Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

AKP’de gerileme

Türkiye’de son yıllarda moda olan “Site yaşamı”, İslamcı kesim diye isimlendirilen çevrelere de bulaştı. Kapılarında (kimi zaman), silahlı olabilen korumaların denetlediğ i bu sitelerde yaşamak, bir tür ayrıcalık olarak görülüyor.

Aslında, işin gerisinde yatan farklı şeyler de var. Bunlardan birincisi, “Kendilerinde bir ayrıcalık vehmetmek”. İkincisi ise, “Farklılıklarını göstermek”. Ve bu nedenle, bu korunaklı sitelerde daire fiyatları ve dairelerin kiraları; benzer semtlerde ve benzer büyüklükteki dairelerin fiyatlarından ve kiraları ndan çok daha yüksek. Kimi zaman, iki katı ndan fazla oluyor.

Ve şimdi buralarda, farklı İslami cemaatler boy göstermeye ve yaşamaya başladı. Doğrusu istenirse, AKP iktidarı öncesinde de, (doğal olarak) bu tür yaşayan “İslamcılar” vardı. Fakat son yıllarda bunların sayısı hızla arttı ve kendilerine özgü korunaklı siteler yaptırdılar.

Hiç kimse kör ya da aptal değil. AKP’ye iktidar yolunu açan dar gelirli vatandaşlarımız da bunları görüyor ve hatta kimi zaman bunu, bir tür “yozlaşma” olarak değerlendiriyor.

Daha önceleri, benzer yaşam koşullarını paylaşan komşularından birinin, herhangi bir ilçe belediyesinin belediye meclisine girmesiyle birlikte, yaşamında ortaya çıkan değişimleri gören dar gelirli vatandaşın tepkisinin ne olacağını tahmin edebiliriz. Hele aynı adam, “vatan, millet, din, vicdan, namus, vb”. konularda nutuk atmaya kalkarsa, iyiden iyiye düşman kazanır.

AKP’lilerde buna benzer değişimleri çok görüyoruz. Benim gördüklerimi, AKP’ye oy veren ve AKP’ye iktidar yolunu açanlar da görüyor. Ve bundan hiç hoşlanmadıkları da ortada.

Bugün, 10.10.2006

Toktamış ATEŞ

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cesur bir çıkış

  AKP bu fırsatı kaçırmasın

  PKK konusunda ne yapmalı?

  PKK sorununu Ağar çözer

  AKP’de gerileme


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004