Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BATAKLIKTAN ÇIKACAĞIZ

G.Saray Teknik Direktörü Gerets, futbolcularla toplantı yaparak, "Önceki sezon iyi giden işlerin ardından, bu sezon şanssızlıklar bizi zorluyor. Artık çok daha disiplinli ve konsantre olmalıyız. Bu bataklıktan çıkacağımıza hepimiz eminiz, ama bu, hatalardan ders alırsak gerçekleşir" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Çaykur Rizespor maçının ardından, dün sabah yapılan antrenman öncesinde futbolcularına maçlarda yapılan hataların görüntülerini izlettirerek uyarılarda bulundu. Florya Metin Oktay Tesisleri video izleme salonunda toplanan futbolculara Gerets, yaklaşık 1.5 saat süreyle bu sezonki maçlarda yapılan bütün hataları ve kaçırılan golleri izlettirdi. Antrenör Erdal Keser, toplantı sonrasında basın mensuplarının yanına gelerek, yapılan toplantının yanlış anlaşılmamasını isteyerek, Gerets'in futbolculara yaptığı konuşmayı aktardı.

HATALARI GÖSTERDİ

Erik Gerets, video gösterisinde, futbolcuların bugüne kadar maçlarda yaptıkları hataları, cömertçe kaçırılan pozisyonları, yapılan pas hatalarını gösterirken, ''Bu hataların tekrarlanmamasına herkes özen göstermek mecburiyetinde. Önceki sezon iyi giden işlerin ardından, bu sezon şanssızlıklar bizi zorluyor. Artık çok daha disiplinli ve konsantre olmalıyız'' dedi. Gerets, tüm alınan sonuçlara rağmen düzlüğe çıkacaklarına inandıklarını da belirterek, ''Bu bataklıktan çıkacağımıza hepimiz eminiz, ama bu, hatalardan ders alırsak gerçekleşir'' ifadesini kullandı. Bu arada Gerets, yapılan toplantı sonrasında sahaya çıkan futbolculardan Hakan Şükür ve Song ile ayrı ayrı görüştü.

MORALLER BOZUK

Öte yandan sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası'nda çarşamba günü yapacakları Karşıyaka maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Erik Gerets'in futbolculara maçlarda yapılan hataları video gösterisiyle izlettirmesi nedeniyle 1.5 saat geç başlayan çalışmada, Çaykur Rizespor karşılaşmasında 90 dakika oynayan futbolcular koşuyla yetindiler. Diğer futbolcular ise tek pas çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç oynadılar. İdmana çıkmayan Hakan Şükür belinde darbeye bağlı ezilme ve ağrı, Arda Turan ise sağ uyluk ön adalesindeki zorlanma nedeniyle sağlık merkezinde fizyoterapistlerce tedavi edildi. Galatasaray, bugün saat 12.00'de yapacağı basına kapalı antrenmandan sonra, İzmir'e gidecek.

07.11.2006


 

Çaykur Rize'de 6 puan keyfi

Süper Lig'de kendi sahasında Galatasaray'ı 2-1 yenen Çaykur Rizespor'un başkanı Ekrem Cengiz, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi

Cengiz, aşırı yağmur nedeniyle saha şartlarının her iki takım futbolcularını da oldukça zorladığını belirterek, ''Futbolcularımı bu zor saha şartlarına rağmen gösterdikleri mücadele ve aldıkları 3 puandan dolayı kutluyorum. Zor geçeceğini düşündüğümüz bir karşılaşmada oyunun başında bulduğumuz 2 golle galip gelmeyi başardık. Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz'' dedi. Cengiz, geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçını kazanarak üst üste 3'er puan kazandıklarını söyledi.

07.11.2006


 

Beşiktaş ‘sakat’a geldi

Siyah-beyazlılar bu sezon oynadıkları 17 maçın tamamında sakatlıklar yüzünden bazı futbolcularından faydalanamadı. Ali Güneş 8 maçla başı çekerken, yeni transfer Delgado sakatlık ve hastalık nedeniyle 6 maçta oynamadı. Koray ve Kleberson 1 ay forma giyemezken, Nobre'nin ciddi sakatlığı Beşiktaş'ı zora soktu.

Beşiktaş'ın bu sezon başı sakatlıklar ve hastalıklardan kurtulamadı. Sezona yeni bir kadro ve büyük hedeflerle giren siyah-beyazlılar, bugüne dek Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'nda toplam 17 maç yaparken, bunların tamamında bazı futbolcularından sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle yararlanamadı. Sakatlıklar nedeniyle teknik direktör Jean Tigana da sahaya üst üste aynı 11'i çıkaramazken, yeni transfer Matias Emilio Delgado'nun sık sakatlanması ve hastalanması dikkat çekti.

DELGADO 6 MAÇ YOKTU

Delgado, sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle takımını 6 resmi maçta yalnız bıraktı. Siyah-beyazlıların deneyimli futbolcusu Ali Güneş de şanssız bir sezon geçirirken, bu sezon sadece 1 maçta forma giyebildi ve 8 karşılaşmada ise sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi.

KORAY VE KLEBERSON

Beşiktaş'ın 2 ön liberosu da aynı hafta içinde 4 gün arayla aynı yerden sakatlandı. Koray, Ankaragücü maçında, Kleberson ise 4 gün sonraki CSKA Sofya maçında omuzlarından sakatlanıp, 1 ay takımlarını yalnız bıraktı. Kleberson 6, Koray ise 5 karşılaşmada sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi.

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Mert Nobre ise Sakaryaspor maçında ciddi bir sakatlık geçirdi. Dinamo Bükreş ve Antalyaspor maçlarında forma giyemeyen Nobre, sakatlığı nedeniyle birkaç hafta daha takımından ayrı kalacak.

07.11.2006


 

Tigana: Ben sihirbaz değilim

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, ''fırtınada tekneyi terketmeyeceğini, dümenin başında olduğunu ve çok çalışmayı sürdüreceklerini'' söyledi.

Jean Tigana, 4-4 beraberlikle sonuçlanan Antalyaspor maçında futbolcularının çok iyi çalıştıklarını, ancak duran toplardan 3 gol yediklerini söyledi. Takımının zor bir dönemden geçtiğini ve sorunlara çözüm aradıklarını kaydeden Tigana, bu kötü gidişi tersine çevirmek için çabaladıklarını bildirdi.

Tigana, gazetecilerin sorularını cevaplarken de, şampiyon olabilmek için geniş ve zengin bir kadroya sahip olunması gerektiğine değinerek, futbolcuların da deneyime sahip olmalarının gerekli olduğunu dile getirdi. Tigana, bir soru üzerine, Ali Tandoğan'ı, baldırının arkasındaki ağrıdan ötürü futbolcunun kendi isteğiyle oyundan çıkardığını da söyledi.

Tigana, bir başka soru üzerine de, taraftarların kendisini istifaya çağırmasının, futbolculara yönelmelerinden daha iyi olduğunu belirterek, ''Benim üzerime odaklanmaları, futbolcuların üzerine odaklanmalarından iyidir. Benim bu takımdan gitmem için ya kovulmam, ya da başarıyı yakalamam gerekir. Fırtınada tekneyi terketmem. Dümenin başındayım. Yalnız bundan böyle daha çok çalışacağız'' diye konuştu.

07.11.2006


 

Vural: Beraberlik beni çok üzdü

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural 4-4'lük sonucun Antalyaspor adına iyi bir sonuç olmadığını söyledi.

Antalyaspor'un, altındaki takımların aldığı sonuçlarla değil, üzerindeki takımların aldığı sonuçlarla ilgilendiğine değinen Vural, şöyle konuştu: ''Maçı 13'ten 43'e getirmişken beraberliğe üzülmemek elde değil. Sanki cenaze çıkmış gibi üzgünüm. 12 haftada çok üzüntülerim oldu. Bizim derdimiz, lig sıralamasında daha üstlere çıkmak. Tek tesellimiz, iyi futbol ve oyuncularımızın gayretleridir. Taraftarlarımız ilk kez bu hafta trübünleri doldurur gibi oldu. Futbol seyir oyunudur. Maçlarımıza daha çok taraftar gelmesini istiyoruz.''

07.11.2006


 

Yanal'ın Vestel'i şaşırtıyor

Süper Ligde ilk 9 haftada elde ettiği 7 galibiyetle dikkatleri üzerine çeken Manisa ekibi, şampiyon olup olamayacağı tartışırken, peş peşe uğradığı yenilgilerle spor kamuoyunda şaşkınlığa yol açtı. İlk 8 maçta kalesinde sadece 4 gol gören Vestel Manisa, son 4 maçta 12 gole engel olamadı.

Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaparak, ilk 9 hafta itibarıyla 6 puan farkla liderliğe yükselen Vestel Manisaspor, son 3 maçta uğradığı yenilgilerle kendisi için ''şampiyon olur mu olamaz mı'' tartışmasını yapan spor kamuoyunu şaşırttı. Lige 1-0'lık Beşiktaş galibiyetiyle başlayan Ersun Yanal yönetimindeki Manisa ekibi, Trabzonspor ve Galatasaray gibi güçlü rakiplerle yaptığı maçları beraberliklerle geçtikten sonra 6 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

9. HAFTAYA KADAR

Lider olarak başladıkları 9. haftada Antalyaspor ile yaptıkları maçı uzatma dakikalarının sonunda Holosko'nun attığı golle 3-2 kazanmayı başaran ''Tarzanlar'', Fenerbahçe'nin de Ankaraspor deplasmanında berabere kalarak 2 puan yitirmesiyle puan farkını 6'ya çıkarınca kamuoyunda ''Vestel Manisaspor şampiyon olabilecek mi'' sorusunun cevabı aranmaya başlandı.

SON 3 MAÇI KAYBETTİ

Ligdeki ''4 Büyükler''in kendilerinden bekleneni veremediği bir dönemde yakaladığı çıkışla bu denli dikkatleri üzerine çeken Vestel Manisaspor'da tablo, son 3 haftada tersine döndü. Önce Sivasspor'a, sonra da Fenerbahçe'ye 3-2'lik skorlarla yenilen Vestel Manisaspor, son olarak Bursaspor'a da 4-0 gibi farklı bir skorla yenilerek, 6 puan öne geçtiği liderlik yarışında 3 puan geriye düştü.

YEDİKÇE YEDİ

Vestel Manisaspor'un 12 maçta kalesinde gördüğü 16 golün haftalara göre dağılımı da son derece ilginç. Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Gençlerbirliği gibi güçlü rakiplerle karşılaştığı ilk 8 haftada ''en az gol yiyen takım'' olan ve kalesinde yalnızca 4 gol gören siyah-beyazlı ekip, son 4 maçta tam 12 gole engel olamadı.Vestel Manisaspor'un ilk 8 haftada maç başına 0.5 olan yediği gol ortalaması, son 4 karşılaşmada maç başına 3'e çıktı.

Yanal: Kötü gidişin önüne geçeceğiz

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, son haftalardaki kötü gidişin önüne geçeceklerini söyledi. Bursaspor'a deplasmanda 4-0 yenildikleri maçta, beraberlik golünü aradıkları bölümde rakibin kontraataktan bulduğu gollerin farklı skoru getirdiğini belirten Ersun Yanal, şöyle konuştu: ''Bugüne kadar gerekli şeyleri yaparak zirve yarışına ortak olduk. Ancak son 3 haftadır bu gerekenleri yerine getiremediğimiz için de bir düşüş görülüyor. Zirvede kalma mücadelesi vermek deneyim işidir. Yetenekli ve çok genç bir kadromuz var. Kötü gidişi arkadaşlarımızla birlikte sona erdireceğimize inanıyorum.''

07.11.2006


 

Zafer Biryol: Galibiyeti hocamıza hediye ettik

Süper Ligi'nin 12. haftasında dün, Vestel Manisaspor'u 4- 0 yenmeyi başaran Bursaspor'da, maçın kahramanlarından Zafer Biryol galibiyeti hocalarına hediye ettiklerini söyledi.

Galibiyet için hücüma dönük oynadıklarını ve çok mücadele ettiklerini belirten Biryol,"Galibiyet için biraz daha hücum yapma düşüncesiyle hareket ettik. Bütün futbolcular Bursaspor için çalıştı. Hocamızın ilk maçı olması nedeniyle galibiyeti ona armağan ediyoruz. Arkadaşlar sevincini onunla paylaşarak jest yaptılar" diye konuştu.

07.11.2006


 

Nihat'a İspanya'da ikinci defa "0" puan

İspanya Birinci Ligi'nin (La Liga) 9. haftasında kendi sahasında oynadığı maçta Real Betis'i 3-2 yenen Villarreal'de, Nihat Kahveci'ye ''sıfır'' puan verildi.

Dizindeki sakatlığının ardından, 10 Eylül tarihinden bu yana ilk kez Madrigal Stadı'nda taraftarının karşısına çıkan Nihat, iyi bir performans sergileyemedi. İlk 11'de sahaya çıkan ve 62 dakika oyunda kalan Nihat'ın tek istatistiği 5 kez top kaybı oldu. Türk oyuncu, İspanyol basınında yapılan futbolcu değerlendirmelerinde bu sezon ikinci kez ''0'' puanını aldı. Lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanan ve son 6 maçta, 4 galibiyet, 2 beraberlik alan Villarreal, puan cetvelinde 15 puanla 8. sırada yer aldı.

07.11.2006


 

Tuncay Şanlı'dan yalanlama

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tuncay Şanlı, bir gazetenin "Tuncay'dan gündemi sarsacak bomba gibi inciler" üst başlığı ile yayımlanan haberdeki değerlendirmelerin kendisine ait olmadığını söyledi.

Tuncay Şanlı, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Fotospor Gazetesi'ne böyle bir açıklamada bulunmadığını belirterek, "Galatasaray ve Beşiktaş teknik direktörleri hakkında yorumda bulunduğum yazılmış. Hiç bir profesyonel oyuncu böyle bir konuşma yapmaz ve bir başka bir takım teknik direktörü hakkında konuşmaz. Adı geçen gazetenin neden böyle bir haberi hazırladığına anlam veremedim. Büyük başlıklarla benden bahsedilmiş, haberin içinde ise en ufak bir detay yok. Ama bildiğim bir tek şey var. Fotospor ile konuşmadığım ve yazılanlar ile benim ilgimin olmadığı" diye konuştu.

07.11.2006


 

Avrasya'da ilk yarışında 1. oldu

28. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda erkeklerde birinci olan Litvanyalı atlet Mindaugas Pukstas, bu başarısının ve elde ettiği derecenin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Pukstas, yarıştan çok keyif aldığını belirterek, ''Çok kalabalık bir grup halinde koştuk. Birbirine yakın, birbirine eşit güçte çok sayıda atlet vardı. İyi koşu oldu'' dedi.

ABD'de Oklohoma'da eğitim gördüğünü ve maratona ABD'de hazırlandığını belirten Litvanyalı atlet, şöyle devam etti: ''Daha önce Avrasya'ya hiç katılmamıştım. Bu Türkiye'deki ilk yarışım. Hayatımda ilk defa Asya kıtasına geçtim ve birinci oldum. Bu sonuç benim için sürpriz oldu. Ben 2.14, 2.15'lik bir derece bekliyordum. Finişte saati gördüğümde hem birincilik hem de elde ettiğim 2.12.52'lik derece için çok şaşırdım.''

Mindaugas Pukstas, herkesin çok zor olduğunu söylediği Avrasya Maratonu parkurunu zorlu bulmadığını kaydetti. ''Sadece ilk 10 kilometre inişli çıkışlı bir parkurdu'' diyen Pukstas, şunları söyledi: ''İlk 10 kilometreden sonra parkur düz olduğu için ilk 10 kilometrede yavaş tempoyla koşmak, sonra hızlanmak daha mantıklıydı. Parkuru çok zor bulmadım. Geçen seneki yarışta atletler dönüşte rüzgarı cepheden almışlar. Bu seneki yarışta ilk 20 kilometre öndeki tavşan atletler rüzgarı göğüsledi. Dönüşte de rüzgarı arkamıza aldık ve böyle derece elde ettik. Gelecek yıl ne olacağı bilinmez, ama yine Avrasya'da koşmak isterim.''

Bayanlarda maratonda 2.28.21'lik derecesiyle birinci olan 42 yaşındaki Rus Madina Biktagirova, üst üste ikinci defa birinci olduğunu belirterek, ''Avrasya'nın parkuru çok zorlu. Büyük ihtimalle bu parkurda bir daha yarışma şansım olmayacak'' dedi.

Turhan KAJAN

07.11.2006


 

Zaza oynadı, Hidayet seyretti

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia'nın takımı Atlanta Hawks'a konuk oldu.

Atlanta'daki Philips Arena'da yaklaşık 15 bir seyircinin izlediği maçta Atlanta Hawks karşısına çıkan Orlando Magic, rakibine 95-82 mağlup oldu. Milli basketbolcü Hidayet Türkoğlu, maçta toplam 26 dakika 8 saniye süre alırken, maçı, 3 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle tamamladı. Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia da 17 sayı, 4 riabuntla oynayarak takımının en fazla skor üreten ikinci ismi oldu.

07.11.2006


 

Bozuk para soruşturması

İngiltere Futbol Federasyonu statlarda son haftalarda sahalara atılan bozuk paraların futbolculara zarar vermesinden dolayı araştırma başlatıldığını açıkladı.

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında Fulham'ın evinde Everton'ı 10 ve West Ham United'ın Upton Park'da yine aynı skorla Arsenal'i yendiği maçlarda, Arsenal forvet oyuncusu Roben Van Persie ve Fulham'un tek golünü atan Claus Jensen'e isabet eden bozuk paralardan dolayı, futbol federasyonu inceleme başlattı.

07.11.2006


 

Kupada bugün: Sivas-Fenerbahçe

Sivasspor ile Fenerbahçe, bugün Sivas'ta yapacakları Fortis Türkiye Kupası'nın 2. hafta maçıyla birlikte 4. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek ligde 3 kez karşı karşıya gelen 2 ekip, bugün saat 20.00'de, kupanın 3. tur (C) Grubu maçında, Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak. Ligde 3 kez mücadele eden Fenerbahçe ve Sivasspor, kupada ilk kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek yapılan 3 lig maçının 2'sini Fenerbahçe kazanırken, 1'i beraberlikle sonuçlanmıştı.

07.11.2006


 

Şahin: Plaj güreşi her yıl yapılacak

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan YardımıÜücısı Mehmet Ali Şahin, plaj güreşlerinin geleneksel hale getirilmesi için FİLA'ya teklif sundu.

13 ülkeden 110 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Dünya Geleneksel Güreş Festivali'nin ikinci bölümü Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çamyuva Beldesi'nde yapıldı. Güreş festivalini Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan YardımıÜücısı Mehmet Ali Şahin de izledi. İlk gün gerçekleştirilen plaj güreşlerinin ardından ikinci gün Çamyuva Davut Akman Spor Tesisleri'nde devam edildi. Güreşlere Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Uluslararası Güreş Federasyonu üyesi Osman Ayık da katıldı.

Türkiye'nin ilk kez dünya güreş festivali düzenlediğini ifade eden Bakan Şahin, ilk organizasyon için Türkiye'nin tercih edilmesinin kendileri için anlamlı olduğunu ifade etti. Şahin, bu güreşleri yaygınlaştırmak ve geleneksel hale getirmek için FILA Başkanı Raphael Martinetti ile görüştüğünü ve olumlu cevap aldığını söyledi. Bakan Şahin, FILA Başkanı Martinetti'nin kendisine UNESCO'dan da bunun devam ettirilmesi için yardım alınabileceğini söylediğini belirterek, "Gördüğünüz gibi çok renkli görüntülere sahne oluyor. Bana göre güzel düşünülmüş bir organizasyon, geleneksel spor dallarını yaşatmak ve güreşi de yaşatmak bana göre güzel düşünülmüş bir proje. ilk organizasyonda bulunmak ve farklı ülkelerden gelmiş sporcuları burada görmek bana da çok sempatik geldi. Gördüğünüz gibi Nijeryalılar, Amerikalılar, Türkler hep birlikte güreşiyorlar. ben inanıyorum ki bu önümüzde ki yıllarda çok daha renkli hale gelecektir" diye konuştu.

07.11.2006


 

Büyükler bu hafta F.Bahçe'ye çalıştı

Turkcell Süper Lig'de 12. hafta geride kalırken, Gaziantepspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, geçen hafta averajla yükseldiği liderliğini bu hafta da sürdürdü. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Gaziantepspor karşısında galibiyete Appiah, Alex, Deivid ve Tümer'in attığı gollere ulaştı ve 26 puanla zirvedeki yerini korudu.

Lider Fenerbahçe'nin ardından 23 puanla 2. sırada bulunan Vestel Manisaspor ise, Bursaspor deplasmanında elde ettiği 4-0'lık yenilgiyle haftayı puansız kapadı.

Gol düellosu biçiminde geçen ve toplam 8 golün ağlarla buluştuğu maçta Antalyaspor ile 4-4 berabere kalan Beşiktaş ise 12. haftayı 1 puan alarak tamamlarken, puan sıralamasındaki üçüncülüğünü korudu.

Ligde 4. sırada yer alan Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'a 2-1 yenilerek 3 puan daha yitirdi. Sarı-kırmızılı takım bu yenilgi ile birlikte lider Fenerbahçe'nin 8 puan gerisine düştü. Trabzonspor ise Sakarya deplasmanında son dakikada yapılan basit bir hata sonucunda 3 puanı bıraktı.

31 golün atıldığı 12. haftada, 4 maçı evsahibi, 3 maçı da deplasman takımları kazandı, 2 maç da beraberlikle bitti.

TOPLU SONUÇLAR

Bursaspor-Vestel Manisaspor : 4-0

Sivasspor-Denizlispo : 0-2

Çaykur Rizespor-Galatasaray : 2-1

Sakaryaspor-Trabzonspor : 1-0

Gençlerbirliği-Ankaragücü : 1-2

Kayseri Erciyesspor-Konyaspor : 1-2

Ankaraspor-Kayserispor : 1-1

Fenerbahçe-Gaziantepspor : 4-1

Antalyaspor-Beşiktaş : 4-4

13. HAFTANIN MAÇLARI

10 Kasım Cuma: Denizlispor-Fenerbahçe, 11 Kasım Cumartesi: Beşiktaş-Sivasspor, 12 Kasım Pazar: Gaziantepspor-Bursaspor,Trabzonspor-Antalyaspor, Vestel Manisaspor-Ankaraspor, Kayse Erciyesspor-Gençlerbirliği, Ankaragücü-Çaykur Rizespor, Galatasaray-Sakaryaspor, Konyaspor-Kayserispor.

Seyhan ŞENTÜRK

07.11.2006


 

Puan kaybı rekoru

G.Saray, Rize'de çok önemli denilecek üç puan kaybetti. Bu kayıpla tarihinde belkide bir yarıda puan kaybı rekoru kırdı. Şimdi kaybedince eleştirilerin dozu kaçırılıyor denilebilir. Ama biz bu eleştirileri pek çok defa yaptık. Galip gelindiğinde de rahatsızlıklar bitmiş değildi ki.

G.Saray'da bazı oyuncular artık miadını doldurdu. Bu gerçek örtülmüyor. Takımın ahengi bu oyuncularla bozuluyor. Oyun içinde işini yapmak yerine hakemlerle, arkadaşlarıyla didişip duruyorlar. Öyle ki, bazen top oyunda olmasına rağmen bu oyuncular olabilecek pozisyonları takip etmek yerine, tartışmayı tercih ediyorlar. Bu oyuncuların, takımda kıdemli olmaları, yabancı oyuncuları sindirdiği gibi, yabancı olan teknik adamın bile manevra alanını daraltıyor.

Yönetim takımın kıdemli olan bu oyunculara saygısına biz de saygı duyuyoruz. Onların da sevdikleri G.Saray'ın bu durumlara düşmesi, belki de onları da üzüyordur. Fakat bu neyi değiştirir ki? Netice ortada.

Şimdi bazıları diyebilir ki; o oyuncular bu takımı geçen yıl binbir zorlukla şampiyon yapmadı mı? Doğru. Ama ne yazık ki, futbolda kesinlikle dün yok bugün var. Mesela geçen yıl iyi performansla oynayan bir oyuncuya bu yıl, kötü oynayacağı üç maç tahammül edilir. Dödüncü maçtan sonra sert protestolar kaçınılmaz olur. Başarılı bir teknik adam düşünün. İki maçtaki hatalarıyla gelen puan kayıplarında, "istifa" sesleri ayyuka çıkar.

Geçen yıl şampiyonluğu elleriyle teslim eden F.Bahçe, bu yıl aynı hatayı yapacak diye bekleyenler yanılır. Çünkü öyle bir sürpriz ancak 100 yılda bir olur. O da geçen sene yaşandı.

Rize'de saha ağır. G.Saray'ın özellikle ikinci yarıda daha da ağırlaşan sahada ısrarla yerden kısa pas yapmaya çalışması akıllıca değildi. Fakat ileride de atılan toplar hiç değerlendirilemedi. Dış şut atılması gereken bir maçtı. Bu doğruyu bir defa yapan Ayhan'dı. O da Gerets tarafından oyundan alındı.

G.Saray yönetimi takımın anlizini ayrıntılı şekilde yapmalı. Kadroda yapılması gereken değişiklikleri teknik heyetle beraber yapmalı. Genç değerler daha fazla ön plana çıkarılmalı.

Said OKUR

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004