Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert: HAMAS’la da masaya oturabilirim!

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, uluslar arası toplumun isteklerine uyması halinde, Hamas’ın da yer aldığı bir Filistin hükümetiyle masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi.

Olmert, Filistin’in önemli gazetelerinden biri olan Kudüs (El Kuds) gazetesine verdiği ender demeçlerden birinde, “Eğer Hamas Orta Doğu Dörtlüsünün şartlarını kabul ederse onlarla masaya otururum” ifadesini kullandı. ABD, BM, AB ve Rusya’dan oluşan Orta Doğu Dörtlüsü, Hamas’ın İsrail’i tanımasını, Filistin Yönetiminin geçmişte yaptığı anlaşmaları kabul etmesini ve şiddete son vermesini istiyor. Filistin hükümetine karşı olası bir siyaset değişikliğinin sorulması üzerine de Olmert, ülkesinin geçmişte, İsrail’i tanımadan önce Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) liderlerini boykot ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “(Gelecek Filistin hükümetinde) her bir bakanın dosyasını kontrol edecek değilim. Ama Ebu Mazen, bizim geçmişte terörist örgüt olarak değerlendirdiğimiz bir örgüte mensup, bununla birlikte sadık kaldığı yeni ilkeler benimsedi.”

VİLLEPİN: İSRAİL’İN

GÜVENLİĞİNDEN TAVİZ YOK!

Bu arada, Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, Fransa’nın ‘’İsrail’in yanında olduğunu ve İsrail’in güvenliğinden ödün vermeyeceğini’’ söyledi. Paris’te bulunan Dünya Yahudi Kongresi kurumunun üyelerine verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada Villepin, ‘’Bölgenin yeni bir şiddet patlaması tehlikesiyle karşı karşıya olduğu dönemde Fransa İsrail’in kesinlikle yanındadır’’ dedi.

/ KUDÜS

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin millî birlik hükümeti şekilleniyor

  Suriye ve İran’la görüşülmeli

  Demokratlar: Irak'ın zararı Türkiye'ye

  Olmert: HAMAS’la da masaya oturabilirim!

  Japonya nükleer salgına tutulabilir

  Irak’ta 17 kişi öldü

  Hizbullah Lübnan hükümetini salladı

  Dünya Filistin’de çözüme odaklansın

  Yahudilerin Lübnan itirafı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004