Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TV’ler ruh sağlığını bozuyor

RTÜK’ün talebi üzerine Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR-DER) tarafından hazırlanan rapora göre, aile, kadın ve şiddet eksenli programlar, çocuk ve gençlerin ruh sağlığını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

RTÜK’ün ‘’Televizyon Programlarındaki Şiddet İçeriğinin, Müstehcenliğin ve Mahremiyet İhlallerinin İzleyicilerin Ruh Sağlığı Üzerindeki

Etkileri’’ başlıklı kitabından aldığı bilgiye göre, PDR-Der talep üzerine, kendilerine gönderilen aile, kadın ve şiddet eksenli programlarla ilgili bir rapor hazırlayarak, RTÜK’e sundu. Kitapta yer alan rapora göre, aile ve kadın eksenli programlarda toplumun yoksulluk durumunun ve duygularının kötüye kullanıldığı, aile içi olumsuz ilişkilerin teşhir edilerek çocukların ve gençlerin ruh sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olunduğu belirtiliyor.

ANNE VE BABAYA KARŞI GÜVEN SARSILABİLİR

Bu tür programlarda kadının küçük düşürüldüğü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin körüklendiği ifade edilen raporda, bu yayınlar sebebiyle kız çocuklarında karşı cinse ilişkin olumsuz bir tutumun gelişebileceği, bu tutumun da gençlerin gelecekte kuracakları aile ilişkilerini olumsuz etkileyebileceği kaydediliyor. Sözü edilen programlarda aile içi olumsuzlukların açıkça ortaya konulması sonucunda, çocuk ve gençlerin kendi öz anne-babalarına olan temel güven duygularının sarsılabileceği uyarısında bulunulan raporda, ‘’Türk PDR-Der’e gönderilen aile eksenli programların bazı bölümlerinin çocuk ve gençleri cinsel, sosyal, psikolojik, duygusal, ahlâkî ve aile içi ilişkiler yönünden olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesi yapılmıştır’’ ifadeleri yer alıyor.

OLUMSUZ YAYINLAR OKULDAKİ

ŞİDDETİ ARTTIRABİLİR UYARISI

Raporda, şiddet eksenli programlarda çocuk ve gençlere olumsuz rol modelleri sunulduğu, bunun toplumda ve özellikle okullarda şiddet olaylarının artmasında etkili olabileceği belirtiliyor. Raporda, ‘’Çocuk ve gençlerin, kendilerini kolayca özdeşleştirebilecekleri şiddet ve gücün, bu tür programlarda birlikte ve olumlu sunulduğu, Kurtlar Vadisi gibi programlar aracılığıyla kişisel gücün, hukukun yerine ikame edildiği ve böylece ailede ve toplumda şiddet kullanımının adeta teşvik edildiği’’ belirtiliyor.

Raporun, sonuç kısmında şiddet eksenli programların, çocuk ve gençlerin bütün yönleriyle gelişimlerini ve özellikle de kimlik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilmesi yapılıyor.

/ KONYA

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fransız firmalarında soykırım sıkıntısı

  Ağar’ın desteği çözümü kolaylaştırır

  Erdoğan: Aşırıları merkeze çekelim

  Etiyopya’da “iftar” sevinci

  DYP Ankara İl Başkanlığından Kürt araştırması

  AB, reformların tetikçisi oldu

  Rektöre soruşturma

  TV’ler ruh sağlığını bozuyor

  Yetim ve yaşlılara iftar

  Bereket Konvoyu, Arnavutluk’ta

  Üniversitelere yeni ek yerleştirme

  Grip korkusu aşı satışını 5’e katladı

  Okulda ‘cep’e sıkı denetim geliyor

  Bağımsız adaylar da oy pusulasında yer alacak

  Genelkurmay: Şehit cenazelerinde ayrım yok

  Gülle, bugün taburcu olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004