Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Terzibaba Mezarlığı emsal olacak

Erzincan Belediyesi ve Terzibaba Mezarlığı Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Terzibaba Mezarlığı’nda yapılan çalışmalar içerisinde yer alan ve inşaası devam eden külliyenin Türkiye’de örnek külliyeler arasında yer alacağı belirtildi.

Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar ile Türkiye’nin örnek sayılacak birkaç kabristanından birisi haline gelen Terzibaba Mezarlığı’nda külliye çalışmaları devam ediyor. Çevre düzenlemeleri, mezarların kayıtlarının bilgisayar ortamına geçirilmesi ve yapılan kapı girişleri ile insanların sıkca uğradığı Terzibaba Mezarlığı’nın giriş bölümüne yapılan külliyenin çalışmaları devam ediyor.

Külliyenin abdest alma yerleri, şadırvan ve tuvalet bölümlerinin tamamlanma aşamasına gelindiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Tuygun, vatandaş desteği ile yapılan külliyede, taziye evi, cenaze malzemeleri satış yeri, kitap satış mağazası ve ana binanın da kaba inşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini vurguladı. 2007 yılının ortalarında tamamlanması düşünülen külliyenin bitirilmesi ile birlikte birçok mezarlığa örnek olacağını belirten Tuygun, Terzibaba Mezarlığı’na özellikle Cuma günleri olmak üzere ziyaretçilerin akın ettiğini ve her geçen zamanda bu sayının arttığını vurguladı. Mezarlığa bir külliyenin artık şart olduğunun altını çizen Tuygun, “Bizde böyle bir çalışma başlattık. Hayırsever vatandaşların desteği ile külliyeyi yapıyoruz. Külliyenin yanı sıra, mezarlığın karşısında bulunan tarlayı satın alarak, küçük bir cami, vatandaşların oturacağı bir alan, otopark ve yeşil alan yapılması yönünde çalışmalar yapılması planlanıyor” diye konuştu.

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kutlular: Kaybolan değerlerimizi doğru yerde aramalıyız

  Vakıf ruhuna uygun hareket edilmeli

  “Altın Kaz” başladı

  Terzibaba Mezarlığı emsal olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004