Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mecliste yoğun mesai

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor. TBMM Genel Kurulu, bu hafta ceza mevzuatına uyum amacıyla çeşitli yasalarda değişiklik yapan yasa teklifini görüşecek. AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve 11 milletvekilinin yasa teklifi, temel yasa olarak iki bölüm halinde ele alınacak.

Teklif, fuhuş yaptırmak amacıyla kişileri ülkeye sokan veya ülke dışına çıkaranlara, 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezası verilmesini öngörüyor. Teklife göre, Kasten yaralamanın, vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olunması halinde verilecek 3 yıla kadar ceza, kırık veya çıkığın hayatî fonksiyonlardaki etkisine göre yarı oranında artırılacak. Taksirle yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilecek ölçüde hafif olması halinde, soruşturulması ve kovuşturulması, şikayete bağlı olacak. Suçun bilinçli taksirle işlenmesi halinde şikayet aranmayacak.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarında, kişinin tedavi olmayı kabul etmesi ve ‘’denetimli serbestlik tedbirinin’’ gereklerine uygun davranması halinde, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurma suçlarından, hakkında ceza verilmemesini içeren teklif, TCK’nın etkin pişmanlık hükmünün, örgütlü suçlarda birden fazla uygulanmamasını öngörüyor.

Teklif ayrıca, kanunî temsilcisinin bilgisi ve rızası dışında evi terk eden çocuğu, rızasıyla da olsa ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeden yanında tutan kişinin, şikâyet üzerine 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını; başkasına ait banka ve kredi kartlarını hukuka aykırı kullanarak haksız menfaat elde edenlerin, mal varlığına karşı işlenen suçlara ilişkin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabilmesini de içeriyor.

Bu teklifin yasalaşması halinde, toprak koruma ile 15 yeni üniversiteye MEB’in belirleyeceği 4 rektör adayının YÖK tarafından 2’ye indirilerek, Cumhurbaşkanına sunulmasını içeren yasa tekliflerinin de Genel Kurulda görüşülmesi planlanıyor.

Genel Kurul, bu hafta gece mesaisi yapacak. Genel Kurul 14 Kasım Salı günü 15.00-23.00, 15 Kasım Çarşamba günü 14.00-23, 16 Kasım Perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Bütçe görüşmeleri sürecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2007 yılı bütçe görüşmelerine bu hafta da devam ediliyor. Komisyonda bugün TBMM, RTÜK, Sayıştay ve Cumhurbaşkanlığı, 14 Kasım Salı günü Dışişleri Bakanlığı, 15 Kasım Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanlığı, 16 Kasım Perşembe ve 17 Kasım Cuma ise Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YURTKUR, YÖK ve 68 üniversitenin bütçeleri görüşülecek.

TBMM’deki diğer ihtisas komisyonları da gündemlerindeki tasarı ve teklifler üzerinde çalışacak. Adalet Komisyonu, kaçakçılık kanununda yapılacak yasa tekliflerini görüşmek üzere yarın toplanacak.

Milli Savunma Komisyonu, Harp Akademileri Kanunu, Yedek Subaylar ve Yedek Askerî Memurlar Kanunu ile TSK Personel Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarılarını 15 Kasım Çarşamba günü görüşecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Kanunu, Gecekondu Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısını 15 Kasım Çarşamba günü, Fikir ve Sanat Eserleri, Seyahat Acentaları Birliği ile Turizmi Teşvik kanunları ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını ise 16 Kasım Perşembe günü ele alacak. KİT Komisyonu; 14 Kasım Salı günü Milli Piyango, 15 Kasım Çarşamba günü Türkiye İş Kurumu ile İşsizlik Fonunun 2004 yılı hesaplarını inceleyecek.

/ ANKARA

13.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya seyirci kalmasın

  Selzedelere yardım eli

  Mecliste yoğun mesai

  Verheugen: Yıl sonuna kadar Kıbrıs konusunda bir uzlaşmaya varılacak

  Plassnik: Türkiye’ye seçenek tanımalıyız

  F-15’lerin gövdesi Türkiye’de üretilecek

  Üst kurullar içinde ençok cezayı EPDK kesti

  Karayalçın, Prodi’den ittifak dersi alacak

  Bakan Akdağ: Kurumlar arasında ayrım yapmıyoruz

  17. Millî Eğitim Şûrâsı toplanıyor

  İlerleme Raporunda Türkiye’ye ‘enerji’ uyarısı

  Anneye son görev

  Özfatura’nın da annesi vefat etti

  Ankara’da deprem

  Mahkûmlar gazete çıkardı

  AKP’nin MKYK'da vitrini değişti

  Demokratlar Bush'a nefes aldırmaz

  Hayvanların da yönetmeliği var

  Soba değil, bilgisizlik zehirliyor

  Kaçak elektrikten sonra kaçak ADSL

  Yerin 4 metre altında top mermisi bulundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004