Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

AKP bu fırsatı kaçırmasın

Hayatının her döneminde devletin çıkarlarını ön planda tutmayı bilmiş olan Ağar, eğer bu dönemde bir af çağrısında bulunuyorsa devletin bunda bir çıkarı olduğunu düşündüğündendir.

DYP Lideri Mehmet Ağar, herkesi sürpriz bir şekilde yakalayan demecinde, ‘Dağda silahla gezeceğine ovada siyaset yapsın’ diyerek PKK’lıya affa destek verdi ve ortalık birbirine girdi. Benim tanıdığım kadarıyla Mehmet Ağar hiçbir çıkışı en ince ayrıntısına kadar tüm olası sonuçlarıyla düşünmeden harekete geçmez. En azından bu lafıyla milliyetçi çevrelerin tepkisini alacağını mutlaka önceden tahmin etmiştir. Milliyetçi çevrelerde saygınlığı bulunan Ağar’ın, bu saygınlığını boş yere tehlikeye atmayacak kadar akıllı ve tedbirli bir siyasetçi olduğuna göre, bu fiilen affa yol açabilecek çağrıyı neden şu anda yaptığını soğukkanlı olarak düşünmek ve anlamak gerekiyor.

(...)

Savaşan insan savaştığına af çağrısı da yapabilir tabii ki... Hayatının her döneminde devletin çıkarlarını ön planda tutmayı bilmiş olan Ağar, eğer bu dönemde bir af çağrısında bulunuyorsa devletin bunda bir çıkarı olduğunu düşündüğündendir. Yoksa siyasi bazı kısa vadeli çıkar için böyle büyük bir işe girişmez. AKP bölgede düzenin sağlanması açısından affı bir adım olarak görüyorsa en azından bu konuda Ağar ile işbirliğine gitmesinde yarar vardır. Zaten o da buna yeşil ışık yakıyor ve ‘Projesi olan varsa getirir, ben de risk almaya hazırım’ diyor. Ağar’ın hayatı risk almakla geçmiştir. Bunun içine kendi hayatı ile risk almak dahildir. Onun af çağrısı yapması kimseyi rahatsız edemez çünkü Türkiye’de bu çağrıyı yapmayı en fazla hak eden siyasetçi odur.

Eğer Türkiye bir gün huzura ulaşacak ve bölgemize kalıcı bir barış gelecekse devlet bazı hassas adımları atmak zorundadır.

AKP Hükümeti bu konuda bazı adımlar atacaksa Ağar’ın çağrısı onlar için en büyük fırsattır. Bu şansı da tam kullanamazlarsa bir daha böyle fırsat doğması da zordur.

Devletin uzun vadeli çıkarları bazı hassas adımların atılmasını gerektiriyorsa AKP Hükümeti de siyaset üstü bir cesaret gösteren Ağar’ın tavrının değerini bilmeli ve kendisine uzatılan eli sıkmalıdır.

Tereddütte olabilecek siyasetçilere Ağar’ın adımının gerekçesini hatırlatayım: DYP Başkanı Ağar ‘herkes bölgedeki çocuğunun kaygısız yaşam sürmesini istiyor’ diyor. Bu cümledeki ‘herkes’ kavramının anlamı üzerinde hepimiz düşünmeliyiz.

Oğlunu askere gönderen insan da yörede çocuğunu dağlarda kaybetmiş olan anne ve babalar da barış istiyor, huzur istiyor. Bunu sağlamak da Türk devletinin işidir.

Akşam, 10.10.2006

Serdar TURGUT

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cesur bir çıkış

  AKP bu fırsatı kaçırmasın

  PKK konusunda ne yapmalı?

  PKK sorununu Ağar çözer

  AKP’de gerileme


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004