Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Küfürde geri adım

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nin talebini kabul ederek, "Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlarla" ilgili 31. maddede değişiklikler yaparak geri adım attı. Bir sezonda 3 defa aynı suçu işleyen kulübün 3 puan silinir hükmü, yeni kararla 6 defa aynı suçu işlemesi şartı kondu.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, futbol disiplin talimatında değişiklik yaptı. Yönetim Kurulu, Beylerbeyi'ndeki Atatürk Planlama Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirdiği uzun süren toplantının ardından, Kulüpler Birliği'nin talebini kabul ederek ''Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlarla'' ilgili 31. maddede değişikliğe gitti. Yapılan açıklamada, müsabakaların yapıldığı saha ve tesislerde toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde söz, hareket, pankart veya benzeri araçlarla aşağılayıcı, tahrik ve taciz edici kötü söz niteliğinde slogan atılması, hareket ve çirkin tezahüratta bulunulması halinde kulüplere kategorilere göre ceza verileceği belirtilerek, ''Suçun ilk defa işlenmesi durumunda süper lig kulüplerine 30 ila 60 bin, 2. lig kulüplerine 15 ila 30 bin, 3. lig kulüplerine 5 ila 10 bin YTL arasında para cezası verilecek'' denildi.

Aynı sezon içerisinde fiilin ikinci kez tekrarlanması halinde kulübe seyircisiz oynama cezası verileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: ''Üçüncü tekrarda ise kulübe seyircisiz oynamanın yanı sıra para cezasının alt sınırı uygulanacak. Dördüncü tekrarda kulübe seyircisiz oynama ve para cezasının üst sınırı uygulanacak. Beşinci tekrarda kulübe seyircisiz oynama ve para cezası üst sınırının iki katı tutarında ceza verilecek. Altıncı tekrarda ve devam eden her ihlalde ise kulübe galibiyet halinde verilen puan kadar puan indirimi uygulanacak. Bu eylemler yönünden lig ve kupa müsabakaları aynı kategoride kabul edilecek. Kupa müsabakalarında altıncı ihlal gerçekleştiği taktirde kulüp kupadan ihraç edilecek ve olayın niteliğine göre bir sonraki kupaya katılmama cezası da verilebilecek.''

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küfürde geri adım

  Küfür etmeyen F.Bahçetaraftarı örnek gösterildi

  Yıldırım: F.Bahçe'yi 1 lira bile zarara uğratmadım

  Türkiye-İtalya maçı Facchetti anısına oynanacak

  Nihat'a 3 hafta forma yok

  FIFA ve UEFA zorda

  Engelli atletin hedefi yurtdışında yarışmak

  Hırsız maç oynanırken soyunma odasına girdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004