Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Kıbrıs sorununun çözüm yeri BM

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la Cenevre’de yaptığı görüşmeden sonra, “Kıbrıs sorununun çözümü ancak BM çerçevesinde olacaktır” dedi.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la 45 dakika olarak planlanan, ancak bir saat süren görüşmeden sonra basına açıklama yapan Talat, “Annan’la kapsamlı ve çok olumlu bir görüşme yaptıklarını” ifade ederek, “Genel Sekreter Annan’ın konuya gösterdiği ilginin ve Kıbrıs sorununun çözümünün BM çerçevesinde olacağını ifade etmesinin oldukça önemli olduğunu” söyledi. Annan ile görüşmeyi kendisinin talep ettiğini kaydeden Talat, Kıbrıs dosyasının tümüyle BM çerçevesine alındığını belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Genel Sekreter Annan’la görüşmemiz, öldürülmeye çalışılan BM bütünlüklü çözüm planını, başka bir deyişle Annan planını da yeniden gündeme getiren bir görüşme olmuştur. Ruhu itibariyle de ortaya konulan görüşler itibariyle de çok olumlu bir görüşme olmuştur.”

Görüşmede BM Genel Sekreteri Annan’ın kendi raporundan ve BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu rapordan bahsettiğini anlatan Talat, “Annan ile yaptığı görüşmenin aynı zamanda Güvenlik Konseyi’ne de bir uyarı niteliğinde olduğunu” bildirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın birikiminden sonuna kadar yararlanılması gerektiğini belirterek, görüşme sırasında kendisine “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda akil adam olarak görev yapmaya devam etmesi önerisinde bulunduğunu” söyledi. BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la bugün yaptığı görüşmenin Kıbrıs sorununun hala BM platformunda olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirten Talat, “Kıbrıs dosyası hiçbir zaman AB tarafına gidemez. Buna bir kere bizim onayımız yoktur bu bir. İkincisi, AB’nin Kıbrıs sorunuyla ilgilenecek ve çözebilecek bir kapasitesi de yoktur” dedi.

/ CENEVRE

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kissinger: Irak’ta askerî zafer hayal

  Bush’u terk eden terk edene

  Ahmedinejad: israil, İran’a saldıramaz

  Halid Meşal: Batı yeni hükümeti tanısın

  Saddam adil yargılanmadı

  Pentagon’dan Irak’a üç plan

  Talat: Kıbrıs sorununun çözüm yeri BM

  CIA skandalı kelle aldı

  ‘Terörle savaş 30 yıl sürer’

  Alpogan, Gürcistan'da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004