Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Laiklik tartışması gereksiz

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, son günlerde yapay zorlamalarla gündeme getirilmeye çalışılan ‘’laiklik tartışmalarını’’ yersiz ve gereksiz bulduklarını söyledi.

Arslan, Akar İnternational Otel’de düzenlenen Hizmet-İş Sendikası 2. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, merkezi yönetimlerin yıllardır sorunları gözaltına alma yerine göz ardı etmeyi tercih ettiğini savunarak, bunun sonucu olarak 2 büyük ekonomik kriz yaşadığını ifade etti.

Demokratikleşme, insan hakları, özgürlükler, gelir dağılımındaki adaletsizlik, sosyal güvenlik, sağlık, üretim, verimlilik gibi temel sorunların ülke gündeminin ana maddeleri olduğunu belirten Arslan, şöyle devam etti:

“Ancak, bu sorunlarla uğraşmak yerine hayalî tehditlerle uğraşanların varoluş şartlarını yeniden oluşturma girişimlerine de zaman zaman tanık olmaktayız. Bu bağlamda, son günlerde yapay zorlamalarla gündeme getirilmeye çalışılan laiklik tartışmalarını da yersiz ve gereksiz buluyoruz. Biz Cumhuriyetimizin Anayasa’da ifadesini bulan 4 temel niteliğin hiçbirinin diğerine tercih edilemeyeceğini düşünüyoruz. Halkımızın bu 4 temel ilke ile hiçbir problemi yoktur. Özellikle de laiklikle hiçbir problemi yoktur. Ancak, laikliğin uygulama biçimine yönelik eleştirilerimiz vardır.’’

“TAVSİYE KARARINI BİLE SİNDİREMİYORLAR”

Arslan, konuşmasında, önceki gün sona eren 17. Millî Eğitim Şûrâsı’na da değindi. Kamuoyunun, şûrâ sonuçlarıyla ilgili olarak ‘’ısrarla’’ meşgul edildiğini savunan Arslan, şunları kaydetti:

‘’17. Millî Eğitim Şûrâsı’nın abartılmasını ve karşı çıkanlarca manipülasyon edilerek ideolojik arenaya çekilmesini esefle karşılıyoruz. Bilindiği gibi Millî Eğitim Şûrâsı’nda alınan kararlar tavsiye niteliğindedir. Bu tavsiye kararlarını bile içine sindiremeyen bir takım çevrelerin, demokrasi ve özgürlük söylemlerine de kuşkuyla bakıyoruz. Ülkemizde, bir takım çevreler her fırsatta her şeyi suni laiklik ve irtica tartışmalarına malzeme yapmalarını da yadırgıyoruz.’’

/ ANKARA

19.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Huzursuz bir nesil yetişiyor

  ÇOCUKLAR UNUTULDU

  Laiklik tartışması gereksiz

  CHP’nin yeni malzemesi şûrâ

  Başörtüsüne özgürlük talebinde 83. hafta

  Afla çıktılar, yine suç işlediler

  Terör örgütüne ait sığınak bulundu

  4 bin metrelik bayrağı kamyonetle taşıdılar

  İKÖ, kadının kalkınmadaki rolünü görüşecek

  Sorunların kaynağı 1982 Anayasası

  “Solda ittifak” kavgası

  Erdoğan: Elektriğe zam yok

  Finlandiya, sorunu bilmiyor

  TBMM, çocuk hakları için devrede

  SP’den ‘Papa'ya hayır’ mitingi

  Ege’de deprem korkuttu

  Medyaya kuşku duyuluyor

  Şiddet kontrol edilsin

  Doğalgaz kullanırken havayı değil, evinizi ısıtın


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004