Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kissinger: Irak’ta askerî zafer hayal

Dünyanın önde gelen siyasî gözlemcilerinden biri olarak kabul edilen, ABD eski dışişleri bakanlarından Henry Kissinger, ABD’nin askerî zaferinden, “Irak’ta ülkeyi yönetebilen, iç savaşı, mezhep çatışmasını kontrol altına almış bir hükümetin görev yapıyor olmasının” anlaşılması gerektiğini belirterek, “bunu mümkün görmediğini” vurguladı.

ABD eski dışişleri bakanlarından Henry Kissinger, Irak’taki sorunun çözümü için, bu ülkenin komşularını da kapsayacak bir uluslar arası konferans düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Dünyanın önde gelen siyasal gözlemcilerinden biri olarak kabul edilen Kissinger, ‘’ABD’nin Irak’ta bir askerî zaferinin de mümkün olmadığını’’ söyledi.

BBC televizyonunun konuğu olan Kissinger, ABD’nin askeri zaferinden, ‘’Irak’ta ülkeyi yönetebilen, iç savaşı, mezhep çatışmasını kontrol altına almış bir hükümetin görev yapıyor olmasının’’ anlaşılması gerektiğini belirterek, ‘’bunu mümkün görmediğini’’ vurguladı. Kissinger, ‘’Irak’ın komşularını, belki BM Güvenlik Konseyi daimî üyelerini ve Hindistan ile Pakistan gibi, konferans sonuçlardan etkilenecek ülkeleri kapsayacak bir uluslar arası konferans düzenlenmeli’’ diye konuştu. ABD Başkanlarından Richard Nixon döneminde ulusal güvenlik danışmanı olan, daha sonra dışişleri bakanlığı yapan Kissinger, şimdiki ABD yönetiminin de görüşlerine önem verdiği bir kişi. Başkan George Bush ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in de sık sık Kissenger’e danıştığı ifade ediliyor. Bush da bir süre önce, Irak için yeni bir perspektif gerektiğini kabul ettiğini belirtmişti.

/ LONDRA

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kissinger: Irak’ta askerî zafer hayal

  Bush’u terk eden terk edene

  Ahmedinejad: israil, İran’a saldıramaz

  Halid Meşal: Batı yeni hükümeti tanısın

  Saddam adil yargılanmadı

  Pentagon’dan Irak’a üç plan

  Talat: Kıbrıs sorununun çözüm yeri BM

  CIA skandalı kelle aldı

  ‘Terörle savaş 30 yıl sürer’

  Alpogan, Gürcistan'da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004