Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annan’ın halefi, Güney Koreli Moon

BM Genel Kurulu, Güney Kore Dışişleri Bakanı Ban Ki-Moon’u, yeni BM Genel Sekreteri olarak resmen atadı. Ban Ki-Moon beş yıllık görevine 1 Ocak 2007’de başlayacak. BM Genel Kurulu tarafından BM’nin sekizinci genel sekreteri olarak atanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Ban Ki-Moon, BM’yi insanlara daha çok yakınlaştırmayı hedeflediğini ve BM’deki reform sürecine devam edilmesi için çaba sarf edeceğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, BM Genel Sekreterliğine atanan Güney Koreli Ban ki-Moon, bu görevi üstlenen 8. kişi oldu. BM’nin 60 yıllık tarihinde Genel Sekreterlik görevini üstlenen kişiler ile görev yaptıkları süreler şöyle:

1946-1952: Trygve Lie (Norveç)

1953-1961: Dag Hammorskjold (İsveç)

1962-1971: U Thant (Myanmar-Burma)

1972-1981: Kurt Waldheim (Avusturya)

1982-1991: Javier Perez de Cuellar (Peru)

1992-1996: Butros Butros Gali (Mısır)

1997-2006: Kofi Annan (Gana)

Bu arada, Birleşmiş Milletlerin Genel Sekreterliğine atanan Güney Kore Dışişleri Bakanı Ban Ki-Moon, ‘’Güvenlik Konseyi Kuzey Kore’ye açık ve güçlü bir mesaj vermeli’’dedi.

BM Genel Kurulu tarafından BM’nin sekizinci genel sekreteri olarak atanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Ban Ki-Moon, BM’yi insanlara daha çok yakınlaştırmayı hedeflediğini ve BM’deki reform sürecine devam edilmesi için çaba sarf edeceğini bildirdi.

BM’nin özellikle üç alanda ilerlemesi gerektiğini söyleyen Ban Ki-Moon, öncelikle BM üyeleri arasındaki güvenin yeniden tesis edilmesinin öneminine dikkat çekti. Ban Ki-Moon, BM Sekreteryasını ilgilendiren reform sürecinin de aynı hızla devam etmesi, örgütteki koordinasyonun daha da güçlenmesi ve kaynakların daha iyi kullanılması gerektiğini ifade etti. BM’nin Kuzey Kore’nin nükleer silâh denemesi yapması karşısında bu ülkeye karşı açık ve güçlü bir karar tasarıyla karşılık vermesini umduğunu söyleyen Ban Ki-Moon, böylece uluslar arası toplumun da Pyongyang’a açık bir mesaj vereceğini bildirdi.

Orta Doğu ile ilgili bir soru üzerine, görev süresince sorunun çözümü içim çaba sarf edeceğini, bu amaçla bölgedeki liderlerle konuşacağını, ülkeleri ziyaret edeceğini kaydetti.

Güney Kore’deki gazetecilerin Ban Ki-Moon’a “uykudaki yılanbalığı” adını takmasıyla ilgili bir soru üzerine, kendisine istese de istemese de böyle bir ad takıldığını, ama ülkesinde görev yaptığı sürece gazetecilerle arasının hep iyi olduğunu belirtti.

Diyaloğa ve diplomasiye çok önem verdiğini vurgulayan Ban Ki-Moon, göreve başlamasına daha zaman olduğunu ve bu arada programıyla ilgili hazırlıklarını yapacağını açıkladı.

/ ANKARA

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Annan’ın halefi, Güney Koreli Moon

  Irak’ta şiddet dinmiyor

  Borrell: AB, Hıristiyan Kulübü değil

  İngiltere’de peçeli öğretmenin görevine son

  Blair’den genel kurmay başkanına destek

  Yine İsrail Vahşeti

  ABD: PKK şartsız silâh bırakmalı

  Peru’nun Apo’suna ömür boyu hapis


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004