü takımları geçmek bize üst turlar için moral ve güven verecek."

06.10.2006


 

Hakan Şükür, Hasan Şaş'a konak satacak

Galatasaraylı milli futbolcu Hakan Şükür'ün Antalya'da Fatih Baysal Şirketler Grubu ile ortak yaptırdığı ''Hakan Şükür Konakları'' satışa çıkarıldı.

Fatih Baysal Şirketler Grubu ile milli futbolcu Hakan Şükür'ün ortaklığıyla Antalya'nın Kundu bölgesinde, Lara plajına bir kilometre uzaklıkta dördü 231 metre kare, sekizi 691 metre kare büyüklüğünde, yüzme havuzlu 12 lüks konağın inşaatı tamamlandı. Konakların iç dekorasyonları ise müşterilere bırakıldı. Fatih Baysal Şirketler Grubu yetkililerinden alınan bilgiye göre, çevre düzeni de yapılan konakların küçük olanları 225 bin, büyük olanları ise 450 bin avro bedelle satışa çıkarıldı. Bu konutlardan küçüklerden iki, büyüklerden bir konutun satıldığı bildirildi.

HASAN ŞAŞ DA ALACAK

Şirket yetkilileri, Hakan Şükür Konaklarından Galatasarayın başarılı oyuncusu Hasan Şaş'ın da satın almak istediğini, fiyat konusunda şirket yöneticileriyle görüştüğünü bildirdiler. Yetkililer, büyük konaklardan birer adedinin Hakan Şükür ile ortağı Fatih Baysal'a ayrıldığını kaydettiler.

06.10.2006


 

Anelka tekrar millî takımda

Fenerbahçe futbol takımında iki yıl top koşturan ve bu sezon başında İngiltere'nin Bolton Wanderes takımına transfer olan Anelka, tekrar Fransa Milli Futbol Takımı'na çağrıldı.

Fransa Milli Futbol Takımı'nda sakat olan diğer forvet oyuncuları Sidney Govou ve Louis Saha'nın durumlarının belirsizliğinin devam etmesi üzerine Anelka'nın milli takıma çağrıldığı açıklandı. Fransa, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde önce İskoçya sonra da Faroe Adaları'yla karşılaşacak. 27 yaşındaki Anelka, şu ana kadar 31 kez milli takıma çağrıldı ve oynadığı maçlarda 7 gol attı.

06.10.2006


 

Lippi, Türkiye'den teklif aldığını açıkladı

İtalya Milli Takımı'yla birlikte 2006 Dünya Kupası şampiyonluğuna uzanan Teknik Direktör Marcello Lippi, Türkiye'den transfer teklifi aldığını açıkladı.

İtalya'nın başında 2006 Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra görevinden ayrılan başarılı teknik adam Marcello Lippi, aralarından Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkeden kulüplerin kendisine transfer teklifi yaptıklarını söyledi. İtalyan Rai Uno'ya, gelecekteki transfer planlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Marcello Lippi, konuyla ilgili olarak, "İtalyan kulüplerinden herhangi bir teklif almadım ancak menajerim aracılığıyla İngiltere, Fransa, Yunanistan ve Türkiye'den bana transfer teklifleri yapıldı" dedi. Lippi, bir itirafta da bulunarak, gönlünün İspanya'da takım çalıştırmaktan yana olduğunu sözlerine ekledi ve, "İspanya'da çalışmayı isterim. La Liga'da çok hızlı bir futbol oynanıyor. Yakın bir gelecekte bu olabilir" diye konuştu.

06.10.2006


 

F.Bahçe, A.Gücü ile özel maç yapacak

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Fenerbahçe, Ankara'da Ankaragücü ile hazırlık maçı yapacak.

8 Ekim Pazar günü, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 14.30'da yapılacak karşılaşmanın bilet fiyatları, kale arkası 15 YTL, maraton tribün 20 YTL ve kapalı tribün de 25 YTL olarak açıklandı.

06.10.2006


 

2009 UEFA Kupası finali Kadıköy'de oynanacak

UEFA Kupası finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na verilmesi kararını değerlendiren UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, tesisin mükemmelliği açısından stadın ön plana çıktığını söyledi.

Erzik, UEFA'dan çeşitli vesilelerle ekiplerin stada gelip inceleme yaptıklarını, çalışmaları beğendiklerini söyledi.

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004