Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Altın Kaz” başladı

“Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival” kapsamında Kars’ta düzenlenen “1. Uluslararası Altın Kaz Festivali”nde Zeki Demirkubuz’un “Kader” adlı filmi gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Belediyesi, Ankara Sinema Derneği, Norveç Petrol ve Doğalgaz Şirketi Statoil ile Aras Kargo’nun katkılarıyla düzenlenen ve Gürcistan ile Azerbaycan’ın programa alındığı 12. Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival, ikinci durağı olan Kars’ta sinemaseverlerle buluştu. Festival için Kars Şehir Sineması’nda düzenlenen törene, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, ünlü sinema san’atçısı Hülya Koçyiğit, Yönetmen Zeki Demirkubuz, ses sanatçısı Cahit Berkay ile çok sayıda sinemasever katıldı.

Festivalin açılış töreninde konuşma yapan sinema san’atçısı Hülya Koçyiğit, “Çok mutluyum, ama çok şey kaybetmişim bugüne kadar. Çünkü Kars’a ilk kez geliyorum. Kars’ta da bu kadar san’atseveri bir arada görmek gerçekten çok büyük haz verdi bana bu akşam. Belediye Başkanı ve san’atseverler bu şevkle böylesine önemli bir kültürel olayı kazandırdılar, siz sahip çıkacaksınız ve çok uzun yıllar Türk sineması ve dünya sinemasıyla buluşacaksınız. Festivalin başarılı geçeceğini umut ediyorum” dedi.

Gezici Festival kapsamında 1. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali’nin de gerçekleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Alibeyoğlu, “Kaz gerçekten çok önemli bir hayvan. Kazların çok örgütlü ve dayanışmacı bir toplum olduğunu biliyor muydunuz? Acaba bunu bizler gerçekleştirebiliyor muyuz? Kazlar da o maharet var, o yetenek var” diye konuştu. Bu arada Alibeyoğlu’nun kazlarla ilgili konuşması salonda gülüşmelere sebep oldu.

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kutlular: Kaybolan değerlerimizi doğru yerde aramalıyız

  Vakıf ruhuna uygun hareket edilmeli

  “Altın Kaz” başladı

  Terzibaba Mezarlığı emsal olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004