Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Blair’den genel kurmay başkanına destek

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak’taki İngiliz askerleri konusunda yeni genelkurmay başkanıyla arasında görüş ayrılığı olmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanı General Sir Richard Dannatt’ın açıklamalarını değerlendiren Blair, generalin tüm sözlerine katıldığını belirtti.

Generalin, bazı gazetelerin iddia ettiği gibi İngiliz askerlerinin derhal Irak’tan çekilmesini önermediğini vurgulayan Blair, generalin dile getirdiği İngiliz askerlerinin Irak’taki görevlerini tamamlamaları sonrası mümkün olan en kısa sürede geri çekilmeleri talebinin zaten hükümetinin politikası olduğunu da sözlerine ekledi. İngiltere Genelkurmay Başkanı, tartışmalara sebep olan açıklamalarını Daily Mail gazetesine yapmıştı. İngiltere’nin askeri varlığının Irak’ta güvenlik sorunlarını körüklediğini ifade eden General Sir Richard Dannatt, ancak daha sonra bu görüşünün Irak’ın bazı kesimleri için geçerli olduğunu söylemişti.

Kimi çevreler Dannatt’ın sözlerinin, Irak’taki askerî varlığın kapasitesini zorlaması ve maliyeti konusunda, ordunun artan kaygılarını yansıttığını düşünürken, İngiliz muhalefet partileriyse, sonraki açıklamalarına karşın Dannatt’ın sözlerinin, hükümet politikası dışında bir anlayışı yansıttığı görüşünde. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise ABD’nin, yabancı askerlerin Irak’ın güvenlik sorunlarını körüklediği görüşüne katılmadığı vurgulandı.

/ LONDRA

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Annan’ın halefi, Güney Koreli Moon

  Irak’ta şiddet dinmiyor

  Borrell: AB, Hıristiyan Kulübü değil

  İngiltere’de peçeli öğretmenin görevine son

  Blair’den genel kurmay başkanına destek

  Yine İsrail Vahşeti

  ABD: PKK şartsız silâh bırakmalı

  Peru’nun Apo’suna ömür boyu hapis


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004