Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail içten yıkılıyor

İsrail’de, Adalet Yüksek Mahkemesi, yurt dışında evlenen beş eşcinsel çiftin başvurusunu onaylayarak, evliliklerinin geçerli sayılmasını kararlaştırdı. Ordu Radyosu’nun haberine göre, karar, mahkemede bire karşı 6 oyla kabul edildi.

Kararla, daha önce birçok eşcinsel tarafından yapılan ve bazı ülkelerde yasal sayılan eşcinsel evliliklerinin, devletçe karşı cinsten kişilerin evlilikleri gibi geçerli sayılması yolundaki başvuruları sonuçlandırmış olduğu belirtildi. Eşcinsel çiftler adına dilekçe veren İsrail Medeni Haklar Derneği, mahkemede İçişleri Bakanlığı’nın bu evlilikleri geçerli saymama kararının, eşcinsellerin eşitlik ve aile kurma haklarını ihlâl ettiğini ve “insanlardan ürkme üzerine kurulu bir toplumsal bakış açısına dayandığı” görüşünü dile getirdi. Mahkemede devlet temsilcisi ise İsrail’in “bu türlü evlilikler için gerekli yasal altyapıya sahip olmadığı” gerekçesiyle bu evliliklerin kayda geçirilemeyeceği tezini savundu. Medeni Haklar Derneği, verilen kararın geçenlerde Kudüs’te yapılan ve İsrail’de büyük çalkantılara sebep olan eşcinseller yürüyüşünü izlemesi sebebiyle daha da büyük önem kazandığını açıkladı.

İsrail’deki eşcinsel topluluğunun önde gelen temsilcilerinden olan ve partneriyle Kanada’da evlenen İtay Pinkas da “Bunun eşcinsel toplumu ve demokrasi için tarihî bir gün olduğunu” belirtti ve eşcinsellerin öteki alanlarda da eşitlik mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Karar, sağ kesimde büyük tepkilere sepep olurken, sol kesimi sevindirdi. Din işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Yitzhak Kohen, kararı kınayarak, mahkemeyi Yahudi gelenek ve inançlarını ayaklar altına almakla suçladı. Bakan, “Yahudi devletini koruyan baraj, kara cüppelere bürünmüş Yahudilik düşmanı bir tufanı arzuladığı anlaşılan Yüksek Mahkeme’nin elleriyle çökertilmiştir” diye konuştu. İsrail’in önde gelen aşırı sağ eylemcilerinden Baruch Marcel, kararı şiddetle eleştirirken, Yüksek Mahkeme’yi, “Hamas’tan daha kötü” olarak niteledi. Marcel, “Hamas bizi fiziken tehdit ederken, Yüksek Mahkeme, bir Yahudi devleti olarak İsrail’in varlığını ruhsal açıdan tehdit ediyor” dedi. Marcel, Yüksek Mahkeme Başkanı Dorit Beiniş’i hedef alarak, “Beiniş çetesinin ülkemizi ayaklar altına alıp mahvetmesine dur denmesi gerekiyor” diye konuştu. Sağdaki “Birleşik Tevrat Yahudiliği” partisi milletvekillerinden Avraham Ravitz de benzer görüşleri dile getirerek, “Biz dışarıda Filistin ve İranlılarla savaşırken, Yüksek Mahkeme bizi içerden yok ediyor” görüşünü savundu ve mahkemenin, İsrail’in “Yahudi kimliğini yok ettiğini” ifade etti.

/ KUDÜS

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan ABD’yi kızdıran manevra

  İsrail içten yıkılıyor

  ‘ABD, Irak’ı Kaide’ye teslim etti’

  Rusya ile Batı arasındaki balayı bitti

  Annan: ABD, Irak’ta kapana kısıldı

  Hollanda’da burka terör tehdidi sayılacak!

  Berlusconi başbakan olduğuna bin pişman

  İngilizler: Herkes inandığı gibi giyinebilir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004