Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GÖKDENİZ'İN ALTIN DÖNEMİ

Süper Lig'de bu hafta sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak üst sıralardaki mücadelesini sürdürmek istiyor. Kulüp başkan yardımcısı Yusuf Şimşek, yaptığı açıklamada, Vestel Manisaspor maçında galibiyeti hak etmelerine karşın sahadan beraberlikle ayrıldıklarını, artık önlerindeki Çaykur Rizespor maçını düşündüklerini belirtti.

Şimşek, bu sezon ligde 2 gol atan ve asist krallığında ilk sırada bulunan Gökdeniz'in ''gözbebekleri'' olduğunu söyledi. Gökdeniz'in ligde her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade eden Şimşek, ''Gökdeniz'e teklif gelirse gururlanırız. Hangi oyuncumuza teklif gelirse gurur duyarız, ancak Gökdeniz bize lazım. Başka bir takıma vermek gibi bir niyetimiz yok'' diye konuştu. Şimşek, ocak ayında yapacakları transfer konusunda teknik direktör Ziya Doğan'ın isteğine göre hareket edeceklerini belirtti.

Öte yandan Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, transferin şu anda gündemlerinde olmadığını belirterek, Ocak ayında transferin yapılıp yapılmayacağına ilk yarı sonuna kadar oyuncuların gösterecekleri performansa bağlı olduğunu söyledi. Albayrak, Ocak ayındaki transfer mevsiminde, yeni transferlerin yapılıp yapılmayacağına kalan maçlarda oyuncuların gösterecekleri performansa bağlı olduğunu kaydederek, "Ocak ayında transferin yapılıp yapılmayacağına kalan maçlarda oyuncularımınızın gösterecekleri performans belirleyecek. Onların gösterecekleri performans ile transferlerin olup-olmayacağına hocamızla birlikte karar vereceğiz" dedi.

Albayrak: Yeni stadın maliyetini bekliyoruz

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, "Trabzonspor'a yakışır bir stadyum inşaa etmek için çalışıyoruz. Yeni stadın mali bütçesinin çıkmasını bekiliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu bütçe önümüze gelecek ve bizde ona göre ihale açacağız" dedi.

27.10.2006


 

Ulusoy'a 11 yıl hapis istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettikleri'' gerekçesiyle, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu ve Orhan Saka ile eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozzakoğlu hakkında, 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu savcılarından Abdullah Ayhan Şan, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığının ihbarı üzerine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu, Orhan Saka ve eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozakoğlu'nun, ''kendilerine teslim edilen kurum parasını, 3813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile usulünce yürürlüğü talimatlara, yönetim kurulu kararlarına ve iç genelgelere aykırı biçimde, kendileri veya başkalarının çıkarı için sarf ettikleri'' kaydedildi. İddianamede ayrıca, Trabzon'da yapılan inşaatın kontrolörlük görevini gerçekleştiren Cahit Erdem ile Sayım Adanur'un da ''asli-maddi fail'' sıfatıyla suçlara iştirak ettikleri belirtildi.

Sanıklar Haluk Ulusoy, Ata Aksu, Orhan Saka ve Haldun Kozakoğlu'nun, lehlerine olan 765 sayılı eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 510, 522 ve 80. maddeleri uyarınca 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Cahit Erdem ve Sayım Adanur hakkında da yine eski TCK'nın 510. ve 522. maddeleri uyarınca 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

27.10.2006


 

Kayseri Erciyes galibiyeti unuttu

Kayseri Eciyesspor'un golcü futbolcusu Cenk İşler, lig A takımlarından Karşıyaka karşısında alınan beraberliğin takım adına çok kötü olduğunu ifade ederek, "Galiba takım olduğumuzu unuttuk. Biran önce toparlanmayız. Kendimize gelmeliyiz" dedi.

Haftalardır ligde galibiyet alamadıklarını dile getiren Cenk İşler, lig A takımlarından Karşıyaka ile oynadıkları maçta bile zorlandıklarını ve istedikleri sonucu alamadıklarına söyledi. Cenk, bu kötü gidişatın önüne geçilmesi gerektiğini ve bunu da kendilerinin yapacağını ifade ederek, "Artık takım olduğumuzu hatırlamalı ve galibiyetler almalıyız" diye konuştu.

Gelecek haftalar için umutlu olduklarını dile getiren golcü futbolcu, taraftardan da özür dileyerek, "Haftalardır süren kötü gidişat, beraberinde bazı sorunlar getiriyor. Tabi moraliniz bozuluyor. İyi futbol oynadığınız maçta bile mağlup oluyorsunuz. Ama artık bahanemiz kalmadı. Biran önce kendimizi düzeltmeliyiz. Galiba takım olma özelliğimizi kaybettik gibi. Bunu öncelikli olarak düzeltip gelecek haftalarda daha iyi sonuçlar almalıyız. Biraz daha ayaklarımızın yere basması gerektiğini düşüyorum. Aynı rahatsızlığı bütün takım arkadaşlarımızda hissediyor. Alacağımız bir galibiyet bizi kendimize getireceğine inanıyoruz" dedi.

27.10.2006


 

SATRANÇ FESTİVALİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Uluslararası Yaş Grupları İstanbul Satranç Festivali dün başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına düzenlenen etkinlik, Burhan Felek Spor Kompleksi'nde 29 Ekim Pazar gününe dek sürecek.Festivalde Türkiye'nin yanı sıra, 10'u Romanya ve Bulgaristan'dan olmak üzere, 8, 10, 12, 14, 16 ve 18 yaş kategorilerinde yaklaşık 850 yarışmacı yer alıyor. Organizasyonda ayrıca, oyuncuların satranç tahtasını görmeden oynadıkları ''izleme'' kategorisi de yer alıyor.

27.10.2006


 

POTADA BU HAFTA

Beko Basketbol Ligi'nde 4. haftanın perdesi, bugün Ankara'da oynanacak Türk Telekomspor-Galatasaray Cafe Crown maçıyla açılacak.

Ligde 4. hafta maçlarının programı şöyle: 28 Ekim Cumartesi: 15.00 Darüşşafaka-Fenerbahçe Ülker (Ayhan Şahenk), 16.00 Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen (BJK Akatlar), 16.00 Pınar Karşıyaka-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Karşıyaka), 17.00 OYAK Renaultspor-İstanbul Tekelspor (Bursa Atatürk), 17.00 Alpella-CASA TED Ankara Kolejliler (Caferağa) 17.00 Selçuk Üniversitesi-Bandırma Banvitspor (Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs), 29 Ekim Pazar: 16.00 Beykoz-TOFAŞ (Recep Şahin Köktürk).

27.10.2006


 

F.Bahçeli Lugano millî takım yolcusu

Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, teknik direktör Oscar Washington Tabarez tarafından Uruguay Milli Takımı'nın Gürcistan'la 15 Kasım'da deplasmanda oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosuna çağırıldı.

Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Oscar Washington Tabarez, 2010 yılındaki Dünya Şampiyonası'na kadar oynayabileceğini açıklayan 30 yaşındaki Alvaro Recoba'yı da uzun süreden beri ilk kez kadroya dahil etti. Recoba, Uruguay'ın 2006 Dünya Kupası'na katılmak için Avustralya ile oynadığı playoff maçında penaltı kaçırmış ve bir daha milli formayı giyememişti.

27.10.2006


 

Güreşçilere piyango

Çin'in Guangzhou kentinde geçtiğimiz ay düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, Türkiye'nin takım halinde şampiyonluğu kazanması nedeniyle verilecek ödülden, hiç maç kazanamayan sporcuların da yararlanacağı öğrenildi.

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Ödül Yönetmeliği gereği milli takım kadrosunda yer alan tüm güreşçilerin ödüllendirileceğini söyledi.

27.10.2006


 

Galatasaray'da moraller yerinde

Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nda Bursaspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada Bursaspor maçında forma giyen futbolculardan Okan dışındakiler hafif çalışmanın ardından idmanı tamamladı. Öte yandan Sarı-kırmızılı ekipte, Kayseri Erciyesspor ve Bursaspor maçlarından galibiyetle ayrılmanın sevinci teknik heyet ve futbolculara yansıdı. Antrenman boyunca futbolcular ile teknik heyetin neşeli tavırları dikkatlerden kaçmadı. Antrenman bitiminde golcü futbolcu Hakan Şükür'ün Alman Kurdu cinsi iki köpeğiyle sahada oynaması büyük ilgi gördü.

27.10.2006


 

Vestel-F.Bahçe maçı Selçuk Dereli'nin

28 Ekim Cumartesi:

19.00 G.Saray-G.Birliği: Bülent Demirlek

29 Ekim Pazar:

14.30 Konya-Ankara: Süleyman Abay

16.00 Gaziantep-Sivas: İsmet Arzuman

19.00 V. Manisa-Fenerbahçe: Selçuk Dereli

14.30 Kayseri-Bursa: Fırat Aydınus

14.30 A.Gücü-K. Erciyes: Hüseyin Göçek

16.00 Beşiktaş-Sakarya: Halis Özkahya

14.30 Denizli-Antalya: Cüneyt Çakır

30 Ekim Pazartesi:

20.00 Trabzon-Ç. Rize: Bülent Yıldırım

27.10.2006


 

Yeşilyurt Voleybol Turnuvası start alıyor

Yeşilyurt Kulübü'nün 50. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği dörtlü bayanlar voleybol turnuvası, bugün İstanbul'da başlayacak.

3 gün sürecek turnuvada Bayanlar Birinci Voleybol Ligi takımlarından Yeşilyurt, Vakıfbank Güneş Sigorta, Eczacıbaşı ve Galatasaray mücadele edecek.

27.10.2006


 

Vestel F.Bahçe'ye 500 bilet ayırdı

29 Ekim Pazar günü yapılacak Vestel Manisaspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları belirlendi. Kapalı tribün 50 YTL, açık tribün 30 YTL ve kale arkası 20 YTL olarak tespit edildi.

Fenerbahçe taraftarlarına 500 kişilik yer ayrıldı. Sarı-lacivertli ekibin taraftarları maçı eski kale arkası tribünden izleyecek.

27.10.2006


 

Real Madrid 3. lig takımına takıldı

İspanya Kupası'nda son 16'ya kalma mücadelesinde ilk maçlar dün gece oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.İspanya Kupası'nda en büyük sürprizi Real Madrid gerçekleştirdi.

İspanya 3. Lig ekiplerinden Ecija'ya deplasmanda konuk olan Real Madrid, rakibiyle 11 berabere kalarak büyük şaşkınlık meydana getirdi. Son haftalardaki başarılı çıkışı ve güzel futboluyla eski günlerine dönüş sinyali veren ve önce Şampiyonlar Ligi'nde Steaua Bükreş'i ardından da ligde Barcelona'yı deviren Real Madrid, kupa da Ecija'ya takıldı. Bükreş ve Barcelona maçlarındaki oyunundan oldukça uzak gözüken Real Madrid'in, özellikle oyun kurmada ve kanatlarda sürekli hatalar ve top kayıpları yapması dikkat çekti. Ecija'nın çok hırslı ve baskılı futbolu gözlerden kaçmadı.

27.10.2006


 

Yıldıray gol attı, hakem maçı tatil etti

Almanya Kupası İkinci Turunda Stutgart Kickers'la deplasmanda karşılaşan Herta Berlin, maçı önde götürdüğü sırada hakem tarafından karşılaşma iptal edildi.

Almanya Kupası'nda 8 karşılaşma oynanırken, gecenin en ilginç olayı Stutgart'ta yaşandı. Stuttgart Kickers deplasmanına çıkan milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün takımı Herta Berlin rakibi karşısında Solomon Okoronkwo ve Yıldıray Baştürk'ün penaltıdan attığı gollerle 2-0 öne geçti. Ancak mücadelenin bitimine 4 dakika kala, maçın orta hakemi Michael Weiner, yardımcısı Kai Voss'un tribünlerden atılan bir yabancı maddeyle yaralanmasının ardından yardımcılarıyla birlikte sahadan çekildi. Herta Berlin'in galibiyetinin federasyon tarafından onaylanması beklenirken, Stuttgart Kicikers'a ağır bir ceza verilmesi bekleniyor.

27.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004