Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Londra’da Kur’ân ziyafeti

Her yıl farklı ülkelerden ünlü hafızların katılımıyla düzenlenen Kur’ân-ı Kerim ziyafeti, bu yıl ilk kez İngiltere’nin başşehri Londra’da düzenlendi. Aralarında Türkiye, İran ve Pakistan’dan gelen hafızların da yer aldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Londra’da bulunan Aziziye Camii hafızlarından hafız Mehmet Ali Bal’ın Kur’ân-ı Kerim okumasıyla başlayan programda bir konuşma yapan IMG Başkanı İbrahim Mustafa, ünlü hafızlardan Kur’ân-ı Kerim dinlemeye gelen vatandaşlara seslenerek, “Hak ile batılı ayıran Kur’ân-ı Kerim” ölçüsünü anlattı. Vatandaşlara “Bölünmeyin, parçalanmayın” mesajını veren İbrahim Mustafa, Müslüman topluluğa “Yutulmaya müsait olmayın” uyarısında bulundu.

Konuşmanın ardından, yaklaşan Kurban Bayram’ı ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Kurban Bayramı’nın İslâm dinindeki öneminden bahsedilen gösteriminde, pek çok ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımların ne derecede önemli olduğu vurgulandı. Daha sonra söz alan IMG Başkan Yardımcısı Hulusi Ünye, programa gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı katılımcılara duyduğu minneti dile getirdi.

“Kur’ân-ı Kerim kendisini dinletecek insanları buluyor” diyen Hulusi Ünye, sözlerine şöyle devam etti: “Kur’ân-ı Kerim öyle bir kitaptır ki, kendisinden asla şüphe yoktur. ‘Sizin en hayırlınız, Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.’hadisi, toplum içinden Kur’ân’ı anlamanın ve bir başkasına öğretmenin ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor. Kur’ân’ı okuman sevabı çoktur, okunan her harfine 10 hasenat vardır. Artık her yıl farklı bir ülkede düzenlen Kur’ân-ı Kerim ziyafetleri programları artarak devam ediyor.” 3 yılda 600 program gerçekleştirildi Daha sonra konuşan IMG Avrupa Koordinatörü Ali Börek, dünya genelinde her yıl çok sayıda program düzenlediklerini ve bu sayının her yıl arttığını belirterek, 3 yılda yaklaşık 600 program gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Bu organizasyonların temel üç hedefi olduğunu vurgulayan Ali Börek, bunları şöyle sıraladı; “Kur’ân-ı Kerim için hizmet etmek, Kur’ân’ı anlamak ve insanlara anlatmak, güzel sesleri ile değerli hafızları dinleyen çocukların istifadesi” Konuşmaların ardından sahne alan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien, Kur’ân-ı Kerim’den bazı âyetleri okudu. Mısır’da dünya Kur’ân yarışmasında birinci olan Sadien, yaklaşık 20 ülkede Kur’ân okudu. Sadien’den sonra İranlı Ahmet Ebul Kasımi ve Syed Sadakat Ali gibi ünlü hafızlar da, vatandaşların tekbir sesleri eşliğinde Kur’ân okudu. Bu arada programa Türkiye’den dâvet edilen Prof. Dr. Fatih Çolak, çeşitli sebeplerden ötürü programa katılamadı.

/ LONDRA

29.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiçek: 301 kalksın diyenler azalıyor

  Kin ve nefret yakışmaz

  Marovitch: Ziyaret barışa vesile olsun

  Ağar: Asker gibi düşünmüyoruz

  Cumhuriyet savcısı intihar etti

  Çakıcı’ya 19 yıl

  YAŞ yarın taplanıyor

  Pakistan’dan teşekkür ziyareti

  Kürtçe yazılıma soruşturma başlatıldı

  Yüce Divan bilirkişi raporunu bekliyor

  Deprem uzmanları ortak açıklama kararı aldı

  13 üniversitenin rektörü belli oldu

  Sınırda bayram hazırlığı

  Londra’da Kur’ân ziyafeti

  Öğretmenler bakan olsaydı

  Dağlar, lâle soğanı dağıttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004