Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye, çekim merkezi

Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırım girişlerinde 2005 yılında Akdeniz havzası ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi. TİSK’ten yapılan yazılı açıklamada, BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı tarafından her yıl yayınlanan Dünya Kalkınma Raporu 2006 verilerine göre, Akdeniz havzası ülkelerine yönelen doğrudan yabancı yatırımların 3’te 1’inden fazlasının Türkiye’ye gelen yatırımlardan oluştuğu belirtildi.


Mersin fuar şehri oldu

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentin bir çok alanda önemli potansiyelin bulunduğunu belirterek, ‘’fuar ve kongre merkezleri açısından da azımsanmayacak

TEAM, en hızlı büyüyenler arasında

Kurumsal Bilgi Güvenliği, Sistem Entegrasyonu ve İş Sürekliliği konularında faaliyet gösteren TEAM-Takım Bilgi İletişim ve Proje Yönetim Hizmetleri, T


  Araç muayenesinde sona doğru

Danıştay’ın, araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesi ihalesini onaylayan Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararını iptal eden idare mahkemesi kararının yürütmesini durdurmasının ardından, sıra Danıştay 1. Daire’den imtiyaz sözleşmesi için onay alınmasına geldi.


  Otobüsler, uçaklara yenik düştü

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmalarının ucuz uçak taşımacılığıyla yılda 18 milyon civarında yolcusunu kaybettiğini belirterek, firmaların rekabet gücünün artırılması için, akaryakıttan alınan ÖTV’nin yüzde 50’sinin geri ödenmesi gerektiğini bildirdi.


  5 Orta Asya ülkesine destek

Global Ekoloji Fonu (GEF), Orta Asya ülkelerindeki tarım alanlarının durumunun iyileştirilmesi çerçevesinde Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan’a toplam 1,4 milyar dolar kaynak ayıracak.


  Kalifiye eleman şart

Nilüfer Halk Eğitim Merkezi, Bursa Lokantacılar ve Benzerleri Odası ile ortaklaşa düzenlenen Tabldot Aşçılığı eğitimi başladı.


  Marka ödülü, Ülker’in

Türk Patent Enstitüsü’nün bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğu Patent Ödülleri uygulamasında marka alanında Büyük Ödül’e Ülker lâyık görüldü.


  Dedeman Otel müdürüne değerli ödül

Dedeman Otelcilik, yurt dışındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.


  Atlasjet’e bir ödül daha

Turizm sektöründe her yıl dağıtılan Skalite Ödülleri’ne havayolu taşımacılığında 2006 yılında da Atlasjet Havayolları layık görüldü.


  LEMANI ürünleri ahk INTERIORS’ta

Dekoratif aksesuar ve mum konusunda el işçiliği ürünleriyle tanınan ünlü İtalyan LEMANI markasının tasarımları Türkiye’de ilk defa ahk INTERIORS’ta satışa sunuluyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004