Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat'ta çocuk katliamı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk tesbitlere göre 19’u çocuk, 23 kişi öldü. Hastane kaynakları, saldırıda ölen çocukların en küçüğünün 4 aylık, en büyüğünün de 10 yaşında olduğunu bildirdiler. Yaralanan 19 kişinin bir bölümünün sağlık durumu ciddî.


BOP çöküşe mahkûm

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, ABD’nin Orta Doğu’daki planlarının başarısızlık ve çökmeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İngiltere’de alarm zilleri çalmaya başladı

İngiliz ordusunun Irak’a müdahalesinin maliyeti 4 milyar sterlin eşiğini aştı. Savunma Bakanlığınca dün yayınlanan verilere göre, son bir yıl içinde I


  İsrail Filistin'e yine saldırdı

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinlinin öldüğü, 30 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.


  Kuzey Kore’den görüşmelere dönme kararı

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Kuzey Kore’nin nükleer programıyla ilgili olarak altılı görüşmelere dönme kararını memnuniyetle karşıladı.


  Güney Afrika’nın son ırkçısı öldü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin son ırkçı beyaz Devlet Başkanı Pieter W. Botha, 90 yaşında öldü. SAPA’nın haberine göre, eski ırkçı devlet başkanının Wilderness köyündeki evinde görev yapan bir güvenlik görevlisi, Botha’nın önceki akşam evinde öldüğünü söyledi.


  Demokrasi için kendini astı

Tayland’da bir taksici, demokrasi için kendini astı. Tayland’daki darbeyi protesto etmek için bir ay kadar önce taksisini başkent Bangkok’ta bir tankın üzerine süren 60 yaşındaki Nuamthong Praiwan, 19 Eylülde Başbakan Thaksin Shinawatra’yı devirmek için düzenlenen kansız askeri darbeyle bağlantılı olarak hayatını kaybeden tek kişi oldu.


  Boş yere 25 yıl yattı

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Dallay ilçesinde, tecavüzden suçlu bulunarak 25 hapis yatan adam, yapılan DNA testinin kendisini aklaması üzerine serbest bırakıldı.


  İsrail’den küstah açıklama

İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Efraim Sneh, BM’nin ve Lübnan hükümetinin kınamalarına rağmen İsrail uçaklarının Lübnan üzerindeki uçuşlarını sürdüreceğini söyledi.


  NASA Hubble’ı onaracak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronomi ve evren anlayışını değiştiren “yaşlı” uzay teleskopu Hubble’ı nihayet onarmaya karar verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004