Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa, dünya kültür başşehri olma yolunda

Bursa Kent Müzesi Müdürü ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Başkanı Ahmet Erdönmez, Bursa’nın Avrupa’nın kültür başşehri olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Erdönmez, Büyükşehir Belediyesi’nin Temaşa-i Ramazan faaliyetleri kapsamında Kent Müzesinde düzenlenen ‘’Bursa Söyleşisi’’nde, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın köklü bir mirasa sahip olduğunu belirtti.

Bursa’nın geçmişten günümüze uzanan önemli tarihsel olaylarını anlatan Erdönmez, şöyle konuştu:

‘’Bu tarihî miras ancak kültüre, san’ata ve tarihe sahip çıkıldığı müddetçe güçlenir. Yerel yönetimler son dönemde kültür, san’at ve tarihe gösterdikleri ilgiyle bu kökü güçlendiriyorlar. Bunlardan biri de Kent Müzesi. Müzenin açılmasıyla Bursa’nın sahip olduğu değerler bir mekânda toplandı. Bursa, artan kültür ve san’at faaliyetleri ve yerel yönetimlerin tarihî mirası koruma konusunda gösterdikleri hassasiyetle Avrupa’nın kültür başşehri olma yolunda hızla ilerliyor.’’

Tarih yazarı Raif Kaplanoğlu da, Bursa gibi tarihi şehirlerinlerin “ruhu olduğunu’’, bunun yaşaması için toplumun şehirlilik bilincine sahip olması gerektiğini ifade etti.

İnsanların kendilerini yaşadıkları şehre ait hissetmelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Kaplanoğlu, “Kendinizi şehre ait hissedip, onunla bütünleşmelisiniz. Bunu yapmadığınız takdirde şehir de sizi kendine ait kılmaz’’ dedi.

16.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Evlâd-ı fatihanlar türkülerle hasret giderdi

  Bursa, dünya kültür başşehri olma yolunda

  Altınoluk’a zeytinyağı müzesi

  Tarihî Araban Kalesi ilgi bekliyor

  Amerikalıların kervansaray merakı

  Orhan Pamuk Karslıları sevindirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004