Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yükseltilen değer: Milliyetçilik

Demokrat Hukukçular Derneği, Sirkeci World Park Otel’de gerçekleştirdiği “Yükseltilen bir değer olarak milliyetçilik sorunu ve Risâle-i Nur’dan çözüm önerileri” başlıklı toplantısında millet ve milliyetçilik kavramlarını masaya yatırdı.



Kendi köklerimizden sinema imkânı var mı?

17. Yüzyıl Osmanlı taht kavgası ve bu kavganın ortasında kalmış Nakkaş Eflatun’un anlatıldığı Cenneti Beklerken filminin yönetmeni Derviş Zaim, “Sinemada Osmanlı tarihi ile ilgili filmler 5 - 10 yılda bir yapılıyor. Genelde ya İstanbul’un fethi ya da Tanzimat Dönemi ele alınıyor. 17. yüzyılı sinemaya çok şey verebilecek bir dönem olarak düşünüyorum” dedi.



100 fotoğrafçı, 100 çocuk fotoğrafı

Lübnanlı çocukların yaralarına merhem olmak için Türkiye’den 100 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının 100 çocuk fotoğrafından oluşan sergi Çankaya Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.



Ördekli Hamamı, kültür merkezi oluyor

Bakımsızlığa terk edilen tarihî Ördekli Hamamı, Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin çabalarıyla Bursa’nın önemli tarihî varlıkları arasına katılıyor. Kullanım hakkı, mülk sahibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden 20 yıllığına Osmangazi Belediyesi’ne geçen tarihi yapı, restore edildikten sonra, şehrin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan bir mekân olarak kullanılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004