Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

UEFA İÇİN SON FIRSAT

Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz G.Saray, bugün deplasmanda Fransız rakibi Bordeaux ile karşılaşacak. Star TV, saat 21.45'te başlayacak maçı naklen yayınlayacak. İkinci tura çıkma umutlarını yitiren her iki ekip, yoluna UEFA Kupası 3. turundan devam edebilmek için mücadele ediyor.

Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki beşinci maçında bugün deplasmanda Fransa temsilcisi Girondis de Bordeaux ile karşılaşacak Galatasaray, UEFA Kupasına kalabilmesi için bu maçtan mutlaka puanlarla ayrılması gerekiyor. TSİ 21.45'te başlayacak maçı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Vladimir Hrinak yönetecek. Karşılaşma Star TV'den canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray ile Bordeaux, geride kalan 4 maçta 1'er beraberlik ve 3'er yenilgi sonrası topladıkları 1'er puanla son 2 sırayı paylaşıyor. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkma umutlarını 4. maç sonrasında yitiren her iki ekip, grup üçüncüsü olarak, yoluna UEFA Kupası üçüncü turundan devam edebilmek için mücadele ediyor.

Avrupa'da en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 129, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 195 maç oynadı. Sarı-kırmızılı takım, 195 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 75 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 250 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 285 gole engel olamadı. Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu dördüncü maçında Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a deplasmanda 2-0 yenilmişti.

Gerets'in G.Saray'da 9. Avrupa sınavı

Teknik Direktör Erik Gerets, Bordeaux maçıyla Galatasaray'da 9. kez Avrupa kupası mücadelesine çıkacak. Belçikalı çalıştırıcı, geçen yıl, UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmişti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme yolunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı elemeyi başararak iyi bir başlangıç yapan Gerets, Şampiyonlar Ligi'nde Girondis de Bordeaux ile sahasında 0-0 berabere kalıp, FC Liverpool'a 3-2 ve PSV Eindhoven'a 2-1 ve 2-0'lık sonuçlarla yenilmekten kurtulamamıştı.

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA İÇİN SON FIRSAT

  Trabzon'da Fatih Akyel krizi

  Servet Çetin'in büyük başarısı

  Efes'in rakibi Olimpiakos

  Gündem Ulusoy

  Lider el değiştirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004