Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gündem Ulusoy

Memorial "11 Altın Adam Yarışması" nda yine dolu bir program yaşadık. Bu toplantının onur konuğu dünyaca ünlü cerrahımız Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'ydu.. 30 yıl ABD'de görev yapan Kalayoğlu, bu süre içinde 45 bin ameliyat, 1500 karaciğer nakli gerçekleştirmiş. Sağlığına kavuşturduğu hastalarının görüşlerini anlattığı CD'si ile spor yazalarına duygulu anlar yaşattırdı. Kalayoğlu, sahada mücadele eden futbolcuların stres içinde olduğunu ve bu durumun karaciğeri olumsuz etkilediğini ancak bu organa en çok alkol almanın zarar verdiğini söyledi.

FUTBOLA SİYASİ MÜDAHALE VAR

Eski Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Haluk Ulusoy'un sağ kolu olarak bilinen Ata Aksu, futbolda siyasi müdahale olduğunu, son kulüpler birliği vakfı toplantısında ''Haluk Ulusoy gitsin'' diyenlerin tamamının belediye takımları olduğunu söyledi. Aksu, "Bu çok önemli bir gösterge. İsmi kullanılan devlet büyüklerinin ismini kimse kullanmasın. Onlar da bir açıklama yapıp, 'biz futbolun koruyucusuyuz, kollayıcısıyız. Her türlü katkıyı yapmaya hazırız ama kendi iç mekanizmalarına karışmıyoruz' derlerse bu mesele çözülür'' dedi.

SPOR BAKANINI DA ELEŞTİRDİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in bu konuyla ilgili bir beyanatı olduğunu kaydeden Aksu, ''Sayın Mehmet Ali Şahin 'Lütfen kulüpler demokratik haklarını kullansınlar, uzlaşma sağlasınlar, onlar kullanmazsa ben kullanacağım' diyor. Şimdi bu söylem demokrasinin özüne aykırı. Ben o zaman '4'e 1 oyla nasıl ülkenin tamamını yönetiyorsun. 70 milyonun konsensüsü mü var' diye sorarım. Demokraside karşı görüşler, karşı gruplar var, konsensüs var'' diye konuştu.

ÖZHASEKİ: SİYASETÇİ ETKİSİ VAR

Ata Aksu'nun konuşmalarına bir cevap veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, Futbol Federasyonu seçimlerinde siyasetçilerin etkisinin olduğunu, federasyon başkanı Haluk Ulusoy'un genel kurulu toplayıp derdini anlatması gerektiğini söyledi. Özhaseki, geçen Futbol Federasyonu seçimlerinde siyasetçilerin etkisi olduğunu belirterek, ''Siyasetçilerin etkisi vardı, hatır gönül ilişkisi, eş-dost, grup-cemaat-cemiyet ilişkisi vardı. Seçimden çok korkuluyor. Seçimleri niye çok abartıyoruz. Ortada iddialar var, haklı haksız. Burada yapılması gereken şey çok basit. Haluk Ulusoy çıkacak genel kurulu toplayacak derdini anlatacak'' dedi.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR

Mehmet Özhaseki, Süper Lig'deki takımların neredeyse yüzde 50'sini belediyelerin finanse ettiğini belirterek, '' (Siyasiler bu işten elini çeksin) diyoruz. Bu iş nasıl olacak. Parayı veren adama düdüğü çalma diyoruz. Siyasetçiler karışmayacaksa bir yasal zeminle bu işin belediyelerden, siyasilerden çıkarılması lazım'' dedi. Özhaseki, "Anadolu'da hatırla kulüp başkanı olan kişi para lazım olduğunda belediye başkanına geliyor. O zaman başkanın ilk eline geçen müteahhite Allah yardım etsin. Anadolu'da birçok şehirde imar rezaletleri de böyle başlıyor" şeklinde acı bir gerçeği samiyetle açıkladı.

BAKAN GÖREVDEN ALAMAZ

Futbol Federasyonu eski başkanı Av. Levent Bıçakçı da, Haluk Ulusoy'u görevden almaya ancak Genel Kurul'un yetkili olduğunu belirterek, "Bakan Mehmet Ali Şahin'in gözetim ve denetlemeden dolayı Genel Kurulu toplantıya çağırma yetkisi var ama gündemi belirleyemez" dedi.

TÜRKİYE'DE HAKEMLİK ZOR

Son Antalyaspor-Galatasaray maçını yöneten ve Ekim ayının altın hakemi seçilen Bülent Yıldırım ise, Türkiye’de hakemlik yapmanın çok zor olduğunu belirterek, “Sonucunu düşünerek düdük çalarsanız bu işi doğru yapma şansınız yok. Üfledikten sonra hesap verir miyim vermez miyim hiç düşünmüyorum. Her şeyden önce kendi vicdani değerlendirmem çok önemli ” şeklinde konuştu.

Erol DOYURAN

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA İÇİN SON FIRSAT

  Trabzon'da Fatih Akyel krizi

  Servet Çetin'in büyük başarısı

  Efes'in rakibi Olimpiakos

  Gündem Ulusoy

  Lider el değiştirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004