Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

TÜRK FUTBOLUNA UYARI

FIFA Başkanı Blatter ve UEFA Başkanı Johansson'ın, "Hükümetler futbola müdahale edemez" açıklamasının Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Şahin'in çıkışı ile Cumhuriyet Savcılığı'nın Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy hakkındaki açtığı davanın ardından yapılması manidar bulundu.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Lennart Johansson'un geçen hafta Zürih'te yaptıkları görüşmede, futbolun özerkliğinin savunulması konusunda görüş birliğine vardıkları açıklandı. FIFA tarafından yapılan açıklamada, futbolun yönetim organları üzerindeki baskının arttığı belirtildi. Açıklamada, futbolun yönetimine, özellikle Avrupa'da büyük kulüplerin, ekonomik ve ticari güçlerin, oyuncu menajerlerinin ve bazı durumlarda da dünyanın birçok bölgesinde hükümetlerin müdahale etmeye çalıştıkları vurgulanarak, "Bu durumda, futbol konumunu savunmak zorundadır" denildi.

FIFA ve UEFA'nın yaptığı bu ortak açıklamanın Başbakanlık Müfettişleri ve Başbakan Yardımıcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı M.Ali Şahin'in çıkışı ile Cumhuriyet Savcılığı'nın Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ve mesai arkadaşları hakkındaki açtığı davanın ardından yapılması manidar bulundu.

Açıklamada, FIFA ve UEFA başkanlarının "Bağımsız Avrupa Spor Raporu"na büyük önem verdikleri ve şu sonuçlara vardıkları belirtildi:

Raporda yer alan, sporun özerkliğini vurgulayan ana mesajları ve sporun kendi yönetimini sürdürmede, gerek dünya seviyesinde gerekse konfederasyonlar ve üye birlikler seviyesinde kimin ne yapacağını belirleyen açık kuralları destekliyoruz.

Hükümetler ve spor sorumluları arasındaki sınırların açık tanımı ve hukuk güvenliğine ilişkin bir ihtiyaç olduğu görüşünü savunuyoruz.

Siyasi kurumların, sporun yönetim organlarına yönelik uygun yönetim isteklerini anlıyor ve kabul ediyoruz. Biz futbol adına bu sorumluluğu almaya hazırız.

Avrupa Birliği'nin bir Avrupa Spor Ajansı kurmasına gerek olmadığını savunuyoruz, çünkü bunun sadece bürokrasiyi ve spora siyasi müdahale riskini artıracağını düşünüyoruz.

FIFA ve UEFA'nın Avrupa'da ve dünyada futbol ve siyasi otorite arasında sporun gelişimi için işbirliği konusunda sağlam bir anlaşma zemini bulabileceği kanısındayız.

03.11.2006


 

Fenerbahçe bugün Antep'i konuk ediyor

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 41. kez karşı karşıya gelecek. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında rakibine 25-8 üstünlüğü bulunuyor.

Taraflar 7 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe toplam 81, Gaziantepspor ise 44 gol attı.Tarafların geçen sezon yaptığı maçlarda Fenerbahçe, İstanbul'da 1-0, Gaziantep'te de 2-0 galip gelmişti.

Gaziantepspor, uzun yıllar adeta ''kök söktürdüğü'' Fenerbahçe karşısında ligde yaptığı son 11 maçta da galip gelmeyi başaramadı. Fenerbahçe karşısında ligdeki son galibiyetini 2000-2001 sezonunda evinde 2-1'lik skorla alan kırmızı-siyahlılar, bu maçın ardından yaptığı son 11 lig maçında galip gelemezken, 10 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, Gaziantepspor ile kendi sahasında yaptığı 20 maçta 18 galibiyet alırken, yalnızca 1 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı.

03.11.2006


 

En gözde sambacı Fenerbahçeli Alex

Brezilyalı futbolcular içerisinde ilk 11 haftada en dikkat çeken isim ise lider Fenerbahçe'nin yıldızı Alex De Souza.

Attığı goller, verdiği paslar, yaptığı çalımlar ve estetik hareketlerle sarılacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Alex, ligde ilk 11 haftada 9 gole imza atarak gol krallığı yarışında da ilk sırada yer alıyor. Alex, orta sahada oynamasına rağmen gol krallığı yarışında yerli ve yabancı forvetleri geride bıraktı.

03.11.2006


 

Mehmet Okur iyi başladı

NBA'de Utah Jazz'da forma giyen temsilcimiz Mehmet Okur, yeni sezonda çıktığı ilk maçta Houston Rockets potasına 17 sayı bırakarak takımını galibiyete taşıdı.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne, TSİ sabaha karşı yapılan 13 maçla devam edildi. Türk oyuncu Mehmet Okur'un forma giydiği Utah Jazz, yeni sezondaki ilk maçında Houston Rockets'ı 107-97 yendi. Utah'taki Delta Center'da yapılan ve yaklaşık 18 bin kişinin izlediği karşılaşmada, ilk 5'de forma giyen Okur, 17 sayı, 1'i hücum 4'ü savunma olmak üzere 5 ribaunt, 1 asist ve 2 top çalmalık performansıyla takımını galibiyeti taşıdı.

BOOZER'DEN DOUBLE

Jazzlı Carlos Boozer, 24 sayı ve 19 ribauntla double-double yaparak takımının en skrorer ismi oldu. Double-double yapan Deron Williams 18 sayı ve 10 asist, Derek Fisher 13 sayı ve 6 asist, Cj Miles da 12 sayıyla galibiyette rol oynadı. Konuk ekipte ise Tracy McGrady 25 sayı, 9 asist ve 5 ribauntla maçın en skorer ismi oldu, ancak 22 sayı ve 9 ribauntla oynayan takım arkadaşı Çinli Yao Ming gibi onun da çabaları Houston Rockets'ı yenilgiden kurtaramadı.

03.11.2006


 

Real'in TV geliri 600 milyon Euro

Dünya futbolunun yıldızlarını kadrosuna toplayarak önemli bir marka haline gelen Real Madrid, İspanyol televizyonu Telemadrid ile yapacağı sözleşmeden tam 600 milyon Euro yayın geliri elde edecek.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, 2008'de yapılacak 5 yıllık yeni sözleşme ile takımın senede 120 milyon Euro alacağı kaydedildi. İspanyol ekibi, şuan anlaşmalı olduğu televizyon kanalı Sogecable firmasından yılda 55 milyon Euro kazanıyordu. İspanya'da lig takımları televizyon kanalları ile özel sözleşmeler yapıp, maçların naklen yayın haklarını bağımsız olarak satabiliyorlar.

03.11.2006


 

Boğaz'ın Boğası İstanbul'a geldi

Dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, bugün İstanbul'da basın toplantısına katılacak.

Profesyonel boks yaşantısını Almanya'da sürdüren ''Boğazın Boğası'' lakaplı Türk sporcu, 10 Kasım Cuma günü Almanya'da çıkacağı unvan maçı öncesinde, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde basın toplantısı düzenleyecek. İstanbul'a dün akşam gelen Sinan Şamil Sam'ın 10 Kasım Cuma günkü maçının Saran Media tarafından Türkiye'den de seyredilmesinin sağlanacağı, bugünkü basın toplantısında ayrıca bir sürprizin de açıklanacağı bildirildi.

03.11.2006


 

Rus güreşçinin madalyası Türk'e

Rusya Federasyonu güreşçisi Viktor Lebedev'in altın madalyasını geri aldı. FİLA'nın madalyayı Türk güreşçi Ahmet Peker'e vereceği belirtildi.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FİLA) Genel Sekreteri Misel Dyusson imzasıyla, Rusya Güreş Federasyonu'na gönderilen faks mesajında, gençlerde 50 kiloda mücadele eden ve birinci olarak altın madalya alan Rus güreşçi Viktor Lebedev'in doping kullandığının tespit edilmesi üzerine altın madalyasının geri alınacağı bildirildi.

03.11.2006


 

Ömer Rıza bugün ameliyat oluyor

Trabzonspor'da Gençlerbirliği maçında ayak bileğindeki eski sakatlığı nükseden Ömer Rıza'nın bugün İngiltere'de ameliyat olacağı ve 23 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Kulüp Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, oyuncunun ayak bileği kıkırdağındaki sakatlığı nedeniyle İngiltere'de muayene olduğunu belirterek, ''İngiltere'de yapılan kontroller ameliyat olması gerektiğini ortaya çıkardı. Ömer Rıza, bugün ameliyat olacak ve tahminen 2-3 ay sahalardan uzak kalacak'' dedi. Çaykur Rizespor maçında aldığı darbe sonucu burnunda çatlak oluşan Ersen Martin'e ise özel maske yapıldığ bildirildi.

03.11.2006


 

Satranç ustası Kasparov geliyor

Dünyaca ünlü Rus satranç ustası Garry Kasparov, konferans vermek ve kitabını imzalamak üzere İstanbul'a geliyor.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi sponsoru Türkiye İş Bankası'nın davetlisi olarak bu akşam İstanbul'a gelmesi beklenen Kasparov, bugün 4. Levent'teki İş Kuleleri'nde düzenlenecek basın toplantısına katılacak. Garry Kasparov, 4 Kasım Cumartesi günü de TÜYAP Kitap Fuarı'nda bir konferans verecek ve İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan ''Benim Ustalarım'' adlı kitabını imzalayacak.

03.11.2006


 

Harlem şov İzmir'de başlıyor

Basketbolün cambazları şölene İzmir'den başlıyor Basketbolün top cambazları olarak isimlendirilen Harlem Globetrotters, Türkiye turnesine bugün İzmir'den başlıyor.

Basketbolu şölen haline getiren milyonların sevgilisi Harlem, doyumsuz bir gösteri sunacak. Dünyaca ünlü basketbol gösteri takımı Harlem Globetrotters, gösteri maçlarının ilkini 3 Kasım Cuma günü İzmir'de yapacak. 25 oyuncudan oluşan takım, İzmir'in yanı sıra İstanbul ve Ankara'da da Türk basketbolseverlerle buluşacak. 1927'de kurulan ve o günden beri 113 ülkede 25 binden fazla maç yapan, her yerde büyük ilgiyle karşılanan Harlem Globetrotters, cuma günü saat 20.00'de Halkapınar Spor Salonu'nda İzmirlilerin karşısına çıkacak.

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004