Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP’nin MKYK'da vitrini değişti

AKP 2’inci Olağan Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bin 330 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongrede genel başkanlık için 81 il başkanı ve 353 milletvekilinin ortak önergesiyle Erdoğan, genel başkanlığa aday gösterildi. Kongre’de bin 460 delege oy kullandı.

Erdoğan, seçime katılan bin 332 delegenin, bin 330’un oyunu alarak yeniden gelen başkan olurken, 2 delegenin oyu geçersiz sayıldı. Başbakan Erdoğan, seçimden sonra kürsüye gelerek kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Erdoğan, ‘’daha çok yolumuz var. Önümüzde çok engeller var. Sizlerle beraber bu engelleri aşacağız, engel tanımayacağız” dedi. Parti yönetiminde başka bakanlara yer verilirken, Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu liste dışı bırakıldı. Partisinin yeni dönem politikalarına yön verecek yönetim kadrosunu belirleyen Başbakan Erdoğan, mevcut Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) 14 üyeyi liste dışı bıraktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti vitrininde değişikliğe gitti. Erdoğan, mevcut Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) 14 üyeyi liste dışı bıraktı. MKYK’da kadın sayısını 12’ye çıkaran Başbakan Erdoğan, 30 yaş altı 2 isme de kurulda görev verdi.

AKP’nin 2. Olağan Kongresi’nde 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelikleri için de seçim yapıldı.

Milletvekillerinin isteği doğrultusunda Ankara İl Başkanı Nurettin Akman ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’na yeni dönemde görev vermeyen Erdoğan, Meclis komisyonlarında başkanlık yapan Cevdet Erdöl, Nurettin Canikli ve Tayyar Altıkulaç’ı liste dışı bıraktı. Erdoğan, yeni MKYK’da 30 yaş altı 2 isme görev verdi. Erdoğan, yönetim kadrosuna 25 yaşındaki Çiğdem Özkan ile 26 yaşındaki Orhan Yeğin’i de aldı. Mevcut kuruldaki kadın sayısını yeterli bulmayan Erdoğan, 10 olan kadın üye sayısını 12’ye çıkardı.

Erdoğan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Edibe Sözer, Çiğdem Özkal, Fatma Şahin, Güldal Akşit, Necla Hattapoğlu, Lale Ersoy ve Sema Özdemir’e yeni MKYK’da görev verdi. Mevcut MKYK’da 8 bakan görev alırken, Erdoğan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Tarım Bakanı Mehdi Eker’i de kurul dışına çıkardı. Erdoğan’ın dış politika danışmanı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da Erdoğan’ın listesinden MKYK’ya girdi.

/ ANKARA

13.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya seyirci kalmasın

  Selzedelere yardım eli

  Mecliste yoğun mesai

  Verheugen: Yıl sonuna kadar Kıbrıs konusunda bir uzlaşmaya varılacak

  Plassnik: Türkiye’ye seçenek tanımalıyız

  F-15’lerin gövdesi Türkiye’de üretilecek

  Üst kurullar içinde ençok cezayı EPDK kesti

  Karayalçın, Prodi’den ittifak dersi alacak

  Bakan Akdağ: Kurumlar arasında ayrım yapmıyoruz

  17. Millî Eğitim Şûrâsı toplanıyor

  İlerleme Raporunda Türkiye’ye ‘enerji’ uyarısı

  Anneye son görev

  Özfatura’nın da annesi vefat etti

  Ankara’da deprem

  Mahkûmlar gazete çıkardı

  AKP’nin MKYK'da vitrini değişti

  Demokratlar Bush'a nefes aldırmaz

  Hayvanların da yönetmeliği var

  Soba değil, bilgisizlik zehirliyor

  Kaçak elektrikten sonra kaçak ADSL

  Yerin 4 metre altında top mermisi bulundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004