Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli: AB hain proje

MHP 8. Olağan Büyük Kongresinde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AB projesinin medeniyet ve refah projesi olarak takdim edildiğini, ancak Türkiye’nin bölünmesi, dağılması ve parçalanmasını amaçlayan hain bir yıkım projesi olduğunu savundu.

Bahçeli, Bazı sermaye grupları, medya organları ve merkezler tarafından ‘’küreselleşme, AB’nin gerekleri ve Türk toplumunun çağa uyumu olarak sunulan safsataların milliyetçi söylemleri hedef aldığını’’ iddia etti.

Bahçeli, ‘’AK Parti ile Türkiye’nin kuşatıldığını, milletin yargılandığını, üniter yapının sarsıldığını, değerlerin tartışıldığını, tarihin sorgulandığını, beraberliğin parçalandığını’’ savunarak, ‘’Vatanımız, içerden hançerlenmektedir’’ dedi.

AB’nin söz konusu hedeflerine ulaşabilmek için Türk milletçiliğini engel gördüğünü anlatan Bahçeli, ‘’yükselen milliyetçilik tehlikesi’’ olarak yürütülen kampanyanın arkasında da bu düşüncenin olduğunu bildirdi.

Küreselleşmenin önemli bir tehdit olduğunu ifade eden Bahçeli, millî varlığa yönelik tehditin bir kolunun da ülkeyi yöneten ‘’gayri millî zihniyetin’’ tek başına iktidarı olduğunu savundu. Bahçeli, ‘’İktidardaki AKP ile Türkiyemiz kuşatılmakta, milletimiz yargılanmakta, üniter yapı sarsılmakta, değerlerimiz tartışılmakta, tarihimiz sorgulanmakta, beraberliğimiz parçalanmaktadır. Vatanımız, içerden hançerlenmektedir’’ diye konuştu.

Devlet Bahçeli, ‘’Türk limanlarının Rum gemilerine açılmasını konusunda AB’ye karşı sahte kahramanlık yapan başbakan’ın derdi Kıbrıs değil yaklaşan seçimlerdir’’ dedi. Dış politikada Türkiye’nin zemin ve cephe kaybettiğini, onur ve haysiyetinin ağır yara aldığını ileri süren Bahçeli, Türkiye’nin dış politikasının ‘’AB ve ABD’nin güdümündeki teslimiyetçi politikalara’’ kurban edildiğini ifade etti.

Bahçeli, ‘’(Ver kurtul) anlayışının iflâh olmaz temsilcisi olan taşeron ruhlu bu hükümet, Türkiye’yi her alanda krize sürüklemiştir’’ diye konuştu.

‘Al Kopenhag Kriterlerini git’ diyebiliriz’’

Bahçeli, “Hiçbir siyasî projenin Türkiye’nin birliğinden ve kardeşliğinden önemli ve öncelikli olmadığını’’ ifade etti.

Bahçeli, Türkiye ne pahasına olursa olsun AB’ye üye olmaya mahkûm, muhtaç ve mecbur olmadığını belirterek, bir kavşak noktasına gelinirse doğal olarak herkesin kendi yoluna gideceğini söyledi. Devlet Bahçeli, “Milliyetçi hareket Avrupa Birliği için onurlu bir üyelik düşünüyor derken Türkün nazik bir cümlesini dünyaya haykırmaktadır. Onurumuzun zedelendiği yerde ‘Al Kopenhag Kriterlerini git’ diyebiliriz’’ görüşünü dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Brüksel’e hesap verme telaşında olan hükümet, Türk milletine hesap vermeye hazırlanmalıdır’’ dedi.

Bahçeli, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’de zorla bir azınlık oluşturma sevdasına düştüğünü ifade ederek, din ve mezhep ayrışmasını Türkiye’nin karşısına getirdiğini iddia etti. AB’nin Türkiye’nin kardeşliğini hedef alanlara destek çıktığını ve Türkiye’nin millî tarihini karalamak isteyenlerin sığınma yeri olduğunu savunan Bahçeli, ‘’Türkiye’nin dizüstü çökertilmeye çalışıldığını’’ ileri sürdü.

KONGRE SALONUNDAN....

MHP 8. Olağan Büyük Kongresinin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na sabah saatlerinden itibaren partililer ve delegeler gelmeye başladı.

Kongre salonun girişinde, ‘’İktidara Yürüyüş Kurultayımıza Hoş geldiniz’’ ve ‘’Lider Türkiye için tek başına iktidar’’ yazılı pankartlar asıldı. Dışarıda, dev bir sinevizyon ekranı kuruldu.

Sabah saatlerinden itibaren parti otobüsünden müzik yayını yapılırken, mehter takımı da gösteri sundu.İllerden gelen çok sayıda partili ve delege, sıkı güvenlik tedbirleri altında salona alınmaya başlandı.

Kongrenin yapıldığı, kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu Atatürk Spor Salonu’nda, üzerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin resminin yer aldığı ve ‘’İlkeli, bilgili, dürüst’’, ‘’Örnek, öncü, önder’’ yazılı afişler bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 8. Olağan Büyük Kongresi’nin yapıldığı Atatürk Spor Salonuna, alkışlarla girdi.

Bahçeli’nin salona girişinden önce, ‘’Tarih seni hep haklı çıkardı’’ başlığı altında sinevizyon gösterisi sunuldu. Bahçeli’nin girişi sırasında tribünde, ‘’Vatana millet, millete Devlet, Devlete Bey gerek’’ yazılı, büyük boy Bahçeli posteri asıldı.

Bu arada, salona giren partililer polisler tarafından sıkı kontrolden geçirilirken, bomba imha ekipleri de kongreye gönderilen çiçek, çelenk ve paketleri aradı. Salona giremeyen partililer, salon dışına kurulan dev ekranlardan kongreyi takip etti.

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI

DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

MHP 8. Olağan Büyük Kongresinde, Genel Başkan Devlet Bahçeli, partililer, konuklar ve delegelerin yerini almasının ardından Başkanlık

Divanı oluşturuldu. Divan başkanlığına Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, yardımcılıklarına ise Adana İl Başkanı Yılmaz Tankut ve Ordu İl Başkanı Rıdvan Yalçın seçildi. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divanın konuşmalarının ardından Devlet Bahçeli, konuşmasına başladı.

/ ANKARA

20.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yatırımlar silâh yerine çocuklara yapılmalı

  DİN KARŞITLIĞI LAİKLİK SANILIYOR

  Sloganlar karın doyurmuyor

  Bahçeli: AB hain proje

  AKP’li Çelik: İktidar Başbakanı yordu

  301 şeffaf biçimde tanımlansın

  Her 3 gurbetçiden biri Alman vatandaşı oldu

  Entegre ilçe hastaneleri geliyor

  Sosyal sorumluluk bilinci yaygınlaşıyor

  Meclis, bu hafta yine yoğun mesaî yapacak

  Doğu’nun dağlarına Avrupa Alpleri modeli

  Enerjide yerli kaynaklara yöneliyoruz

  Karayalçın’dan siyasî liderlere mektup

  TBMM, yatırımlardan tasarruf sağlayacak

  Bugün, Çocuk Hakları Günü

  Köprülerden 330 milyon YTL

  Ardahan’da yollar açıldı

  Emniyet'ten ailelere uyuşturucu uyarısı

  Yeni Asya’ya plâket

  Ev ve işyerindeki bacasız tehlike

  Kozmetikler kanseri tetikliyor

  Kahve, çay ve kola hemoroid yapıyor

  Basurun ilâcı incir

  Genetik yapımız ''süt şekeri''ne karşı duyarlı

  Sigara bir hastalığın daha tetikçisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004