Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kutlular: Kaybolan değerlerimizi doğru yerde aramalıyız

Şanlıurfa’da yayın yapan Radyo Mega söyleşi günlerinin ikincisini Belediye Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. ‘Değişen Dünyada, Gelişen Türkiye’ başlıklı söyleşinin konuğu Yeni Asya İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular idi. Söyleşi öncesinde Radyo Mega’da düzenlenen basın toplantısında Mehmet Kutlular, basın mensuplarının güncel konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Daha sona Şair Nabi Kültür merkezinde başlayan söyleşide Kutlular; cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, din ve vicdan özgürlüğü, Avrupa Birliği, demokratikleşme süreci ve sancıları gibi güncel konulara değinerek, toplum olarak ekseriyetin insanca ve Müslümanca yaşamak istediğini, bunun ise bir bedel gerektirdiğini ifade etti.

Osmanlının son döneminden bu yana cumhuriyet ve demokrasinin tesisi adına pek çok çaba sarf edildiğini belirten Kutlular, kaybolan değerleri doğru yerde aramak gerektiğini vurguladı. Cumhuriyet sonrasında, ülkemizde demokrasinin bazı güç odaklarınca, zaman zaman kesintiye uğratıldığını, bu duruma toplum olarak, özellikle din ve vicdan özgürlüğünü savunan basın mensupları olarak karşı çıkmamız gerektiğini ifade etti. Demokraside meydana gelen bu kesintilerle tüm kazanımların heba olduğunu, özellikle siyasî arenada olanların kesinlikle İslâm referansı ile siyasete soyunmaması gerektiğini, aksi halde atılan her adımda, söylenilen ve yaşanılan her durumda kendi yanlışlarımızın faturasının mukaddes değerlerimize çıkacağını söyledi.

Yaşanılan 28 Şubat süreci ile ülkenin bir açmaza götürüldüğünü, bunun hiçbir kesime fayda sağlamadığını ifade eden Kutlular, mevcut hükümetin halkın reyleriyle ve millî iradenin temsili adına cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar sayısal çoğunlukla iktidara geldiğini, bu emaneti ise toplum için değerlendirmek zorunda olduğunu söyledi. Kutlular; ‘amacımız siyaset yapmak değil, iktidara soyunan siyasilere yol göstermek ve hataya düşenleri ise ikaz etmektir’ dedi.

Ülkemizin tapusunun tüm milletin üzerine olduğunu vurgulayan Kutlular, "Bu ülkenin insanları İstiklâl Savaşında birlikte mücadele vermiş, birlikte şehit ve gazi olmuştur" dedi. Yol ayrımındaki ülkemizin dünyaca vazgeçilmez bir vasfa sahip olduğunu, bu güzel ülkeyi daha güzele ve daha mükemmele götürmek için, birlik beraberlik içinde hakka taraftar olmamız, haksızlıklara meşrû tepkimizi göstermemiz ve yapılan yanlışlıklara alkış tutmamamız gerektiğini ifade etti.

Kutluların konuşması salonda bulunanlarca sık sık alkışlarla kesildi. Programın sonunda, Şanlıurfalı miniklerin oluşturduğu Dolunay İlâhi grubu tarafından sunulan ilâhiler izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

İhsan S. YILMAZ / ŞANLIURFA

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kutlular: Kaybolan değerlerimizi doğru yerde aramalıyız

  Vakıf ruhuna uygun hareket edilmeli

  “Altın Kaz” başladı

  Terzibaba Mezarlığı emsal olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004