Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngilizler: Herkes inandığı gibi giyinebilir

Çok sayıda Müslümanın da yaşadığı İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan bir ankete göre, halkın yüzde 75’i, herkesin inancına uygun giyinebileceğini düşünüyor. Halkın yüzde 82’si herkese, diğerlerine karışmamak kaydıyla istediği gibi yaşama hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

Londralıların yüzde 18’i ise bu fikre karşı çıktı. Halkın yüzde 82’si herkese, diğerlerine karışmamak kaydıyla istediği gibi yaşama hakkı tanınması gerektiğini belirtti. Yüzde 13 ise bu görüşe karşı çıktı.

Ankete katılanların yüzde 76’sı hükümetin, halka nasıl bir hayat sürmesi gerektiği konusunda baskı yapmaya hakkı olmadığını kaydederken, yüzde 15’i baskı yapabileceğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 94’ü de basının ve medyanın insanlara hayat biçimi dikte etmeye hakkı bulunmadığını ifade etti. Yüzde 4 oranındaki Londralı ise medyanın halkın eğilimlerini ve hayat biçimini “yönlendirmeye” hakkı bulunduğu yolunda görüş bildirdi.

MORI enstitüsü tarafından Londra Belediye için yapılan ankete katılanların yüzde 94’ü İngiltere’de herkesin düşünce, ifade, inanç gibi temel özgürlüklere sahip olduğunu da belirtti. Londralılar, bu hakların, başkalarının haklarının başladığı yerde bittiğini, kimsenin aynı haklardan yararlanmasına bir başkasının engel olmaması gerektiğini ifade etti.

Sonuçları değerlendiren, “Kızıl Ken” lâkaplı Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, anketin, Londralıların dinî, kültürel ve etnik çeşitlilik içinde yaşamaktan ne kadar memnun olduklarını bir kez daha teyit ettiğini söyledi.

/ LONDRA

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan ABD’yi kızdıran manevra

  İsrail içten yıkılıyor

  ‘ABD, Irak’ı Kaide’ye teslim etti’

  Rusya ile Batı arasındaki balayı bitti

  Annan: ABD, Irak’ta kapana kısıldı

  Hollanda’da burka terör tehdidi sayılacak!

  Berlusconi başbakan olduğuna bin pişman

  İngilizler: Herkes inandığı gibi giyinebilir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004