Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Afet Batman'ı da vurdu

Özellikle Doğu bölgelerini etkisi altına alan yağışlarda can kayıpları artıyor. Sel dün de Batman’ı vurdu. Şehirde 11 kişi sular altında kalarak öldü. Şırnak’ta da bir kişi hayatını yitirdi. Sel felaketlerinde, şu ana kadar toplam 38 kişi öldü, 7 kişi kayboldu, 15 kişi yaralandı.


Batı dünyası İslâmı yanlış tanıyor

Afrika Din Şûrâsı için İstanbul’a gelen dinî liderlerden Kenya Müftüsü Salih Habimana Yeni Asya’ya yaptığı değerlendirmede “Batı dünyası İslâmı yanlış

Çiftçi perişan

Çukurova’da, şiddetli yağışların binlerce dönüm pamuk, mısır, soya ve yerfıstığı ekili alanlarda zarara yol açtığı bildirildi.


  Kıbrıs toplantısı iptal edildi

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Finlandiya, Kıbrıs ile ilgili olarak hafta sonunda Türkiye ile Kıbrıs Rum ve Türk tarafları arasında toplantı düzenleme planından vazgeçtiğini bildirdi.


  Mültecilerin Türkiye’yi tercih sebebi demokrasi

Türkiye’de halen mülteci olabilmek için başvuran kişilerin sayısı 8 bin 200. Çoğunluğunu İranlıların oluşturduğu mültecilerin Türkiye’yi tercih etmelerinin en önemli sebebi, ülkemizin demokratik bir yönetim yapısına sahip olması.


  Sel Mersinliye kışlık odun getirdi

Kimilerine felâket getiren sel, kimilerine odun getirdi. Mersin’de önceki gün yağan şiddetli yağmur ve rüzgâr bazı mahallelerde ev ve iş yerlerinde su baskınlarıyla üzüntü ve zararlara sebep olurken, bazı vatandaşlar için hayırlara vesile oldu.


  Ankara’da 40’ıncı özgürlük eylemi

Ankara da Her Hafta Cumartesi günü, periyodik olarak “inanca saygı başörtüsüne özgürlük için” düzenlenen basın açıklaması ve eylemleri 40. haftasını doldurdu.


  Şiddet olayları biçim değiştiriyor

Prof. Dr. Adnan Gümüş, cinayetlerin, insanların hedef ve amaçlarını kaybetmeleri, gelecekten ümitsiz olmaları nedeniyle arttığını ve bu cinayetlerin sosyolojik anlamda “anomi’’ diye nitelenen “normsuzluk, kuralsızlık’’ şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.


  AKP’den Avrupalı liderlere dâvet

AKP’nin 11 Kasım’da gerçekleştirilecek 2. Olağan Büyük Kongresi’ne Avrupa’dan önemli isimler davet edildi. AKP, 11 Kasım’da gerçekleştirilecek 2. Olağan Büyük Kongre için 10 binin üzerinde davetiye bastırdı. Kongre hazırlıklarını sürdüren parti davetli listesini de belirlemeye başladı.


  Terörle mücadeleden kaçan AKP’li kim?

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, AKP’li bir milletvekilinin terörle mücadele görevinden kaçtığını ileri sürdü.


  TBMM heyeti, Yeni Zelanda yolcusu

Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolar arası Dostluk Grubu, Yeni Zelanda’ya resmî ziyarette bulunacak.


  Yedisu’da deprem

Bingöl’ün Yedisu İlçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem oldu. Yedisu Kaymakamı Çetin Kılınç, yaşanan deprem sonucu ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybı olmadığını bildirdi.


  TÜBİTAK rahatlattı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, “Marmara Bölgesi’nde yoğun gözlem ağında toplanan verilere göre, bölgeyi etkileyebilecek büyüklükte deprem işaret eden her hangi bir belirti bulunmamaktadır. Doğal olarak bu iki depremin artçıları geçen zamanla azalarak devam etmektedir” denildi.


  Yargıtay Sümerbank kararını usûlden bozdu

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Sümerbank’ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu hakkında ‘’nitelikli dolandırıcılık’’ ve ‘“zimmet’’ suçundan verilen 27 yıl 3 ay 15 gün hapis ve 128 trilyon 602 milyar 617 milyon ağır para cezasına çaptırılmasına ilişkin kararı usul yönünden bozdu.


  Mezar taşını yanında taşıyor

Sivas’ın Suşehri İlçesi’nde 6 çocuk, 13 torun sahibi ekmek fırını sahibi Hasan Ekinci, 35 yıl önce yaptırdığı mezar taşını yanında taşıyor.


  Sigara 2. yangın sebebi

İnsan ve çevre sağlığına büyük zararlar veren sigaranın yangına sebep olmada da 2. sırada yer aldığı belirlendi.


  Uyanık zenginler denetime yakalandı

Adana’da, yeşilkart kullanımındaki suistimalleri önlemek amacıyla başvurularda titizlikle yapılan araştırma sonucu, talepte bulunan 149 bin 645 kişiden 26 bin 940’ının maddî durumunun iyi olduğu belirlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004