Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Liderler bayram namazında

Ramazan Bayramı namazını Başbakan Erdoğan Marmaris’te, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar Elazığ’daki İzzetpaşa Camii’nde, Eski başbakan Necmettin Erbakan Mehmet Ali Şahin, bayram namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, vatandaşların erken saatlerde camiyi doldurması dolayısıyla Baykal, namazını avluya serilen şiltede kıldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Köyü Bördübet mevkiindeki bir otelde eşi ve kızıyla birlikte dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı otele 2 kilometre mesafedeki Bördübet Camii’ne sabah namazı için geldi. Bayram namazını da burada kılan Erdoğan, camiden çıkarken vatandaşlarla bayramlaştı.

Çocuklara da bayram harçlığı veren Erdoğan, bayramını kutladığı gazetecilere de şunları söyledi:’’Bir rahmet ayının sonunda mübarek Ramazan Bayramını yaşıyoruz. Ramazan Bayramının, ülkemiz ve İslam Dünyası için birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. İnsanlık için barışa vesile olmasını temenni ediyorum. Rahatsızlığım süresince gösterilen ilgi nedeniyle herkese şükranlarımı sunuyorum.’’

Başbakan Erdoğan namaza, kendisine tahsis edilen bir cip ile geldi. Caminin çevresinde jandarma ve Başbakanlık ekipleri yoğun koruma önlemleri aldı. Namaz boyunca tam donanımlı bir ambulans cami dışında bekledi. Kızılay ekipleri de cami çıkışında vatandaşlara lokma ikram ettiler.

BAYKAL, AVLUDA NAMAZ KILDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bayram namazlarını Ankara’daki camilerde kıldılar. Deniz Baykal, Bayram namazını kılmak üzere Konutkent’teki Azmi Beğen Camii’ne geldi. Vatandaşların erken saatlerde camiyi doldurması dolayısıyla Baykal, namazını avluya serilen şiltede kıldı. Baykal, cami çıkışında vatandaşlarla da bayramlaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Gazi Camii’nde kıldığı bayram namazının ardından Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret etti. Mezara karanfil bırakan Bahçeli, daha sonra partili gençlerin bayram tebriklerini kabul etti. Devlet Bakanı Mehmet Aydın da bayram namazını Kocatepe Camii’nde kıldı. Kocatepe Camii’ne bayram namazını kılmak üzere gelenler arasında Ankara’daki müslüman ülke vatandaşları da yer aldı.

ERBAKAN İLE ŞAHİN, AYNI CAMİDEYDİ

Eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bayram namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Erbakan’ın camiden çıkışı sırasında vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı.

Necmettin Erbakan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de namaz için Eyüp Sultan Camii’ne gelenler arasındaydı. Erbakan ve Bakan Şahin, namazı cami içerisinde kıldı. Bayram namazının ardından Eyüp Sultan’ın türbesine giderek dua eden Necmettin Erbakan, çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. “Mücahit Erbakan” sloganlarıyla Erbakan’ın etrafını saran vatandaşlar, izdihama neden oldu. Erbakan korumaların arasında arabasına binerek camiden ayrıldı. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise cami çıkışında vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bakan Şahin, elini öpen çocuklara harçlık verdi.

Bayram namazını kılmak isteyen vatandaşların İstanbul’da en yoğun ilgi gösterdiği cami yine Eyüp Sultan Camii oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren camiye akın eden vatandaşlar, avluyu da doldurarak sokaklara taştı.

AĞAR NAMAZINI ELAZIĞ’DA KILDI

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı ve Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar bayram namazını memleketi Elazığ’daki İzzetpaşa Camii’nde kıldı. Sabah saatlerinde İzzetpaşa Camii’ne gelen Mehmet Ağar namaz sonrası camii içinde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. İzdiham nedeniyle yaklaşık 25 dakika camii içinden çıkamayan Mehmet Ağar, burada AK Parti Milletvekili A. Baki Türkoğlu ve Elazığ Valisi Muamer Muşmal ile karşılaşarak bayramlaştı. Ağar, daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve İl Başkanı Abdullah Kızılelma ile birlikde aile ziyaretlerine gitti. Ağar cami dışında da yine vatandaşların ilgi odağı oldu.

/ ANKARA / İSTANBUL / ELAZIĞ

24.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK, rektör adaylarını ’mülâkat'la seçecek

  Liderler bayram namazında

  Bardakoğlu: İnandığımızı davranışlarımıza yansıtalım

  Sanayicinin gözü Lüpnan pazarında

  Türk-İş'e bağlı Sendikacılar AB üyeliğini destekliyor

  AB yardımıyla üyeliğe hazırlanacağız

  Şiddetin temelinde manevî boşluk var

  AKP'de büyük kongre telâşı

  RTÜK'ten tv'lere işaret uyarısı

  Fransa’nın kâbusu Türkiye-Almanya ekseni

  Somalilerin bayram sevinci

  Barış ve birliğe davet

  Yaz saati uygulaması hafta sonu bitiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004