Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Erzincan’da hüsn-i hat kursu açılıyor

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce geleneksel Türk Süsleme San'atları ve el sanatlarını yeniden canlandırmak için Hüsn-i Hat kursu açılacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde 2007 Mart ayında açılacak kursların iki aşamalı olacağını ve toplam 600 saat süreceğini belirterek, Hüsn-i Hat kursuna ön kayıtların devam ettiğini ve kursa 15 yaş üzeri tüm vatandaşların müracat edebileceğini söyledi.

Çankaya, şunları kaydetti: “Bakanlığımız tarafından unutulmaya ve yozlaşmaya başlayan Türk süsleme san'atları ve el san'atalarımızı tanıtarak tahribatını ve yok edilmesini önlemek, aslına uygun olarak öğretip yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla önceki yıllarda olduğu gibi 2007 yılında da valilikce işbirliği yaparak il müdürlüğümüz yönetiminde geleneksel Türk süsleme ve el san'ataları kurslarının açılması planlanmıştır. Valiliğimiz diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca eğitim öğretimi yapılmayan el san'atlarımızın yaşatılması için Erzincan’da açılması uygun görülan Türk süsleme san'atları ve el san'atları kursları açılacak. Kursa katılmak isteyen kişilerin 15 Kasım tarihine kadar müracaatta bulunmaları gerekiyor.”

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur nesiller arasında köprü oldu

  İslâm Yaşar: Ramazanda insanlar melekleşir

  Diyarbakır surlarının “iç”i açıldı

  Şanlıurfa dini yayınlar fuarı açıldı

  Sami Özer’den müzik ziyafeti

  Erzincan’da hüsn-i hat kursu açılıyor

  Ordu evleri maketlerle yaşatılıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004