Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Unakıtan: Faiz ve zamlar bütçeyi zorladı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, faizlerdeki yükselmesi, enerji fiyatları ve memur maaş zamlarının, 2007 bütçesindeki yükü artırdığını söyledi. Unakıtan, seçim olacak diye popülist politikalar uygulamayacaklarını ifade etti.

2007 bütçesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Unakıtan, Orta Vadeli Programda 2007 bütçesi için yaklaşık 190 milyar YTL’lik bir büyüklük öngörüldüğünü, ancak ondan sonraki süreçte ekonomide yaşanan bazı gelişmelerin, bu rakamların değiştirilmesini zorunlu kıldığını vurguladı. Unakıtan, şöyle devam etti: ‘’Bu süreçte faizler yükseldi. Bir defa faizlerin yükselmesi elde olmayan sebeplerden dolayı, önümüzdeki sene faiz yükümüzü arttırdı. Onun dışında enerji fiyatları bizi etkiledi. Memurlarımızla ilgili maaş zamları da bütçeyi etkiledi. Bir de, onlara (enflasyon farkını ödeyeceğiz) dedik. Bunların bir maliyeti var. Hepsi, bütçeyi olumsuz etkiledi ve bütçenin yükünü artırdı.’’

Unakıtan, bütçe ödeneklerindeki artışın, yüzde 6,5’lik faiz dışı fazla hedefinde bir sapmaya yol açıp, yol açmayacağı konusunda da, ‘’Olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Seçime gidiyoruz diye asla popülist politika yapmayacağız. Seçimler olacak diye hiçbir programımızı değiştirmeyeceğiz. Bütçe disiplinine de, özelleştirmeye de aynen devam’’ dedi.

YENİ VERGİ YOK

Unakıtan, harcama kalemlerindeki artış sonrasında, faiz dışı fazla hedefini tutturmak için bütçede yeni vergi ayarlamalarına gidilmeyeceğini de bildirdi.

‘’Üzerine basa basa söylüyorum, yeni vergi gelmeyecek, yeni vergi olmayacak’’ diyen Unakıtan, 2007’de genel bütçe kapsamında ne yeni vergi getireceklerini, ne de mevcut vergilerde artışa gideceklerini ifade etti.

Vergi İstihbarat Merkezinde bir düğmeye basıldığında kimin ne yaptığının anında ortaya çıktığını kaydeden Unakıtan, “8 ayda sadece Hesap Uzmanlarının incelemeleri sonrasında uzlaşma ile 230 trilyon lira kasamıza para girdi. Son numaramız da bu’’ diye konuştu.

/ ANKARA

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sermayemiz faize gitti

  Japonlar, yatırımlarını arttıracak

  2.7 milyon çiftçiye, 1.65 milyar YTL

  Unakıtan: Faiz ve zamlar bütçeyi zorladı

  Yolsuzluk bitmedi, şekli değişti

  Demir çelik sektöründe anlaşmazlık

  Bayram Alışveriş Günleri başladı

  Pancar üreticilerine avans müjdesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004