Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail cami yıktı

İsrail’in Gazze işgali, Beyt Hanun’da sürüyor. Bir camiye sığınan Filistinli direnişçileri dışarı çıkarmak isteyen İsrail askerleri, El Nasır Camii’ni yıktı. Yaklaşık 100 kadının bölgeye giderek saldırıları durdurmak amacıyla yürümesi üzerine, İsrail askerlerinin ateş açtığı bildirildi.


Hamaslı bakan İsrail’in elinde

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde bir Filistinli bakanı daha tutukladığı bildirildi.

Gazze yine kan gölü

İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, Gazze yakınlarında, içerisinde Hamas üyelerinin bulunduğu bir araca ateş açtı.


  Irak'ta 5 Amerikan askeri daha öldürüldü

Irak’ın başşehri Bağdat’ın güneyindeki Kut şehri yakınlarında bir düğün töreni sırasında düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü.


  Kırgız muhalefeti meydanlara indi

Kırgızistan’da muhalefetin başlattığı mitinge katılan göstericilerin bir kısmı, valilik ve devlet televizyonunun bulunduğu binalarına hareket etti.


  Rice'a göre İran gövde gösterisi yapıyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran’ın bugün başladığı askeri tatbikatta füze denemeleri yapmasının amacının, gücünü dünyaya göstermek olduğunu söyledi.


  “Müslümanlara jest”

Tayland’da darbe sonrası hükümet, 2004 yılındaki Müslüman ayaklanmasıyla bağlantısı olduğu iddia edilenlerden 92’sinin hakkındaki suçlamalardan vazgeçti.


  Fransa'da banliyo isyancılarına tutuklama

Fransa’da geçtiğimiz hafta, Paris banliyöleri isyanının yıldönümündeki olaylarda otobüs yakma eylemine karıştığı ileri sürülen 5 genç, polis tarafından yakalandı.


  ABD, ihlâllerden hoşnut değil

ABD, İsrail uçaklarının Lübnan’ın başkenti Beyrut üzerinde uçmaya devam etmesinden “hoşnut olmadığını” bildirdi.


  Talabani Paris’te

Resmî bir ziyaret için Paris’te bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve beraberindeki heyet, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından Elysees Sarayı’nda kabul edildi.


  Karamanlis: Tren kazası makiniste bağlı

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye ile AB arasında ‘tren kazası’ istemediklerini söyleyerek “AB rayları da döşedi, ışıkları da düzenledi. Kaza olup olmayacağı makiniste, yani Türkiye’ye bağlı” dedi.


  AB'nin Kıbrıs politikası adil değil

Türkiye Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, AB’nin Kıbrıs konusunda takındığı tavrın adil olmadığını söyledi.


  Babacan: AB, Kıbrıslı Rumların esiri olmamalı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Portekiz’in başşehri Lizbon’da dün sabah katıldığı çalışma kahvaltısında, “AB’nin Kıbrıslı Rumların esiri olmaması gerektiğini” söyledi.


  Yunan basını: Tarihî ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Atina ziyareti, Yunan basını tarafından “tarihi bir ziyaret” olarak değerlendirildi.


  Üşüdükçe çok yaşıyorlar

ABD’de yapılan bir araştırma, tükettikleri yiyecek miktarını sınırlamadan farelerin vücut ısısının düşürülmesinin bu hayvanların hayat süresini uzatabileceğini ortaya koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004