Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Linç zihniyeti üniversitede de iş başında

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla’nın Kemalizmle ilgili eleştirilerinin, üniversitenin tümünde infial uyandırdığını ileri sürerek, “Bu öğretim üyesi, bugünden itibaren ders vermekten uzaklaştırılmıştır” dedi.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesİ Prof. Dr. Atilla Yayla’nın Atatürk ile ilgili eleştirilerinin üniversitenin tümünde infial uyandırdığını ileri sürerek ‘’Bu öğretim üyesi, bugünden itibaren ders vermekten uzaklaştırılmıştır’’ dedi. Prof. Dr. Yamaç, yaptığı açıklamada, Yayla’nın İzmir’de bir panelde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, şunları söyledi:

‘’GÜ’nün bir öğretim üyesinin Atatürk ile ilgili yapmış olduğu çirkin konuşma, üniversitemizin tümünde infial yaratmıştır. GÜ, Atatürk tarafından kurulan çağdaş bir üniversitedir. GÜ’nün tümü, cumhuriyetin temel niteliklerine derinden bağlı olup şu andaki yönetim de bu yönde eğitim öğretim yapmaktadır. Bu yöndeki politikamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyetin kurucusu büyük Atatürk’e ‘bu adam’ diye hitap edecek derecede ‘terbiye azlığı’ gösteren bu kişi, hepimizde infial yarattı.’’

Prof. Dr. Yamaç, Atilla Yayla hakkında inceleme başlattıklarını belirterek, ‘’Bu öğretim üyesi bizden önceki yönetim sırasında profesör olmuştur’’ dedi. Atilla Yayla’nın fakültesinin izni olmadan İzmir’e gittiğinin belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Yamaç, bundan dolayı da soruşturma açıldığını belirtti. Anayasa’nın ve yasaların, ‘’Atatürk ilkelerine bağlı öğrenci yetiştirilmesini’’ öngördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Yamaç, Atilla Yayla’nın bu gerekçelere dayanarak bugünden itibaren fakültede ders verme görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi. Prof. Dr. Yamaç, inceleme ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar Yayla’nın ders veremeyeceğini sözlerine ekledi.

/ ANKARA

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Linç zihniyeti üniversitede de iş başında

  Din, toplum ve siyaset

  Güleçyüz: 301 kalkmalı

  Bahçeli’nin İmralı çıkışı ters tepti

  Rektörler katsayıda diretiyor

  HRW’den Erdoğan’a “Vicdanî red” mektubu

  Bu işler şantajla olmaz

  Türkiye’yi AB’den uzak tutmak akılsızlık olur

  Çocuklar her şeyin en güzeline lâyık

  Selzede çocuklara oyun çadırı

  Eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlansın

  Adlî Yargı Hakim Adaylığı Sınavı ertelendi

  Zengin olmak mutlu olmaya yetmiyor

  İDO öğretmenleri ücretsiz taşıyacak

  Evlerin yüzde 30’unda diş macunu bulunmuyor

  Harran’da turist çok, tesis yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004