Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BAYERN EMRE'Yİ İSTİYOR

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayımlanan B.Z adlı gazete, Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Bayern Münih'in, İngiltere Premiere Ligi takımlarından Newcastle United'da oynayan milli futbolcu Emre Belözoğlu ile ilgilendiğini yazdı. Gazetede, ''Emre, Bayern Münih'e mi geliyor?'' başlığıyla verilen haberde, Manchester United'ın, FC Bayern Münih'in İngiliz oyuncusu Owen Hargreaves'i almak istediği, bu transferin gerçekleşmesi durumunda FC Bayern Münih'in de Emre'yi istediği ileri sürüldü.

NEWCASTLE'DE KRİZ VAR

Haberde, Emre'nin, teknik açıdan çok yetenekli olduğu, İngiltere'te mutlu olamadığı ve Almanya'ya gelmek istediği iddia edildi. Emre'nin, İngiliz The Sun Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, FC Bayern Münih'in gelecek yıl yaz döneminde kendisini almak istediğini, bunun için 12 milyon Avro önerdiğini, ancak Newcastle United'ın bu miktarı az bulduğunu söylediği hatırlatıldı. Newcastle United'ın buna karşın, şu anda ekomonik bir kriz yaşadığı için Emre'yi satmaya hazır olduğu savunuldu. FC Bayern Münih Menajeri Uli Höness, bu konuda açıklama yapmaktan kaçınarak, bu sezonu mevcut kadroyla sona erdirmek istediklerini söylemekle yetindi.

UEFA'DA GRUP LİDERİ

Öte yandan UEFA Kupasında temsilcimiz Fenerbahçe'nin de bulunduğu grupta Newcastle, deplasmanda oynadığı Palermo maçını 1-0 kazanarak 2 maçta 6 puanla liderliğe yükseldi. Bu hafta maç yapmayan Fenerbahçe 0 puanla son sırada yer alıyor.

04.11.2006


 

Kasparov: Satranç okulda öğretilmeli

Türkiye İş Bankası'nın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen satrancın efsanavi ismi Garry Kasparov, İstanbul'da basın toplantısı düzenledi.

İş Kuleleri'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan eski Dünya satranç şampiyonu Rus Kasparov, uzun zamandır satrancın eğitimin içinde yer alması için uğraştığını, ancak insanların bunu anlamadığını kaydetti. Kasparov, ''Satrancın ne kadar eğitici olduğunu görmediler. Oysa ki amaç sadece şampiyonluk değil. Çocuklar bu oyundan birtakım şeyler öğrenecek. Bu da genel yaşamlarında önemli rol oynayacak. Davranışlarını, tutumlarını değiştirecek, güven ve sorumluluk duygusu verecek. Bu fikri 15 yıldır dünyanın her yerinde yaymaya çalışıyorum'' diye konuştu.

Satranca geri dönüp dönmemeyi düşünüp düşünmediği ve Türkiye'de maç yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya Kasparov, ''43 yaşında, 2005 yılında satrancı bıraktım. Dönmeye niyetim yok. Bu karara beni iten nedenleri söylemek istemiyorum. Bundan sonra da demokrasi için çalışacağım'' diye cevap verirken, Türkiye'deki 2 günlük programı içinde maç olmadığını ifade etti.

Satrancı çok erken yaşta bırakarak politikaya atıldığı şeklindeki bir yorum üzerine de Kasparov, ''25 yıl satranç için uzun bir kariyer. Yeni şeyler yapmak istiyorum. Bu kapsamda politikada devam etmek istiyorum. Ailem bu konuda beni destekledi'' diye görüş belirtti.

04.11.2006


 

SAM: Profesyonel boks Türkiye'de ilgi görmüyor

Dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, Türkiye'de yeteri kadar destek göremediği için Almanya'da boks yaptığını söyledi.

Profesyonel boks yaşantısını Almanya'da sürdüren Sinan Şamil Sam, 10 Kasım Cuma günü Hamburg'da Hırvat kökenli Avustralya vatandaşı Bob Mirovic ile yapacağı karşılaşma öncesi menajeri Ahmet Öner ve sponsoru Saran Media'nın direktörü Selim Usta ile TSYD'nin Levent'teki merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye'de profesyonel boksun gelişmediğini ve bunun önündeki en önemli engelin finansman olduğunu dile getiren Sam, ''Türkiye'de yeterli ilgiyi göremediğim için Almanya'da bu sporu yapıyorum. Öte yandan kazandığım başarılara rağmen Türkiye'den şimdiye kadar hiçbir destek görmedim'' dedi.

Sinan Şamil Sam, önümüzdeki yıl Türkiye'de bir maç yapmayı düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: ''Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile görüştük. Karşılaşmanın yapılması için gerekli şartları kendisine bildirdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş da destekleyeceklerini belirtiler. 10 Kasımda Hamburg'da yapacağım maçtan sonra 1 Aralık'ta Avustralya'da düzenlenecek bir turnuvaya katılacağım. Daha sonra yapacağım ilk karşılaşmayı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum. Bu maç tahminen 2007 yılının mart ya da nisan ayında olacak.'' Saran Media Direktörü Selim Usta, Sam'a olan desteklerinin devam edeceğini belirterek, ''10 Kasım'da yapacağı karşılaşma öncesi motivasyonunu artırmak amacıyla kendisine bir Toyota Hilux marka otomobil hediye ediyoruz'' diye konuştu. Usta, otomobilin sembolik anahtarını Sinan Şamil Sam'a verdi.

04.11.2006


 

Lisenin spor salonu fındık deposu oldu

Ordu'nun Perşembe ilçesinde bir lisenin spor salonu fındık depolamak amacıyla 2 aylığına Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) kiralandı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 aydan bu yana fındık alımlarını sürdüren TMO'nun depo sıkıntısı yaşaması üzerine sorun Parşembe Lisesinin spor salonu kiralanarak çözüldü.

04.11.2006


 

Çaykur Rizespor'a kemençeli moral

Çaykur Rizespor, ağırlayacağı güçlü rakibi Galatasaray'ı yenerek çıkışını sürdürmek istiyor.

Futbolcuları ziyaret eden Rize Valisi Kasım Esen, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş futbolculara kemençe hediye etti.

04.11.2006


 

Sahalarda organ bağışı çağrısı

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında futbolcular, organ ve doku bağışıyla ilgili mesajlar içeren afişlerle sahaya çıkacak.

Futbol Federasyonu, Organ Bağışı Haftası nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün projesine destek verilmesini kararlaştırdı.

04.11.2006


 

Malik Fathi: Kendimi yarı Türk olarak görüyorum

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan Türk kökenli futbolcu Malik Fathi, soyunma odasında Türkçe şarkı söylemek istediğini belirterek, bunu yapamadığından yakındı.

Babası Türk, annesi Alman olan Malik, Sportbild Dergisi'ne yaptığı açıklamada, kardeşi Tim ile birlikte haftada 1 kez Türkçe dersi aldığını belirterek, ''Dış görüntüm Türk gibi. Kendimi yarı Alman yarı Türk olarak görüyorum. Soyunma odasında da Türkçe şarkı söylemek istiyorum'' dedi. Annesinin yanında büyüdüğünü, bu nedenle Türkçe konuşamadığını ifade eden Malik, Türkçe'yi mutlaka öğrenmek istdiğini, bunu, birilerinin hoşuna gitsin diye yapmadığını söyledi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından milli takıma da çağırılan Malik, milli takıma çağırıldıktan medyanın ilgisinin kendi üzerinde olduğu için Hertha Berlin'de daha iyi oynamak istediğini kaydederek, ''Çok hırslıydım. 'Milli takıma çağrılmayı hakettim mi?' diye kendi kendime sorular sorarark kendimi baskı altına aldım. Kendimden kuşku duydum. Ancak sorunumu anladım ve düşüncelerimi değiştirdim'' diye konuştu.

04.11.2006


 

Sakarya evinde Trabzon'u ağırlıyor

Trabzonspor ile Sakaryaspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 21. kez karşı karşıya gelecekler.

Sakarya Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı İsmet Arzuman yönetecek. Bugüne kadar 2 takım arasında yapılan 20 maçta, bordomavililerin galibiyetlerde 114 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, deplasmanda yaptığı 10 maçın 3'ünden galibiyetle ayrılmayı başardı. 5 maç beraberlikle sona ererken bordomavililer, 2 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Sivasspor-Denizli: Yunus Yıldırım

16.00 K. Erciyes-Konya: Selçuk Dereli

14.00 Ankara-Kayseri: Hakan Özkan

04.11.2006


 

Rekortmen atlet ENKA ile anlaştı

Türkiye rekortmeni atlet Tuncay Örs, Enka'ya transfer oldu. 400 metre engellide Türkiye rekorunun sahibi 20 yaşındaki atlet Tuncay Örs, 2 yıldır formasını giydiği Fenerbahçe ile yollarını ayırarak Enka ile anlaştı.

Geçen yıl İspanya'nın Almeria kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda, 400 metre engelli dalında, 50.89'luk derecesiyle 51 saniyenin altını koşan ilk Türk atleti olma başarısını gösteren Örs, büyükler, 23 yaş altı, gençler ve yıldızlar kategorilerinde Türkiye rekorlarını elinde bulunduruyor. Örs, bu yıl katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ise 51.14'lük derece elde etmişti.

04.11.2006


 

Filede İtalya'ya boyun eğdik: 3-0

15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda, Türkiye, (D) Grubu'ndaki 3. maçında İtalya'ya 30 yenildi.

İtalya karşısında ilk set dışında varlık gösteremeyen (A) Milli Takım, 2. sette smaçör Seda Tokatlıoğlu, 3. sette ise pasör Bahar Mert'in sakatlanarak oyun dışı kalmasıyla oyundan iyice koptu. Maçtan 30 yenik ayrılan (A) Millilerin, grupta 1 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunuyor. (A) Milli Takım, bugün TSİ 09.00'da Peru ile gruptaki 4. maçına çıkacak.

04.11.2006


 

LİG A'DA BU HAFTA

4 Kasım Cumartesi:

13.00 Malatya-Karşıyaka (İnönü)

5 Kasım Pazar:

13.00 Elazığ-İstanbul B.Bld. (Atatürk)

13.30 G.Antep B.Bld.Uşak (GASKİ)

13.30 Samsun-Eskişehir (19 Mayıs)

13.30 G.OFTAŞ Spor-Ordu (Cebeci)

13.30 Altay-Türk Telekom (Atatürk)

13.30 Kasımpaşa-A. Sebat (Kasımpaşa)

13.30 Kocaeli-Mardin (İsmetpaşa)

6 Kasım Pazartesi:

19.00 Diyarbakır-İstanbul (Atatürk)

04.11.2006


 

2'de 2 yapan Efes 2. sıraya çıktı

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçları da geride kalırken, ligdeki Türk temsilcilerinden 2. maçını da kazanan Efes Pilsen, 4 puan ve averajla 2. sıraya çıktı.

2. maçından da yenilgiyle ayrılan Fenerbahçe Ülker ise 2 puan ve averajla 7. sırada haftayı tamamladı.

Ligin 2. hafta maçlarından sonra 4 puan ve averajla Yunan ekiplerinden (A) Grubu'nda BC Pire Olympiakos, (B) Grubu'nda Panathinaikos BSA Atina ve (C) Grubu'nda da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımı lider durumda bulunuyor.

04.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004