Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Savaşa karşı sinema

Belgesel Sinemacılar Birliği İzmir Temsilciliği, Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi’nde “Savaşa Karşı Belgesel Sinema, İsrail-Filistin Filmleri” konulu sinema günleri başlattı.

Belgesel Sinemacılar Birliği İzmir Temsilciliği, Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi’nde “Savaşa Karşı Belgesel Sinema, İsrail-Filistin Filmleri” konulu sinema günleri başlattı. Filmler, 16-20 Ekim tarihleri arasında Benal Nevzat Toplantı Salonu’nda gösterilecek.

Belgesel Sinemacılar Birliği İzmir Temsilcisi Tahsin İşbilen, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile birlikte Alsancak Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Tunçağ, barışı en iyi şekilde anlatan eserlerin biraraya geldiği böyle bir faaliyete evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Filistinli ve İsrailli yönetmenlerin çektiği 14 belgesel filmi İzmirlilerle paylaştıklarını belirten İşbilen ise filmlerin Filistin ve İsrail olaylarını belgesel bir gözle sunduğunu kaydetti.

Belgesel Sinemacılar Birliği’nin savaş karşıtı olduğunu aktaran İşbilen, “İsrail’in Lübnan’daki saldırıları dolayısıyla birlik, AB destekli Yeşil Elma isimli projeden çekildi. Türkiye ve İsrail’in de aralarında bulunduğu 5 ülkeden yönetmenlerin biraraya gelmesiyle atölye çalışmaları başlatılacak ve belgesel filmler çekilecekti ancak tam bu sırada İsrail Lübnan’a saldırınca biz vazgeçtik” dedi.

18.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaşa karşı sinema

  Kemalettin Tuğcu anılıyor

  Türkçe sözlük cep telefonunda

  Setlerde “kaçak” var

  Itri’nin kabrinde bayram tekbiri

  Kızkalesi’nde restorasyon


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004