Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Ağar: Askerden daha iyi bilirim

Yeni bir öneride bulunmak, yeni bir söz söylemek her zaman risklidir. ‘Dünya üzerinde karşı çıkılmamış, muhalefetle karşılaşmamış hiçbir yeni düşünce olmamıştır.’

Mehmet Ağar önemli ve yepyeni bir açılım yaptı. Bunun zorluklarını yaşıyor. Gerek parti içinde ve yönetiminde, gerekse siyasi arenada eleştirilerle karşılaşıyor. Medya ise genellikle kendisine destek veriyor. Ağar’ın söyledikleri tam anlaşılamamıştı.

SKYTURK’te önceki akşam, Serdar Akinan’ın yönettiği Gündem Özel’de kendisine üç gazeteci arkadaşımla iki saat boyunca pek çok soru yönelterek, bu konunun detaylarını öğrenmeye çalıştık. Çok yararlı olduğunu görüyorum. Ağar, programda Güneydoğu sorununa ve bölücü terörizme karşı düşüncelerinin ve sözlerinin ‘açılımını yaptı’, ‘çerçeveyi çizdi.’

Ağar, PKK sorununa çözümün, Irak’ta veya ABD’de aranmasının yanlışlığını belirterek, ‘Bu sorunu Türkiye çözecektir. Ben milli ve yerel bir proje sunuyorum’ dedi. Yani O bir inisiyatif alarak, PKK’nın uluslararası güç odakları ve bazı devletlerle giriştiği ‘güç oyunu’nu bozmaya çalışıyor.

DYP lideri ‘şiddete bulaşmamış her kim varsa’ ifadesini kullandı. Bu, Orgeneral İlker Başbuğ’un o meşhur terör brifinginde gündeme gelen ve ‘devletimizin yaklaşımını’ ortaya koyan bir çerçevedir.

Ağar, ‘anaların gözyaşlarını dindirmeye çalışıyorum’ diyerek konunun psikolojik boyutunu işledi ve asıl amacının terör örgütüne katılmak üzere gençlerimizin dağlara kaçmasını önlemek olduğunu vurguladı.

‘Terminolojiyi askerden bile iyi bilirim’

Mehmet Ağar, hiçbir şekilde bir aftan bahsetmedi. ‘Türkiye’de böyle bir affı meclisler çıkaramazlar. Aftan ziyade huzur için toplumsal iklimi oluşturmayı istiyorum’ dedi. Bir ‘ifade kanalı’ açmaya çalışıyor. ‘Benim en büyük milliyetçiliğim ülkeyi böldürmeyen milliyetçiliktir. Ölçümüz de müşterek vatana bölünmez bütünlüktür’ sözleriyle de gereksiz tartışmaları bitirdi.

Ağar’ın, yayında her bir kelimeyi özenle seçmesi dikkatimi çekti. Program arasında kendisine bunu sordum, ‘bu konuda terminolojiyi Türkiye’de en iyi ben bilirim. Askerden bile daha iyi bilirim. Barış demem, huzur derim, birlik derim’ diye yanıtladı. Güneydoğu’daki sözleri için ‘AKP’nin elinden argümanlarını aldık. Boş konuşuyorlardı, artık susacaklar’ dedi.

Yayın bittikten sonra keyiflendi ve ‘Büyük iş yaptık. Güneydoğu’yu DTP’nin tekelinden kurtardık’ diyerek gururlandı. İşte son cümlesi: ‘1992-93’te terörü yendik. Toprağı kurtardık. Şimdi insanımızı kurtaracağız.’

Akşam, 14.10.2006

İsmail KÜÇÜKKAYA

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Fransa’dan farkımız var mı?

  Ağar: Askerden daha iyi bilirim

  Benzeşme toplumu çürütür...

  Faruk Çakır üzülmesin

  Özgürlükçüler sınıfta kaldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004