Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünya seyirci kalmasın

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD’nin Güvenlik Konseyinin Filistin konusundaki kararını veto etmesi ile ilgili olarak, “Dünyanın buna duyarsız kalmaması gerekir. Bunlar yanlış sinyaller veriyor bölgeye. Halbuki bölgede huzura ihtiyaç var. İki bağımsız devletin, yani İsrail ve Filistin bağımsız devletlerinin yan yana yaşayacağı ortamı oluşturmak lâzım” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül,’’Dünyanın Filistin konusuna duyarsız kalmaması gerekir. Bu, bölgeye yanlış sinyaller veriyor. Halbuki bölgede huzura ihtiyaç var” dedi. THY’nin tarifeli uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a gelen Gül, Atatürk Havalimanı VIP Salonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABD’nin BM Güvenlik Konseyinde İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki son operasyonunu kınayan karar tasarısını veto etmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, şöyle konuştu: “İsrail ve Filistin devletlerinin yan yana yaşayabileceği ortamı oluşturmak lâzım. Bütün davranışlar ve özellikle İsrail’in güç kullanma ve tek taraflı adımlar atması, ne yazık ki bölgede beraber yaşama imkânını zedeliyor. Yeni nesiller nefret ve intikam duygularıyla yetişiyor. Bunlar da geleceği zora sokuyor. Halbuki, atılacak adımların, gelecekte hiç değilse iki devlet çözümünü kuvvetlendirici olması gerekir.’’

Gül, BM Genel Sekreter Kofi Annan’ın bugün İstanbul’da başlayacak ‘’Medeniyetler İttifakı Girişimi 4. Yüksek Düzeyli Grup Toplantısı’’na katılacağını söyledi. Gül, ‘’Kıbrıs dosyası onun elinde, giderken iyi bir dosya bırakmasını arzu ediyoruz’’ dedi. Kıbrıs ile ilgili son gelişmeler hakkında Annan’ı bilgilendireceklerini ifade eden Gül, ziyaretin bu sebeple de büyük önem taşıdığını bildirdi. Öte yandan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılarda aleni olarak sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını ifade ederek, “30’a yakın sivilin öldürülmesini kınıyor, bu katliama dünyanın seyirci kalmamasını bekliyoruz” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Salim Uslu, İsrail’in Ortadoğu’da terör estirdiğini, Beyt Harun’daki saldırılarda sivillerin yaşadığı bir binanın hedef alındığını belirterek, “30’a yakın sivilin öldürülmesini kınıyor, bu katliama dünyanın seyirci kalmamasını bekliyoruz” dedi. İsrail’in Ağustos 2006’daki saldırılardan sonra dünya kamuoyundan gelen tepkiler üzerine ilan ettiği ateşkesin kalıcı olmayacağının önceden belli olduğunu vurgulayan Salim Uslu, yaptığı son saldırıların, İsrail’in askerî noktaları değil, aleni olarak sivil yerleşim birimlerini hedef oldığını gösterdiğini kaydetti. Salim Uslu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hak-İş Konfederasyonu, 16 Ağustos 2006’da İsrail Büyakelçiliği önünde düzenlediği protesto mitinginde okunan metinde şöyle bir önsezi ve kaygıya işaret edilmişti: ‘İsrail yol kesti, nesil kesti, sözüm ona şimdi de ateş kesti. Bize göre bu yeni bir saldırı için bir nefesti.’ Bugün İsrail’in yaptığı saldırı, aslında bir suçüstü durumu olduğu kadar, dünyadaki barış girişimlerine de bir meydan okuma niteliğindedir. İsrail’i bu tutumundan dolayı kınıyor, ona destek veren ülkelere de bir çağrıda bulunmak istiyoruz; Unutmayın ki rüzgar eken fırtına biçer.”

/ İSTANBUL - ANKARA

13.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya seyirci kalmasın

  Selzedelere yardım eli

  Mecliste yoğun mesai

  Verheugen: Yıl sonuna kadar Kıbrıs konusunda bir uzlaşmaya varılacak

  Plassnik: Türkiye’ye seçenek tanımalıyız

  F-15’lerin gövdesi Türkiye’de üretilecek

  Üst kurullar içinde ençok cezayı EPDK kesti

  Karayalçın, Prodi’den ittifak dersi alacak

  Bakan Akdağ: Kurumlar arasında ayrım yapmıyoruz

  17. Millî Eğitim Şûrâsı toplanıyor

  İlerleme Raporunda Türkiye’ye ‘enerji’ uyarısı

  Anneye son görev

  Özfatura’nın da annesi vefat etti

  Ankara’da deprem

  Mahkûmlar gazete çıkardı

  AKP’nin MKYK'da vitrini değişti

  Demokratlar Bush'a nefes aldırmaz

  Hayvanların da yönetmeliği var

  Soba değil, bilgisizlik zehirliyor

  Kaçak elektrikten sonra kaçak ADSL

  Yerin 4 metre altında top mermisi bulundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004