Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK denklik konusuna üç aydır cevap vermiyor

YÖK Genel Kurulu’nun 18 Ağustos 2006 tarihindeki toplantısında 1997 yılından itibaren uygulanan diploma denklikleriyle ilgili zorunlu Seviye Tespit Sınavı uygulamasına yeni bir düzenleme getirilmiş, bazı bölümlere sınavsız denklik verileceği bildirilirken, “Bazı adaylar için tereddüt olması durumunda bu adayların usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek seviye tesbit sınavına tabi tutulmaları” kararlaştırılmıştı.

Yurt dışında okuyan öğrencilerin denklik sorunlarıyla ilgili Sağlık-Sen tarafından 23.08.2006 tarihinde YÖK’e yapılan başvuruya 3 aydır herhangi bir cevap verilmedi.

YÖK’e gönderilen yazıda, “Konuyla ilgili kararın 1. maddesinin (d) bendinde yer alan ‘Eğitim düzeyi ve içeriği konusunda tereddüt olması halinde ilgili adayların, usul ve esasları Yüksek-öğretim Kurulu’nca belirlenecek olan Seviye Tespit Sınavına alınmasına...’ şeklinde devam eden paragrafta ‘tereddüt’ kelimesinden ne anlaşılması gerektiği açıkça belirtilmesi istenmişti.

Sağlık-Sen, 23 Ağustos tarihinde uygulamanın tekrar gözden geçirmesi için YÖK’e resmî müracaatta bulundu. Ancak söz konusu müracaatın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, her hangi bir cevap gelmedi. Sendika bünyesinde denklik mağdurları için kurulan Beyaz Masa Koordinatörü ve Sağlık-Sen Genel Sekreteri Hüsnü Kaymaz, “YÖK Genel Kurulu’nun 18 Ağustos’ta verdiği kararının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Biz sendika olarak konuyu önce YÖK’e götürdük ve bu yanlıştan dönmesini istedik. Ne yazık ki aradan 3 ay geçmesine rağmen her hangi bir cevap alamadık. Bundan dolayı Danıştay’a başvuruda bulunacağız. YÖK’ün bu yanlış kararından vazgeçmesini bekliyoruz. Aksi takdirde olayın yargı boyutu tarafımızca başlatılacaktır” diye konuştu.

02.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maddeler değişse de zihniyet aynı

  Çok hassas davranılmalı

  Bardakoğlu: Atatürkçülükle dindarlığı birlikte yaşatıyoruz

  ‘Türkiye, asıl Müslüman olduğu için AB’ye girmeli’

  Barrosa: İnsan haklarında ilerleme yok

  Masadan kalkmayın

  Arınç: ‘Eşiniz başını açsın’ diyene hesap sorarım

  Ağar: İç çatışmalar bitmeli

  Cami ziyaretinin arkası gelmeli

  Sezer, YÖK Kanununu veto etti

  YÖK denklik konusuna üç aydır cevap vermiyor

  “İSTANBUL-9” denize iniyor

  Özürlüler devletten ilgi bekliyor

  Gökhan Aydıner veda etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004