Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Başarı motivasyon

Kişi ne için yaratıldıysa o şey ona kolay kılınmıştır ve iç tatmin yaşar, eserler verir. Bu sebeple içinizden gelen sesi dinlemeniz çok önemli, yaradılış amacınıza hizmet edin ve onu bulun, çünkü sizden başka bilen yok yeryüzünde, içinizde yatan gizli kalmış yeteneğinizi bulmak en önemli olgu hayatta.

Allah’ın yarattığını takdir etmek şükür ifadesidir. Allah’ın verdiği bu can için, sağlığımız için, bedenimiz için şükretmemiz gerek. Eğer zihninizi burnunuzun şekli ya da kilolarınız meşgul ediyorsa, hedefinize kilitlenmekte zorlanırsınız. Başarı kendini hedefe adamakla mümkündür. Bu yüzden zihni boşaltmak gereksiz ayrıntılardan kurtulmak lâzım. Sizi rahatsız eden şeyleri elden geliyorsa değiştirmek, gelmiyorsa kabul etmek en mantıklı çözüm. Bazen giyim tarzımızı değiştirerek de istediğimizi elde edebiliriz. Kendinize yakışanı giymek farkındalık oluşturur. O zaman neden başkalarını taklit ediyoruz, kendi modamızı kendimiz yapalım. Bir Amerikalı ya da bir Fransız gibi giyinmek zorunda değiliz, bizim değerlerimiz, giyim tarzımız farklı bize yakışan da farklı. Bir Japon kimonosunu tüm dünyaya kabul ettirmiş, farkındalığını göstermiş ve insanlar saygı duymuş.

Zaman; yerine konulması, geri döndürülmesi, yenilenmesi, depolanması, satın alınması mümkün olmayan bir kavramdır. Öyleyse niçin boş işlerle vakit kaybedelim ki yapacak çok işimiz var. Planlı hareket etmek, yapacağımız işleri yazıp takip etmek bize zaman kazandırır.

Siz kafanıza koyduğunuzu başarmak için sonuna kadar mücadele edin. Yaptığınız iş, yaradılış gayenize uygun olursa severek yapar ve ne kadar yorulursanız yorulun size zor gelmez. Hiç kimsenin dediğine kulak asmayın; olmaz, yapamazsın, boş ver diyenleri duymayın gitsin. Ben tek başıma ne yapabilirim ki demeyin, insan isterse tek başına dünyayı kurtarır. Büyük buluşları yapan da savaşları çıkaran da tek kişi. Siz de teksiniz ve değerlisiniz.

Önünüzdeki beş yılı düşünün, şimdi beş yıl sonraya ulaşmış gibi ne olduğunuzu düşünün, oymuş gibi yürüyün, buna inanın. Bir doktor olmak istiyorsanız, o beyaz önlüğü giydiğinizi hayal edin, hastahane ortamını ayrıntılarla yaşayın, gerçekmişçesine hissedin.

Okumak bilginin kaynağı, başarının sırrı, bilgeliğe giden yol... Konunuzla ilgili devamlı okuyun. Okumak hem sağ, hem sol lobu çalıştırır. Okurken hem anlatılan olayları değerlendirir, hem de hayal kurarsınız, bu da lobların ikisini de çalıştırır. Sevdiğiniz bir konuda okumak hem okuma zevkinizi geliştirir, hem o konuda ustalaşırsınız, hem de bir farkındalığınız olur. Artık fark edip harekete geçme zamanı. Millet olarak yeterince oturduk. Artık silkinme zamanı, herkes üstüne düşeni yapmalı ve çalışmalıyız. Millet olarak ayağa kalkma zamanı. Buna da kendimizden başlayacağız, kendimizi eğiterek...

Şimdi, hemen şimdi ne istediğinizi bir kâğıda yazın, en sevdiğiniz şeyi tesbit edin ve okumaya, kendinizi, yetiştirmeye başlayın. Para kazanmak için bir işiniz olabilir. Bu sevdiğiniz konuda ustalaşmanızı engellemez, istersek vakit çok, yeter ki o heyecanı içimizde hissedelim. Başarı kucak açmış bizi bekliyor görmesini bilene..

Kamile UĞURLU

04.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Başarı motivasyon

  Bireysel yetkinlik

  İnşirah bulmak

  Gülmek ve ağlamak bilinçaltının göstergesidir

  YASEM AJANDASI

  ZEKÂ KIRINTILARINDAN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004