Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergide kaçak sürüyor

Vergide yüksek oranlı kayıp ve kaçak devam ediyor. Maliye Bakanlığı da, sorunun ortadan kaldırılması için “Vergi Güvenlik Müessesesini’’ yeni yılda uygulamaya koymaya hazırlanıyor. İncelemeye alınan mükelleflerin devlete 3 milyar 724 milyon 148 bin YTL gelir beyan ettiği, 1 milyar 426 milyon 598 bin YTL’lik gelirin ise gizlendiği anlaşıldı.


Özelleştirmenin kur farkı keyfi

Özelleştirmede yılın ilk yarısında döviz mevcudunun değerlenmesinde lehte oluşan kur (kur farkı) sebebiyle 295 milyon YTL tutarında gelir elde edilirk

Yolsuzlukla mücadelede ileriye gittik

Küresel düzeyde yolsuzlukla mücadele amacıyla oluşturulan kuruluş olan Uluslararası Saydamlık Örgütü’nün raporuna göre Türkiye yolsuzluk sıralamasında


  Dış borç haftası

Hazine, bu hafta 1 milyar 752,2 milyon dolar genel bütçe ve hazine garantili dış borç servisi yapacak. Hazine, haftanın en büyük dış borç geri ödemesini 1 milyar 557 milyon dolar ile bugün yerine getirecek.


  Gelirler, büyüme oranları kadar artmadı

Türk-İş Araştırma Müdür Yardımcısı Enis Bağdadioğlu, bu yılki toplu sözleşmelerin ağırlıklı olarak metal ve tekstil sektörlerini kapsadığını söyledi.


  Piyasaların gözü ilerleme raporunda

Piyasalarda bu hafta, AB Komisyonu Türkiye ilerleme raporu ve dış veriler takip edilecek. Gedik Yatırımın haftalık değerlendirmesinde, geçtiğimiz hafta endeksin sıkışık başladığı haftayı satışlarla tamamladığı, hafta boyunca enflasyon beklentileri, AB ile ilişkiler ve dış gelişmelerin etkili olduğu Borsada yurt dışı piyasalardaki hareketliliğin yansımalarının görüldüğü hatırlatıldı.


  Gaz vurgununa EPDK el attı

Akaryakıt dağıtım şirketlerine yüksek rakamlı cezalar veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şimdi de bazı doğal gaz dağıtım şirketlerini mercek altına aldı. Alınan bilgiye göre EPDK, bazı illerdeki doğal gaz dağıtım şirketlerine dönük de soruşturma sürdürüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004