Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Hamilelikte stres sigara kadar zararlı

Hamileyken haftada 32 saatten fazla ve stres yüklü ortamda çalışmanın sigara kadar zararlı olduğunu belirten uzmanlar, çalışan anne adaylarını strese karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Merkezi Amsterdam’da bulunan ‘Doğmuş Çocukların Gelişimi’ adlı araştırma kuruluşu tarafından 7 bin anne üzerinde yapılan bir incelemeye göre hamilelik döneminde stres altında çalışmak sigara içmek kadar zararlı. Araştırma, haftada 32 saatten fazla ve stresli bir meslekte çalışan annelerin doğmamış çocuklarının risk altında olduğunu ortaya koydu. Sonuçlara göre, hamilelik dönemini ağır çalışma şartları altında geçiren kadınların çocukları, bu dönemde sigara içen annelerin çocukları gibi az kilolu doğuyor. Ayrıca, hamilelik esnasında annenin havale geçirme riski çok yüksek.

Araştırmaya göre, bu şartlar altında dünyaya gelen bebekler daha çok ağlıyor. Araştırmayı yürüten uzmanlar, stresin anne bünyesindeki “kortizol” adlı hormonu artırdığını, bu hormonun plasentadan içeri sızabildiğini ve büyümeyi yavaşlattığını ileri sürüyor. Bursa Zübeydehanım Doğumevi Başekimi Op. Dr. Şeref Nişancı da, yüksek stresli işlerde çalışan anne adaylarına, haftada en fazla 24 saat çalışmalarını teklif etti.

/ BURSA

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Hamilelikte stres sigara kadar zararlı

  Anne sütü bebeklerde ölüm oranını azaltıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004