Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

'301’de çözüm bekliyoruz'

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Başbakan Erdoğan’ın TCK'nın 301. maddesinin değiştirilebileceği yönündeki açıklamalarından memnuniyet duyduğunu ve somut adımlar beklediğini bildirdi.


81 yaşında vefat etti

18 Mayıs’ta geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Gülhane Askerî Tıp Akademisi Hastanesinde 172 gündür tedavi altında tutulan eski Başbakan, CH

AB'ye Osmanlı modeli

Washington’daki Georgetown Üniversitesi’ne bağlı Türk Etütleri Enstitüsü’nün başkanı Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. David Cuthell, Avrupa Birliği’nin (AB


  Osmanlı Balkanlara hoşgörü getirdi

Bükreş Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mihai Maxim, Osmanlı’nın Balkanlara büyük bir medeniyet ve hoşgörü getirdiğini söyledi.


  Sel sırası Şemdinli’de

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki selde, 3 kişinin kayıp olduğu, 4 kişinin yaralandığı, 150 evin hasar gördüğü ve 150 evin de boşaltıldığı bildirildi.


  Yeni yağış dalgası

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı havanın etkisini kaybedeceğini, ancak yurdun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini bildirdi.


  Tüzmen’den Anadol’a 1 milyon dolarlık dâvâ

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CHP TBMM Grup Başkan Vekili Kemal Anadol hakkında, 1 milyon dolarlık tazminat ve ceza dâvâsı açtı.


  Susurluk cezalarına yeni TCK uyarlaması

Susurluk dâvâsı hükümlülerinin yeniden yargılandığı dâvâda mahkeme, yeni TCK’yı dikkate alarak Korkut Eken’in cezasını 4 yıl 2 ay, diğer 12 sanığın cezasını ise 3 yıl 1 ay 15’er gün olarak düzenledi.


  Eğitim bürokrasiye kurban edilmesin

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) ‘Türk Eğitim Sisteminde Yeni Paradigma Arayışları Sempozyumu’nu tamamlanarak, “sonuç bildirgesi” yayınlandı.


  Deniz Feneri yüzleri güldürdü

Deniz Feneri Derneği, bir tır ve bir kamyon dolusu malzemeyi Simav’a getirerek, Okul müdürlüklerince ilçe merkezinde ve köylerdeki yoksul vatandaşlara dağıttı.


  İHH Yardımları Batman’da

İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz hafta yaşanan sel felâketinde büyük zarar gören illerden olan Batman’da çalışmalara başladı.


  50 yıllık arazi dâvâsı torunlara miras kaldı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı iki köy arasında yaklaşık bin dönümlük arazinin kullanımı ile ilgili 1956 yılında başlayan dâvâ, aradan geçen 50 yıla rağmen sonuçlanmadı.


  Merkel: Kriz Türkiye’nin çabalarına bağlı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’yle siyasi kriz istemediklerini, ancak bunun önlenmesi için özellikle Türkiye’nin çaba harcaması gerektiğini söyledi.


  Yarbay'dan partisine eleştiri

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK), olağan genel kurul konusunda Siyasi Partiler Kanunu ve Parti tüzüğünün ön gördüğü süreyi aşarak, görevini ihmal ettiğini ileri sürdü.


  Alpogan, Polonya’ya gidecek

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Polonya’ya gidecek.


  ‘Akıl Hastası’ denmesin diye doktora gitmiyoruz

Uzmanlar, Türkiye’de her 5 kişiden birinin psikiyatrik rahatsızlık yaşadığını ancak tedavi yoluna gidenlere “akıl hastası” damgası vurulması yüzünden hastaların sadece üçte birinin hekime başvurduğunu bildiriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004