Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: Ordu sivillerin kontrolünde olmalı

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türk ordusu ile ilgili olarak “Askerler, açık bir biçimde sivil iktidarın otoritesinin ve kontrolünün altında olmalıdır” dedi.


22 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır ve Şırnak’ta 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felâketinde, çok sayıda hayvan telef oldu. Birçok ev ve işyerini su bastı. Trenler devrildi

Afrika Din Şûrası başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğini yaptığı “Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dinî Liderler Toplantısı,” Dolmabahçe Sarayında başla


  Tüzmen: Yapmadıklarımla gündeme geliyorum

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, geçmişte bürokraside yaptıklarıyla hep kamuoyunun gündemine geldiğini, siyasete geçtikten sonra ilk başta yine yaptıklarıyla gündeme geldiğini hatırlatırken, ancak son günlerde yaptıklarının bir tarafa bırakıldığını ve yapmadıkları ile gündeme geldiğini söyledi.


  Avrupalı bakanlar, kadınlar için İstanbul’da toplanacak

AB Avrupa-Akdeniz Süreci (EUROMED) çerçevesinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘’Toplumda Kadının Rolünün Güçlendirilmesi’’ konulu Bakanlar Konferansı, 14-15 Kasımda İstanbul’da yapılacak.


  Askeri bölgede patlama: 1 yaralı

Kayseri’de mantar toplamak için askeri bölgeye giren kişi, bulduğu roketle oynarken meydana gelen patlamada ağır yaralandı.


  Boğaz çamur gölü oldu

Sağanak yağışın Sarıyer sırtlarından toprağı denize taşıması nedeniyle İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimi çamur gölü haline geldi.


  ‘Tren kazası’ AB için başarısızlık olur

İngiliz ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Türkiye-AB ilişkilerinde “tren kazası” olabileceğini, böyle bir durumun AB için stratejik bir başarısızlık olacağını yazdı.


  Erdoğan’dan kan bağışı çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, kan bağışı konusunda ileri ülkelerle kıyaslanamayacağını ifade ederek, “bu ayıba” son verilmesi için herkesi kan bağışlamaya çağırdı.


  Babacan, İrlanda ve Portekiz'i ziyaret edecek

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İrlanda ve Portekiz’i kapsayacak iki günlük Avrupa Birliği (AB) turuna çıkıyor.


  Anayasa Mahkemesi’nden Kamu Denetçiliği Kurumu’na ret

Anayasa Mahkemesi, 5548 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu’nun, ‘’İlk Başdenetçi ve en az beş denetçinin seçimi ile Kamu Denetçiliği Kurumu kurulur’’ şeklindeki maddesinin yürürlüğünü durdurdu.


  Komutanın tepkisi millî mücadelenin ruhuna aykırı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Cumhuriyetin 83. yıl kutlamaları çerçevesinde Samsun’da düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na katılan bazı başörtülü şehit eş ve annelerine tahammül edemeyerek baloyu terk eden Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naci Beştepe’ye bir mektup gönderdi.


  Eski bakanların duruşması bugün

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan’ın ‘’enerji ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandıkları davaya bugün devam edilecek.


  Sümerolog beraat etti

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ile Analiz Basım Yayın Limited Şirketinin sorumlu müdürü İsmet Öğütücü, Çığ’ın ‘’Vatandaşlık Tepkilerim’’ adlı kitabında ‘’halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamak’’ suçu işlendiği gerekçesiyle yargılandıkları davada beraat etti.


  Aydınlatmaya çözüm aranıyor

TEDAŞ’ın en önemli zarar kalemlerinden olan ve belediyelerin ödemekle yükümlü olduğu ‘’genel aydınlatma’’ bedellerine yönelik çözüm aranıyor.


  Misafirlerimizi iyi ağırladık

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Ramazan Bayramı’nda yakınlarıyla bayramlaşmak için Kilis’e gelen 11 bini aşkın Suriyeli’nin, Türk halkının şanına yakışır şekilde ağırlandığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004